Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Caine: Érme

2023. június 29. - BBerni86

Fülszöveg: erme.jpg

Luis, a mexikói pénzügyi tanácsadó talál egy ritka érmét az utcán, és attól a pillanattól az élete teljesen új irányt vesz. A szerencse mellé szegődik, de sötét és veszélyes következményekkel együtt.

Szerintem: 

Egy ismerős zsánert felhasználó novella, kifejezetten

szórakoztatóan megírva. A végére még a csőbe is behúzott, az eseményekből kiindulva más befejezést vártam.

A történet lineáris – Luis egy esős napon hazafelé tartva talál egy érmét. Hamarosan minden dolga szerencsésen alakul. Rájön, az érme bevonzza a szerencsét. Nyer a játékokon, ő kapja a pénzes ügyfeleket, a korábbi befektetése nagy nyereséget termel, hasonlók. Ám a közelében élők ugyanilyen dózisban kapják a balszerencsét. Luisnak meg kell szabadulnia tőle, mielőtt a fia és a felesége fizetnek túl nagy árat. Rövidségéhez képest többször is van benne fordulat, és elég sok minden történik is benne. Cselekményközpontú.

Bírtam a sötét humorát. Hogy milyen szerencséért milyen balsors jár másnak. Caine elég meredek dolgokat is kitalált, de ezeken most mosolyogtam. Nem kell komolyan venni, szórakoztató novella némi mitikus beütéssel.
Mert lesz szó itt inkákról, keletiekről, sámánokról is.

Dob rajta a helyszíne is. A főszereplő mexikói, de Peruba kell majd mennie az érme rejtélyét megfejteni, ahol az inkák leszármazottaival is találkozik. Ettől egzotikus lesz, más.

A szereplők viszont nincsenek kidolgozva. Még Luis se nagyon, de pl. a felesége és a fia még annyira se. Azt tudjuk, hogy Luis rajong értük és Camilla szinte állandó jelzővel lesz csodásnak nevezve. De nem is kellett több – elég annyit tudnunk, hogy a főszereplők jó emberek, akiknek drukkolhatunk, hogy megmeneküljenek.

A konfliktus Luis belső harca: le tud-e mondani az érméről? Ha nem lehet elhagyni, képes-e az életét adni, hogy a családja biztonságba élhessen? Bár nem sokáig viaskodik, ez novella, cselekménnyel a középpontban. Amint megérti, mi folyik, legfeljebb egy kis megingással meghozza a döntést.

Szegény kutyát sajnáltam, megnyugtatott volna, ha valaki orvoshoz viszi – különben jól szórakoztam rajta, meglepően sok mindent hozott terjedelméhez képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3718155514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása