Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Breene: A rózsák romjai

Démonkirály átka 1.

2023. május 10. - BBerni86

Fülszöveg:a_rozsak_romjai.jpg

Megmenthetném, ​de örökre tönkretenne.
Mindnyájan az őrült király átkától szenvedünk. Királyságunk az Idő foglya lett. Megbéklyózott minket a sötét alku, amelyet a néhai király kötött a Démonnal, aki most a pusztulásunkra tör. Az egyetlen, aki még életben tartja ezt a királyságot, nem más, mint a Szörnyeteg, a trónfosztott herceg. Ő a Tiltott Erdő vándora, és olyan végzet sújtja, amely a halálnál is rosszabb.
Ő az egyetlen reménységünk. És egyben az én rémálmom.
Elkapott, amikor beléptem a Tiltott Erdőbe. Halállal kellett volna büntetnie, de megkegyelmezett. Azonban mindennek ára van. A kastélyában kell éljek, a foglyaként. A saját céljaira akar felhasználni.
Az egész feledésre ítélt királyságot felszabadíthatnám, amelyet a Démonkirály hatalma elzárt a világtól, de ahhoz közel kell kerülnöm a Szörnyhöz. Meg kell szelídítenem, oda kell adnom magamat neki. Abba azonban belehalnék.

Szerintem

Milyen lenne, ha a Szépség és a Szörnyeteg történetét bedobnánk a

Szentivánéji álom erdejébe, és kapna egy kis mami pornó színezetet is? Hát, most megtudtam. Nem mondhatnám, hogy rajongó lettem. Annyira nem taszít, amennyire az ilyesmi szokott, de lehet, hogy a fejfájásomra beszedett gyógyszer tompít még.

Pedig az alapok még tetszettek is. Ahogy Finley egy sötét tündérmese Belle-jeként szeret olvasni, egy rejtélyes betegségre gyógyszert kever, amihez a tiltott erdőből szerez varázsnövényt, és ahogy igyekszik elkergetni maga mellől a falu bikáját, aki kitalálta, hogy Finley lesz a kis felesége, ha már csak a szeretője nem akar lenni a lány. Igen, ő a helyi Gaston.

Csak aztán a világépítés egyre lejjebb húzta az egészet. Már az furcsa volt, hogy mennyire szabadosak szexuálisan a helyiek, de aztán fokozódott, minél előbbre ment a történet. Tele van az egész démonokkal, akiknek annyi a dolguk, hogy szexre csábítsák a szereplőket. Visszatérő elem, hogy Finley kap egy erotikus álmot, ami után rá akar mászni Nyfain-re, aki nem is nagyon akar ellenállni neki. Ebben mi a pláne? Most komolyan a démonkirály azzal akar végleg nyerni, hogy az alakváltók – mert itt a szereplők nem emberek, csak az átok elnyomja a képességeiket. A királyi család pl. sárkányváltó. – orgiáznak? Még olyan jelent is van benne, amikor az egyik mellékszereplő magyarázkodik, hogy ők megpróbáltak ellenállni és nem hancúrozni, de nem tudtak.

A Finley – Nyfain kapcsolatban is zavart az erotikus vonal. Egyrészt, ocsmányul beszélnek egymással. Itt kb. úgy van megírva a szexi beszéd, hogy azt inkább el tudnám képzelni nemi erőszak jelenetbe. Amikor egy tényleges erotikus jelenetet kapnak is, az is erőszakos és durva. Van a történetben BDSM utalás is, mert kb. kibeszélik, hogy benne lennének-e a kikötözős szexben, vagy a bennük levő állati felük azt nem viselné el. Finley még szűz, és nulla tapasztalattal már a kemény szex vonzza. Mondjuk, ha egy nagydarab, csupa izom és sebhelyes, mogorva sárkányváltó az esete, lehet sejteni, hogy nem arról képzeleg, hogy lágy zene mellett vaníliáznak, de így is felért egy arcul csapással, amikor az első együttlétük egy durva mélytorkozás, amiről Nyfain megállapítja, hogy élete legjobb szopása volt.

Ehhez hozzájön az a trágárság, ami nagyon lesüllyeszti a regényt. A legtöbbször indokolatlanul mocskos a szereplők beszéde, és nem is illik a karakterükhöz, ahogy beszélnek. Amikor Finley kifejti a fél falu előtt, hogy nem kell neki a falu bikája, mert tökéletesen elégedett a maszturbálással? És ő a sokat olvasott, művelt lány a faluban? Még ahhoz is el van túlozva, hogy polgárpukkasztó legyen.

Majd, jönnek a világidegen elemek. Alakváltók, gyertyával világítanak, kb. mintha a középkorban járnánk. Erre meg modern fehérneműk és anyagok bukkannak fel. De különben is vannak benne olyan elemek, szóhasználat, hogy az is megfordult a fejemben, hogy rosszul mértem fel a kort. Lehet, hogy egy középkori szintre visszasüllyedt posztapokaliptikus, mint a Shannara? Kétlem, csak ennyire gáz a történet nyelvezete.

Kétszereplős, csak hogy a gondokat soroljam. Az elején még legalább az a lány gondja, hogy megmentse az apja életét, és legyen elég főzet a betegség ellen. Majd oda kerül Nyfain fogságába, és lassan már csak annyi a cselekmény, hogy dugni akar a férfival, pedig nem kellene. A fordulat meg annyi, hogy rájön a férfi személyazonosságára. Nem mintha addig titkolta volna, csak nem került szóba. Jaj.

Össze lehetne vetni más Szépség és Szörny feldolgozásokkal, de most feleslegesnek érzem. Kevés jó jelenetre és ötletre jut jó pár elszabadult. Igen, ez lesz a végszó. Ez egy agymenés. Nem jó értelemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5818108262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása