Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Easton: 44 fejezet 4 férfiról

2021. október 19. - BBerni86

Visszaemlékező, manipulációs, erotikus.

Brooke, akit mindenki BB-ként ismer, vad ifjúságon van túl. Tetovált, veszélyes rosszfiúkon edződött, aki szerette a szexet és a kalandokat. A férje mégis egy megbízható, jóképű és konzervatív könyvelő lett. Szereti Kent, ő a lelki társa, nem véletlenül szült neki két gyereket is. Csak éppen 10 év házasság után BB hiányolni kezdi a szenvedélyt a szexből. Mivel Ken leginkább csak hever és nem is próbálkozik, egykori élményeit kezdi el lejegyezni egy titkos44_fejezet.jpg naplóba. Ken megtalálja, elolvassa – és próbálkozni kezd. BB, aki különben pszichológus, meg úgy érzi, megtalálta a módszert a férje nevelésére. Így ifjúskori kalandjait pikánsabban kezdi el megírni, hogy a férje azok szerint változzon. Közben meg az igazi naplójában felfedi a történetek mögötti valóságot és lejegyezi, mire hogyan reagált a férfi.

Első blikkre pont az a történet, amit ki nem állhatok. Egy szexregény, amiben minden alfája és omegája a szex. Így nem kicsit lepett meg, hogy ezen a könyvön még szórakozni is tudtam.

Pedig tényleg egy szexregény. BB minden kapcsolatát azon keresztül ismerünk meg, hogy milyen volt az adott férfi az ágyban. Annyira egy nézőpontja van, hogy ez már szinte pornó – nem is a szégyenlős fajtából.
Szokás szerint nekem meg járt az agyam, és nem egyszer akadtam fenn igazság szerint lényegtelen dolgokon. Az első, a Csontarcú. Ő veszi el BB szüzességét és lesz az első pasija. Az iskola skeanheadje, rettegnek tőle. Még BB kapcsán is folyamatosan ott van, hogy tartott végig Ronaldtól. Ehhez képest a srác 16 éves korára jobban szakértője a szexnek, mint Mr. Grey. Én meg azon merengtem, hogy mégis, honnan van ennek a srácnak ilyen tapasztalata és tudása? Fiatal, félnek tőle és pénze sincs. A másik már Ken. BB hozzáment, van 2 gyereke is tőle. A szexuális életük meg kb. olyan, mintha BB lovagolna egy jóképű hullán. Nem fér a fejembe, hogy így élnek közel 10 évet és lesz ebből 2 gyerekük. De most komolyan, hogyan lehet rágerjedni erre évekig? BB sok mindent kipróbál, de nem egy nekrofil alkat. Jó, egyet még ide írok. Ronald után megint egy olyan figura jött, akivel nem értem, miért állt össze. Hosszan olvashatjuk, milyen undorító dolgai voltak. A fogai, a pénisz tetoválás a fején. Most komolyan, 17 évesen simán védelemért eladja magát így?

Akkor mi olvastatta? Az egyik a regény stílusa. Eszméletlen szövege van a nőnek – vagy a fordítójának. Humoros és olyan dolgokat, amik simán tabu alá esnek olyan könnyeden, fogyaszthatóan tárgyal, hogy csak utólag akadtam ki, hogy most komolyan ezt olvasom? Aha, és még nevetni is tudtam rajta, annyira pikírt, szarkasztikus és olyan szóképei vannak. Nyersen őszinte, szórakoztató és se nem zavarba hozó, se nem tűnt túl intimnek, noha valójában nagyon is az.

A másik, a forma. A dupla naplóregény volta. Az nagyon le tudott kötni, hogy mit ír az ál-naplóba, hogy vezesse Kent – közben meg az igaziban ott van a valóság. Ha szex-kísérlet, de akkor is pszichológiai kísérlet is ez és a valóság – áltörténet egymás mellé tétele izgalmas volt nekem.
Azt is igazinak éreztem, hogy az igazság mindig szürkébb, mint a fantázia.

Ez a könyv elérte, hogy nem utáltam meg BB-t, pedig ha belegondolok, egy csomó dolgát nagyon el tudnám ítélni. Ez az, amikor a stílus eladja.
Olvastam, pipa, akkor nekieshetek a Netflix sorozatnak. Roppantul érdekel, mit hoztak ki ebből, ami nem pornó.

 

Easton: 44 fejezet 4 férfiról – Mint erotikus: 85% a szövege olvastatja, és a nagy szex leírások ellenére sem mocskos pornó.

Szubjektíven: 55% a stílusa olvastatta, humoros és jópofa, de utólag belegondolva… botrány.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4716701980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása