Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Elston: 10 vakrandi, hogy megtaláld a nagy Őt

2022. december 25. - BBerni86

Fülszöveg:10_vakrandi.jpg

Egy ​összetört szív, tíz vakrandi és egy kész bolondokháza! A tizenhét éves Sophie már alig várja, hogy az idei karácsonyt a barátjával, Griffinnel töltse édes kettesben, ám egy buliban fültanúja lesz annak, hogy a fiú szünetet szeretne tartani a kapcsolatukban. A lány szakít vele, majd autóba ül, és meg sem áll Shreveportig, hogy a karácsonyt az olasz-amerikai családja körében töltse, mialatt a szülei az anyai örömök elé néző nővérét látogatják meg. Miután Sophie beszámol a történtekről a nagymamájának, Nonna kitalálja, hogy elküldi őt tíz vakrandira, és ezeket más-más családtag szervezi meg neki. Köztük a drágalátos unokatestvére, Sara, aki egy zártkörű földalatti partiba küldi el Sophie-t egy nagyon helyes sráccal. Vagy éppen az őrült nagynénje, Patrice, aki iskolai betlehemezésben szán főszerepet neki egy síró kisbabával a karjában, ráadásul egy olyan fiú oldalán, aki a válláig ér. Amikor Griffin váratlanul felbukkan, hogy egy újabb esélyt kérjen, Sophie csak jobban összezavarodik. Merthogy talán, de tényleg csak talán gyengéd érzelmeket ébresztett benne valaki… Valaki, aki határozottan nem szabad.
Lehet, hogy ez lesz Sophie legrosszabb karácsonyi szünete? Vagy talán mégsem?

Szerintem

Bár télen játszódik, ez egy napfényes, nagyon feelgood történet.

El lehetne szerelmi történetként is adni, de nem igényli. Van egy szakítás, vannak a vigaszul szervezett vakrandik – és valljuk be, van az eléggé kiszámítható vége. Amint feltűnt az a bizonyos srác, pontosan lehetett tudni, hogy a végén Sophie mellette fog kikötni. Ugyan tud zavarni, hogy egy komolynak gondolt kapcsolat befejezése után pár nappal már annyira szerelmes másba, de ahogy mondtam, itt nem a románc a lényeg. Nincs is nagyon benne az, némi szemezés meg magukban erősödő érzelmek.

Helyette ez egy karácsonyi, nagycsaládos történet. A nagyszülők, nyolc gyerekük és ebből 7-nak már saját gyerekei vannak. Mindenki belekotyog mindenbe, és a karácsonyi bulijuk része, hogy randikat szervezzenek Sophie-nak. Már eleve ez a családi légkör el tudja adni. Még az olyan tagok felé is, mint a bestia ikrek, szeretet van és összetartanak. Sophie és a nővére közötti kapcsolatot külön is ki lehetne emelni: borsó meg a héja, ha nagyon más életszakaszban is vannak.

Humoros is, mert persze egyes családtagok saját érdekből szerveznek randikat. Kiesett a betlehemezésből Mária? Sophie randinak álcázva, diszkó Máriaként már randizhat is egy másik betlehemezővel. De a csúcs a bestiák mozi-randija volt. Azon szakadtam, amikor leesett, hogy milyen filmre hajtottak el. Mert persze autósmozi a semmi közepén. Karácsonyi film, persze, ahogy vesszük…

Nagyon kedves, szerethető történet, és csak minimálisan románc.

Abba bele tudnék kötni, hogy mivel 10 randinak bele kell férni, néha kapkodósnak hat. Abba is, hogy rengeteg a rokon és sokan is szerepelnek, így a legtöbben csak 1-1 tulajdonságot kapnak, vagy annyit sem, és üresek. Még a főszereplők is eléggé semmilyenek, a családi kapcsokon túl nem sokat tudunk meg róluk. De itt nem zavart, annyira nem az a lényeg.

Cuki könyv, mosolygós, egyszerűen jól esett olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6817810181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása