Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Bybee: Keddre egybekelve

Hétköznapi feleségek 5.

2023. június 22. - BBerni86

Fülszöveg: keddre_egybekelve.jpg

A ​frissdiplomás, kisvárosi lány, Judy Gardner semmit sem szeretne jobban, mint megvalósítani az álmát: híres építész akar lenni. Amikor felveszik gyakornoknak egy neves Los Angeles-i építészirodába, Judy – barátnőjével együtt – beköltözik bátyja, a hollywoodi álompasi, Michael Wolfe villájába. A lány izgatottan veti bele magát a tervrajzokba, a figyelme azonban folyton elkalandozik…

Az egykori tengerészgyalogos, jelenleg Michael biztonsági szakembereként dolgozó Rick Evans bármelyik nőt megkaphatná, a sármos férfi ellenállhatatlan zöld szeme mégis egyedül Judyn akad meg. Bármit megtenne, hogy a lány közelébe kerüljön, hódítási kísérletei azonban a kölcsönös vonzalom ellenére is rendre kudarcba fulladnak. Amikor Judyt támadás éri a munkahelyén, Rick régi harci ösztönei felszínre törnek, és kezébe veszi a nyomozást… egy gond van csak: a rendőrség rá is gyanakszik. Megkezdődik a versenyfutás az idővel: vajon rájön Rick, ki és miért támadta meg Judyt? A tét nem kevesebb, mint a lány élete…

Szerintem: 

Sokadik része a sorozatnak, és

annyira régen olvastam az előző részeket, hogy tartottam is tőle, hogyan zökkenek vissza a világába. Meglepetés: nagyon könnyen.

Köszönhetően annak, hogy tele van a történet emlékeztetővel. Itt vannak a korábbi szereplők, és annyira egy sablont használt a sorozathoz Bybee, hogy a mostani eseményeket is idézték vissza, mi is történt a regényekben korábban.
Ráadásul, nem is igényel előismeretet a történet. Ez Rick és Judy története, ami megáll a maga lábán, maximum annyiban segít az előismeret, hogy van hova tenni az olyan felbukkanó szereplőket, mint Sam vagy Karen.

Van benne egy elem, ami kicsit más, mint a szokott – ezen a ponton a szereplők, későbbi pár már ismeri egymást, és megvan a vonzalom is. Ez attól a fázistól indul, hogy randizni is elkezdenek. Illetve, elég gyorsan az esküvőre ugranak, ahogy ebben a sorozatban szokás. Nincs a szereplők között konfliktus, kihagyja a veszekedés – szakítás – nagy békülés tipikus elemét is, ez a pár jó együtt és nem is kapnak röhejes akadályokat maguk elé. Ezt tudtam értékelni.

Helyette egy kis krimit a történetbe Bybee. Judy veszélyben van, a rendőrségnek Rick gyanús, és azért kell kamu-házasságot kötni, hogy Judynak ne kelljen tanúskodni, Rick szabadulhasson. Ok, ez elég béna ötlet benne, pláne, hogy kezdettől nyilvánvaló, hogy egyiküknek sem kamu a házasság, mert tényleg egymásba szerettek. De ennek a sorozatnak ez a védjegye, így ebben is meg kellett ezt játszani.
Visszatérve a krimire – nem kell komolyan venni. Romantikus regényes, éppen csak pár eseményszálat befolyásol, és nincs se nagy nyomozás, se nagy hajsza. A végére bepörgeti az eseményeket, de ez inkább romantikus, mint krimi történet.

A főszereplők szimpatikusak, helyesek, félig mesehősök. Ugyan Bybee ad Ricknek egy családi traumát, de már feldolgozta és itt egyszer említik, át is lendülnek rajta. Judy legnagyobb baja meg az, hogy utasítsa vissza a filmsztár bátyját, aki anyagilag is szeretné támogatni a húgát. Szép, intelligens, egymást szerető emberek története, akiknek a baráti köre is hasonló emberekről áll.

Kellemes, csajos, könnyed.
A kis krimi kellett bele, mert még ezzel együtt is nagyon limonádé. Nagyon könnyed kikapcsolódás, de annál több nincs benne. 'Olvasod és el is felejted' regény.

Idézet: 

Ha a Kardashianok meg tudtak házasodni a kamerák és a pénz miatt, akkor én is hozzámehetek Rickhez azért, hogy kihozzam őt a börtönből.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9418151110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása