Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Baráth: Egy nap Rómában

2022. szeptember 23. - BBerni86

Fülszövegegy_nap_romaban.jpg

A novella az Egy év Rómában c. regényben megismert Joan történetét mutatja be.

A nő bonyolult és gondterhelt időszakon megy keresztül, de szerencsére a legjobb barátnője, Leila éppen jókor ajánlja fel neki, hogy látogassa meg őt Rómában.

Szerintem

Most már tényleg csak arra vagyok kíváncsi,

lesz-e esetleg folytatás. Látszólag mindenki egy majdnem nyugvóponton van, de azért úgy érzem, bőven maradt még nyitott kérdés.

Novella, így a története nem túl izmos. Pont, amennyi 40 oldalba belefér. Egy csajos hétvége, pár átgondolt probléma. Talán felvetése a még megoldásra váró problémáknak?

Leila már 2 éve él Rómában, és most elhívja magához egy hétvégre Joant, aki nem csak a legjobb barátnője, de az a pszichológus is, aki átsegítette a legnehezebb időszakon. Most Joan szorul segítségre: túl leterhelt, és kezdi érezni is, hogy minden szétesik körötte, benne. A házassága, a karrierje – kezd kiégni. De Róma és egy más szemszög segít rendbe tenni dolgokat a fejében.
Azt szerettem, ahogy a lelki részek keverve vannak a városnézéssel. Meglepően jól sikerültek a képeslap nézetek, ahogy a két barátnő egy ponton az atyával kiegészülve megnézi Róma leghíresebb részeit. A terjedelem miatt azért útikönyv helyett nem ajánlom, de hangulatkeltőnek tökéletes.

A lelki oldalt meg valóban össze tudnám fogni azzal, hogy időnként szükség van más nézőpontokra. Kiszakadni a mókuskerékből, és így kicsit távolabbról nézni az életre. Leila így épült fel, és természetesen megkapjuk, mi történt vele, hogy él most, mi van az életében levő férfiakkal. Így megvan az utóhang a regényhez is. Joan pedig most ér oda, hogy változtatni kell, vagy nagy baj lesz.
Az más kérdés, mennyire hihető, hogy lesz egy ilyen Heuréka-pillanata, és a házassági gondokat is ilyen könnyen el lehet kezdeni megoldani. A mondanivaló miatt most elment, és a novella terjedelem miatt.

A stílusa az írónőtől megszokott, olvasmányos és csajos. Azért nem egy strandkönyv, annál mélyebb konfliktusokat vesz elő, de a csajos – lelkizős – könnyedebb vonalba belefér.

Nem egy felesleges plusz novella, ez adott a történethez, és amit vártam, azt is megkaptam tőle. Kicsit jobban átlátom, az első könyvbe mi a fikció, mi történt meg valóban is Leila életében.

Idézet

Egy új környezet, egy új élet csodákra lehet képes.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr117917755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása