Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Riordan: Félvér akták

Percy Jackson 4,5

2023. április 09. - BBerni86

Fülszövegfelver_aktak.jpg

AKI EZT A KÖNYVET OLVASSA, KÉSZÜLJÖN A VESZÉLYRE!

Ifjú félistenek, készüljetek, mert most bepillantást nyerhettek a szigorúan bizalmas Félvér Aktákba! A félistenek világába, ami az egyszerű földi halandók előtt rejtve marad. „Az istenek krónikása” és a Félvér Tábor vezető történetírója, Rick Riordan által összeállított
titkos gyűjteményben megtalálható Percy Jackson három legveszélyesebb kalandja, kulisszák mögötti interjúk a kedvenc karaktereitekkel, Percy tábori beszámolója és még sok minden más.

Nélkülözhetetlen útmutató, ami a Percy Jackson és az olimposziak-sorozat kiegészítő köteteként látott napvilágot. Legyél te is igazi szakértő a segítségével!

KALANDRA FEL!

Szerintem

Még keresek egy

megfelelő jelzőt. Felnőtt fejjel ez a kötet – zavarba ejtő? Egyelőre jobb nem jut eszembe.

Egyrészt, van benne 3 Percy Jackson-novella. Az egyikben Clarisse-nak segít Percy egy ellopott harci szekér visszaszerzésében, a másikban a Félvér Táborban játszanak hadi játékot, a harmadikban a három főisten 1-1 gyermeke kénytelen küldetésre indulni az Alvilágban.
Ezek hozzák is azt, amiért Riordan ezen regényeit is szerettem: kalandosak, humorosak, ötletesek. Mindben pörögnek az események, van bennük mókás jelenet, de izgalom is. A regények sok szereplőt mozgatnak, és a lehető legtöbben fel is tűntek a novellákban. Mivel, ahogy a sorozat egyre inkább haladt előre, Percy szerepe egyre csökkent és új hősök jöttek, az is kifejezetten jól esett, hogy ezekben az eredeti hősé a főszerep. Megint van Árapály, hősies helytállás, és itt még kamasz is, aki azt se tudja értelmezni, randira hívták-e vagy sem. Perszephoné is feltűnt egy komolyabb szerepben, és megvillantotta, miért is ő az Alvilág királynéja, nem csak egy gyenge tavasz istennő. Nico jelenlétének is örültem, annak a fiúnak egészen saját hang jut a szériában.

De a novellákon túl a kötetben van még interjú szekció is. Az már inkább rajongói anyagnak néz ki, és nem is nagyon tudtam mit kezdeni vele. Még csak nem is jók a kérdések, amiket feltesznek nekik. Pl. Athéné mellett milyen bölcs isten van még az Olümposzon? Gyerekként, amikor az alapsorozatot olvastam, lehet, több mindent ki akartam volna olvasni a sorozatról, a szereplők közti kapcsolatokról, de most csak az ragadt be, hogy ennél sokkal izgalmasabbakat vagy érdekesebbeket is lehetett volna a szájukba adni.

A térképekkel nincs gond, az különben is fantasy tipikus kellék. Mondjuk, én vagy a legelejére vagy a legvégére tettem volna, de ez már csak szerkesztői kérdés. Különösebben nem kötött le, de ez nem is zavart.

Végül, amit direkt hagytam a végére. Vannak benne játékok. Keresztrejtvény, szókereső és a megoldásuk. Itt aztán nagyon fejbe csapott, hogy mennyire nem a célközönséghez tartozom. Mint gyerekkönyv, persze, jó ötlet – mai fejjel csak átlapoztam.

De ettől megosztó – a novellákat szerettem, élveztem; a kötet többi részével meg nem nagyon tudtam mit kezdeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6918037014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása