Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Ügynökök életre-halálra

2021. augusztus 31. - BBerni86

Általában sorozathősök is egyben, hiszen bekerülnek a szervezetbe, ott sok-sok akciót végigvisznek és ezek nem férnek bele egy regénybe.

r1_154.jpgVince Flynn CIA orgyilkosa Mitch Rapp névre hallgat. Sporttehetség, nagy intelligencia – csak éppen a szeme előtt ölték meg egy terrortámadásban a szerelmét, és Mitch így a titkos szolgálatnál keres megtorlást. Ügynökként aztán a legváltozatosabb ügyeket viszi, kémeket leplez le vagy éppen kiiktat gyilkos elemeket. Sajnos, a tragédiák követik. Ott akadtam el az olvasásban, hogy szerelmes lesz, gyereket várnak – és megölik a terhes feleségét. Ne már!r2_142.jpg

Marcus Sakey kitalálta ügynök: Nick Cooper. Trilógia hőse, magyarul két rész olvasható belőle. Ügynökünk maga is egy briliáns: van egy képessége, ami több mint az átlagos embereké. Nick mintaolvasó, olyasmiket felismer, amiket más nem. A társadalomban nagy a feszültség: senki nem viseli jól, hogy megjelentek a szuperemberek. Készül egy nagy akció, kirobbanhat valami rémséges, r3_126.jpghacsak Nick meg nem akadályozza – és a családját is biztonságba kellene tudnia.

Andy McNab több hasonló hőst is jegyez, de nézzük most a magyar megjelenéssel bírót. Vagyis, még egy Nick a listán: Nick Stone. Ahogy McNab hősei, Nick is az SAS kötelékében szolgált. Azonban onnan mennie kell, viszont az angol titkos szolgálat igényt tart a szolgálataira. Ha fű alatt kell valami veszélyeset intézni: Nick Stone az embered. A Távvezérlésben egy vérengzés egyetlen túlélőjét kell életben tartania, hogy leleplezhessenek egy múltbelir4_108.jpg mocskos ügyet.

Brad Thor ügynöke nagyon sok köteten keresztül: Scot Horvath. Igen, még mindig nem értem, miért nem Scott. Ez nem változtat azonban a képességein. Hatékony, okos, és az sem hátrány, hogy volt SEAL osztagosként a harcban is megállja a helyét. A legutóbb magyarul megjelent kalandjában a terrorizmus ellen kellett felvennie a harcot, ám rá kellett jönnie, hogy az oroszok mozgatják a r5_93.jpgszálakat és bizony házon belül is van összeesküvő. Vajon a sok akció mellett megállapodni is lesz ideje hősünknek?

Végül, David Baldacci hősei között is akad egy titokzatos ügynök: Shaw. Neki keresztneve sincs, csak profizmusa és rejtélyes múltja. Némi kényszerrel most a jó ügyek szolgálatába kell állnia, és kényes ügyeket megoldania. Konfliktus Kína és Oroszország között? Fegyverkező világ és egy manipulátor a háttérben? Shaw megoldja. Evan Waller színre lép, és milliók halálát okozható üzletelésbe kezdene? Shaw! Sajnos, meg lesz az ára, hogy Shaw az, aki.

Ahogy említtetem, a többségük sok-sok kötetben szerepel, így bőven van mit olvasni róluk!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4416675508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása