Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Másféle hősök

2021. május 18. - BBerni86

r5_79.jpg5: Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere – Wei Wuxian a legnagyobb szörnyeteg, aki valaha kultivátornak született. Démoni mágiát űzött, és egész klánoknak kellett összefogni, hogy végezhessenek vele. Amikor azonban a lelke visszatér, eszébe sincs megtorlásba kezdeni. Csak békében meg akar húzódni, ám egykori ellensége, Lan Wangji magával rángatja és egy mitikus nyomozásba kezdenek. Még az is kiderülhet, hogy egyik férfi sem olyan, amilyennek mindenki gondolja őket…r4_92.jpg

4: Rowling: Az Ickabog – az Ickabog minden rossz forrása. Egy mitikus lény, akivel minden gyereket rémisztenek. A király egyszer a fejébe veszi, hogy levadássza. Az eredmény: elesett katonák és egy hazugság, amiből majd diktatúra épül. A király megtévesztve, az ország szenved, csak pár gyerekben lehet r3_108.jpgreménykedni. Meg az Ickabogban, aki a hírével ellentétben nem egy szörnyeteg és valóban létezik.

3: Muir: Gideon, a Kilencedik – Gideon nem akar senki megmentője vagy hőse lenni. Csak le akar lépni a bolygóról, ahol felnevelték, és ahol soha nem lehet igazán otthon, hiszen nem nekromanta. Viszont, az úrnőnek harcosként szüksége van a segítségére. Így Gideon kénytelen elmenni egy halálos viadalra, sötét titkok mélyére leásni ésr2_124.jpg megbékélni azzal, akitől szabadulni akar. Talán még a hőst is megleli magában…

2: Maas: Macskanő: Lélektolvaj – Selina Kyle élete szép is lehetett volna. Tornásztehetség, akinek az olimpia sem lehetetlen álom. Mellette okos és szép r1_130.jpgis. Ám a családja problémás, és a kishúga rá számíthat csak. Így keveredik a bandák és utcai harcok, majd egy titkos szervezet köreibe, a testvére védelmében. Gothambe harcos manipulátorként és tolvajként tér vissza, de a látszat csalóka. A bűnöző álcája alatt egy hős rejtőzik.

1: Johnston: A megtörtek istene – Edrin Walker száműzve lett a városából, ráadásként mágiával még az önpusztítást és romboló gondolatokat is a fejébe plántáltak. Olyan ereje van, ami a világ zsarnokává tehette volna, így pusztulásra ítélték akkor is, ha Edrin nem is volt rossz ember. Mégis, megmentette a városuk és most halálos küldetésre indul, hogy megmentse a birodalmat a külső és belső ellenségtől. Talán cinikus, talán mindenkire pusztulást hozhat, de akkor is ő a hős, akire szükségük van.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3516564870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása