Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Hogyan adjunk el könyvet?

Élfestés

2023. szeptember 24. - BBerni86

Nem tudom, kit mennyire érdekel, de én izgalmasnak találom, hogy a kiadók mi mindennel próbálkoznak, hogy eladják nekünk a könyveiket. Vannak persze az árakciók, amelyek az érzékeny ponton találnak el: a pénztárcánkon. Nem kell magyaráznom, hogy mennek felfelé az árak, így az 1+1 és egyéb akciók nálam is kiemelt figyelmet kapnak.

De vannak egyéb módszerek is. Amelyekkel arra is csábítanak, hogy ne az e-bookra fizessünk be, hanem hagyományos módon tegyük a könyvet a polcunkra. Csábító lehet az élfestés és az élszínezés? Az utóbbi hónapok tapasztalatai alapján egyértelmű igen a válasz.

xszimpla.jpg

Korábban is voltak már próbálkozások élszínezésre. Ilyenkor a könyv oldala nem a sima fehér, hanem egy színre megfestik. Volt a XXI. Század Kiadónak, a Könyvmolyképzőnek, és még lehetne sorolni, kinek. Nem sűrűn, ez igaz, de 1-1 akadt a kínálatban. Ami kiemelkedik, a rendszeresség miatt a Manó Könyvek másképpen mesélt Disney kötetei. Klasszikus (pl. Hófehérke, Aladdin) és újabb (pl. Aranyhaj, Jégvarázs) meséik cselekményén csavartak egyet, miközben a kötetek szélei kezdetektől színesek. Gyerekkönyv, jól mutat a polcon, bejött és máig így adják ki őket.

xkmoly.jpgKi kell emelni a Könyvmolyképző Kiadót is, ami jelen pillanatban leginkább hozza ezt a vonalat. Ők már élfestenek, vagyis a kötetek szélein képek jelennek meg. Vannak egyszerűbbek, de egészen összetettek is, általában a borítóképet megidézve. Az üzlet nagyságát mutatja, hogy már válogatni lehet olyasmikben is, hogy sima, élfestett puha vagy kemény kiadást akarunk. A várható sikerek eleve így jönnek ki az utóbbi időszakban, de korábbi sikerkönyveiket is adják ki újra, csak ezúttal élfestve.

A kedvenceim azonban nem náluk vannak. A Next, a XXI. Század csoportba tartozó könyvek között akadt kifejezetten szép újabban. Az abszolút kedvencem az Athenaeum Kiadónál jött ki. Amikor először megláttam a Dreher-szimfóniát, mondhatni, leesett az állam. Nem is könyvnek, de egyenesen festett fadoboznak néz ki. Festmény minőségű, gyönyörű az élfestése. Ezt a könyvet én például kifejezetten ezért vettem meg papíron: e-bookben terveztem, de ennek a kinézetnek nem tudtam ellenállni.xtop.jpg

Majd elválik, mennyire jön be az élfestés, de elnézve a Könyvfesztivál megjelenéseit, egy ideig még válogathatunk az élfestett kötetek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7618220991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása