Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Háború: az ŰRBEN!

2021. február 23. - BBerni86

r5_67.jpg5: Walden: Eshtar – három kötetben követhettük nyomon ezt az égi háborút, ráadásul több nemzedéken át. Eshtar, az első uralkodó felemelkedése és háborúja a Férgekkel párhuzamosan futott leszármazottja, Mikael harcával a trónért, ellenséges erőkkel és a maradék Férgekkel, akik nem tettek le az emberiség meghódításáról.r4_80.jpg

4: Cline: Armada – az Armada az egyik legmenőbb játék a világon. Választani kell egy fegyvernemet, és harcolni az ufókkal. Zach az egyik legjobb benne a világon. Most pedig szembe kell nézni a valósággal: ez az egész felkészülés volt – így képezték ki a Föld védelmezőit, mert az ufók jönnek, és meg kell védeni a bolygót. Zach halottnak hitt apja pedig az egyik, ha nem egyesen a legjobb harcosuk.

r3_1.png3: Kloos: Frontvonalak – a Földön nyomorult élet vár az emberekre. Tömegnyomor, az új bolygókra meg csak a gazdagok juthatnak ki. Meg a katonák – Andrew is ezt a pályát választja. A seregben otthont és küldetést talál, szerelmes is itt lesz. Ám az emberiségnek most kell küzdenie a létéért: a nyurgák meg akarják hódítani a Naprendszert, és nem sok reménye van a fejletlenebb, gyengébb emberiségnek.r2_106.jpg

2: Brown: Vörös lázadás – a Mars kolonizációja zajlik. Az emberek bányákban gürcölnek, hogy majd az utódaik szebb életet élhessenek egy jobb bolygón. Darrow a szigorú szabályok miatt veszti el a feleségét, őt is felakasztják. De nem hal meg, helyette szembesül a valósággal: a Mars rég kolonizálva van, az Aranyak r1_3.pngrabszolgaként és tudatlanságban tartják a vörösöket. Ő pedig beépül közéjük, és kirobbantja a forradalmat.

1: Scalzi: Vének háborúja – a tudomány képes arra, hogy megfiatalítsa az embereket. Ez azonban nem mindenkinek opció: ha leélted az életed, és többre vágysz, belépsz a seregbe. Újra fiatal lehetsz, de cserébe pár évet szolgálnod kell. John Perry a feleségével csatlakozott volna – az asszony sajnos korábban meghalt. John azonban bevonul, és hamarosan nyakig merül a Gyarmati Szövetség harcaiba. Politika, háború, idegen fajok és egy nő, akiben tovább él a felesége is. Lesz itt direkt háború, gyarmatosítás, politika is. Scalzi ráadásul bővíti a világot is, és John mellett a felesége, a nevelt lánya, egy szövetséges történetét is olvashatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5416436602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása