Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Glines: Sosem elég

Rosemary Beach 2.

2022. április 30. - BBerni86

Fülszöveg:sosem_eleg.jpg

Szenvedély. ​Családi titkok és viszályok.
Árulás. Végtelen élvezet.
Miután a magára maradt Blaire elutazott Rosemary Beachre, hogy segítséget kérjen elidegenedett apjától, az élete máshogy alakult, mint várta. Mostohatestvére, az őrületesen szexi (és őrületesen nem egyszerű eset) Rush szép lassan az ujja köré csavarta őt, míg végül végzetesen egymásba szerettek. Azonban amikor már boldognak érezték magukat, Blaire megtudta, Rush anyja és testvére milyen aljas hazugságokkal próbálják bemocskolni elhunyt édesanyja emlékét. Ennek eltitkolását nem tudta megbocsátani a fiúnak, így eldöntötte, elhagyja szerelmét és új barátait, és visszatér Alabama állambeli otthonába. Mást sem akart, csak elfelejteni a kaotikus nyarat.
Azonban váratlan hírek borítják fel Blaire tervét, így arra kényszerül, hogy mégis megbízzon az egyetlen férfiban, aki hatalmas csalódást okozott neki. Hamarosan szembetalálja magát Rush határozottságával, amivel mindenképpen vissza akarja nyerni a lányt, miközben ő igyekszik távol tartani magát tőle. Blaire-nek fogalma sincs, helyesen cselekszik-e… vagy élete legnagyobb hibáját követi el.

Idézet:

Az ember csak azt érdemli meg, amire méltóvá teszi magát.

Szerintem:

Amit ebben a könyvben akár értékelhetnék is, hogy a semmit sikerült elnyújtania a szerzőnek majdnem 300 oldalra. Ha meg azt is hozzáveszem, hogy még egy része van a sorozatnak… Ez azért valahol teljesítmény.

Romantikus-erotikus folytatásregény, de nincs igazi konfliktusa. Blaire szereti Rusht, a srác is bolondul érte, és gyerekük is lesz. Csak éppen a nyitó ponton nincsenek együtt, mert Blaire nem akar az örök második lenni a fiú húga mögött, aki gyűlöli őt és a család sem volt oda, hogy összejöttek a mostohatestvérek.
Ezt különben soha nem értettem – miért olyan tabu szerelem a mostohatestvéreké? Nincs közöttük vérségi kapocs, és nagyon sok ilyen regényben már 17-18 éves kamaszként, vagy fiatal felnőttként kerülnek a szülők kapcsolata miatt egymás mellé. Nem arról van szó, itt sem, hogy testvérként nevelték őket. De ok, Glines most ezen túl is lendül, és inkább azt boncolja, hogy Nan, Rush húga mennyire nem szívleli Blaire-t.
Műkonfliktus! Ok, fontos Rushnak a húga, de a kapcsolatukban minden hatalom Rush kezében van. Nan az, aki minden téren függ a bátyjától. Rush tartja el, ő a váll, amin bármikor sírhat. Ostoba húzás a lány részéről, hogy fúrja a bátyja szerelmét, miközben ő az, aki Rush nélkül megsemmisül.

Nan különben is a kötet egyik legpocsékabb figurája. Ok, gyerekként szenvedett attól, hogy nem kellett az apjának. De volt egy bátyja, aki imádta. Most minden pasit az ujja köré csavar, Rush pénzeli. Azért nagyon irritáló, ahogy mindene megvan és mégis játssza a szegény sérült lányt, akit sajnálni kellene. De, mégis, miért?

De nem ő az egyetlen, aki érzelmileg nem passzol. Ott van Blaire apja is. Aki pokolian szenved attól, hogy elhagyta a lányát és a feleségét, aki élete szerelme, és máig imádja. Mégis, és tudja is, csak bántotta őket végig. Szinte fetreng az önutálatba, hogy milyen rossz ember és mennyire megveti magát, de nem tesz semmit, hogy bármin is javítson. Most akkor sajnáljam? Biztos, hogy nem.

A két főszereplővel meg nem is tud mit kezdeni a szerző – annyira nincs köztük igazi konfliktus, hogy amint közös légtérbe kerülnek, már egymásnak is esnek. Onnantól kezdve a kettejük közti interakciók nagyja a szex lesz, és már át is csúsztunk az erotikus regény felé. Minimális cselekmény, értelmes még annyi se, csak túlírt 'nagyon szeretlek, miért nem tudja a családunk ezt elfogadni' dráma.

Nem lehet komolyan venni. Azt se díjaztam, ahogy Rush mindent megold a pénzével. Csak engem irritál, hogy ő a gazdag aranyifjú, aki ezért semmit sem tett? Az apja kitömte és ennyi. Roppant kényelmes. (Blaire is nagyon hamar eljut oda, hogy természetesnek vegyen mindent, amit kap tőle.)

Hiába próbál legalább a stílusában, a párbeszédek által valami drámát kelteni, a cselekmény és a konfliktusok semmilyensége miatt ez nekem nem hiteles.

Vagyis, szinte nulla cselekmény és kevés igazi konfliktus, nagy szerelem és sok szex. Sok ellenszenves szereplővel. Nekem nem tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9017796181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása