Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Lakatos: Bárcsak tudtam volna rólad

2023. július 28. - BBerni86

Fülszöveg: barcsak_tudtam_volna_rolad.jpg

Miki egy napi tévésorozat szépfiú sztárjaként falja a nőket. Pontosabban falta, mert mostanában a totális kiégés veszélye fenyegeti. Egy elhajlós estén, a kedvenc szórakozóhelyén aztán szembetalálkozik a végzetével.Petra az a típusú nő, aki pillanatok alatt képes a férfiakat az ujja köré csavarni. Miki sem tud neki ellenállni, sőt, tőle szokatlan módon küzdeni is hajlandó az öntörvényű, életigenlő nőért, a vonzalom pedig kölcsönösnek látszik. Mindez idillien hangzik, nem igaz? Nos, az is volna, ha nem feszülne kettejük között egy súlyos, elhallgatott titok… És ha egy történetben felüti a fejét egy titok, az bizony előbb-utóbb hatalmas robbanást okoz…

Szerintem: 

Tipikusan az a történet, amit

mostanában regényként is kiad Lakatos Levente. Szerelem, múltbéli trauma és erotika. Nekem annyira hiányzik a bűnügy belőle…

A történet röviden annyi, hogy a nőfaló Miki találkozik a kihívással. Petra szexi, megvan a szikra és a flört is, de nem akarja a férfi karjaiba vetni magát. A történetbe ott kapcsolódunk be, hogy Miki a nagy ostromra indul.
Lehetne simán egy erotikus novella is, de azért a szerző van annyira rutinos, hogy egy csavart/pofont még kioszt a végére. Petra nem véletlenül került Miki útjába, neki is megvolt a maga terve és bosszúja. Csak éppen a kettejük közti szikrákkal nem számolt.

A romantikán túl fel is merül a kérdés, hogy mennyit lehet megbocsátani. Ugyan az lejön a könyvből, hogy micsoda elemi vonzalom van a szereplők között, de nehezen hiszem el, hogy erre tartósan tudnának építeni. Mert igazság szerint ez a fő összekötőjük: a flört, a nyers vágy. Ha a kezdeti hév elmúlik, nem fog állandóan kísérteni köztük Petra Miki miatt öngyilkos nővére? Mondhatnám azt is, hogy nem éppen a történet végén köszönünk el a szereplőktől.

De nem lenne teljesen igaz, mert így novellának kerek. Van építkezés, van egy erősebb lecsapás, és épp annyi bizonytalanság, hogy kicsit még merengjek rajta a vége után. Plusz, amennyire már kezdem átlátni ezeket a novellákat, akár nyitánynak is elmenne máshoz, bár azért reménykedem, hogy ez nem lesz regénnyé szerkesztve.
Pont azért, mert akkor ez csak egy erotikus – romantikus sztori lenne. Nekem meg Lakatos Levente akkor az igazi, ha van bűnügy is a történetben.

A szereplők tipikus Lakatos-szereplők. Fiatalok, szexik, nagykanállal eszik az életét – és falják egymást.

Zsánerében nem rossz, csak annyira nem ezt szerettem volna olvasni… Bár attól tartok, elő kell szednem Dávid történeteit, ha bűnügyet és sorozatgyilkost is akarok.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1318176013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiscsillag_86 2023.07.28. 17:58:54

Levi a listámon van, a Tönkre teszlek és Szigorral. Felcsigáztál azért, így lehet ezt is megfogom venni. Azért a véleményed adott egy plusz löketet, hogy a fent említetteket, be kell szerezzem.

BBerni86 2023.07.30. 20:06:34

@kiscsillag_86: Én már majdnem mindent olvastam tőle, eleinte nagyon-nagy kedvencem volt. A Loveclub, a Bomlás, talán már kevésbé az Aktus. Ahogy fentebb írtam, nekem kell a bűnügyi vonal az erotika mellé, és ezekben volt. A Loveclub kifejezetten ütős lett.
Nem is tudom túltenni magam azon, hogy Christian Grey feltűnése után Levi a thriller irányt dobta és ment a szürke árnyalatok felé.
süti beállítások módosítása