Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Raven: Egy riport ára

2023. november 02. - BBerni86

Fülszöveg: egy_riport_ara.jpg

A sikeres és gazdag Matthew Darmian teljhatalommal uralkodik vállalata felett Angliában. Magánélete mégis üres és felszínes.

Tíz éves kora óta nem hallott az apjáról. Gyűlöli őt. Váratlan halála azonban arra kényszeríti, hogy hazautazzon Magyarországra és feltépje a régi sebeket.

Jakab Petra szabadúszó újságíróként, mindenki más előtt ugrik rá a titokzatos örökös sztorijára, és mindent latba vet, hogy kiderítse mi történt húsz évvel ezelőtt.

Kettejük találkozása több lesz egyszerű interjúnál. A nő hamar rádöbben, ha meg akarja tudni az igazat a családról, a rideg és közönyös férfi játékszabályai szerint kell játszania. Kapcsolatuk gyorsan átalakul. A vágy úgy bontakozik ki köztük, akár a felkavaró titok, mely csak még több kérdést vet fel. A féktelen szenvedély egy rövid időre elhomályosítja a céljaikat, azonban a sérelmek és a hazugságok kíméletlenül törnek a felszínre.

Rá kell ébredniük, minél tovább tart ez a kaland, annál nagyobb árat kell fizetniük érte.

De vajon megéri megfizetni ezt az árat?

Szerintem: 

Túl sok mindenben hozta azt, amit

ebben a zsánerben nem szeretek. Így előre is bocsátom, hogy ez pont olyan erotikus románc, amire nagyon nehezemre esik bármi kedveset mondani.

Kezdve azzal, hogy szerelmi történetnek van eladva, de hol van ebben a szerelem? Petra és Matthew megegyeznek abban, hogy az interjúért cserébe a nő lefekszik a férfival. Csak éppen túl jó a szex és a kémia, és nagyon hamar viszonyuk lesz, nem csak egy éjszakájuk. Közben egymásról nagyon keveset tudnak meg, és semmi olyasmit nem csinálnak, amiért ezt kapcsolatnak nevezném, és nem viszonynak. Nem tesz Matthew Petrával sem sokkal többet, mint a korábban megismert nőivel, akik egyszerűen fogalmazva gerincre vágott.

Ez a másik, ami engem ellökött ettől a történettől. Matthew fő jellemvonása a történetben, ahogy a legtöbbször látjuk, az a szex. Egy kemény, jóképű és rideg férfi, aki halmozza az érzéki kalandokat. A végére ugyan a családja történetével több is kiderül róla, de azt nem éreztem eléggé ahhoz, hogy miért ilyen ember, milyen irányba akar változni. Elég nehezemre esik komolyan is venni, hogy Petra érzelmeket hozna ki belőle, amikor ő már a sokadik nő, akit a történetben megfektet. Nem volt hiteles, hogy benne többet és mit látna, mint pl. a londoni szeretőjében, aki az üzleteihez a férfi nevét akarná kapcsolni. De a barátja húga is – neki tulajdonképpen annyi a bűne, amiért nem tervez vele komolyabban, hogy majd családot akar. Mivel jobb Petra náluk?

Ha Petra szemszögét nézzük, akkor neki keményebb az erkölcsi mércéje. Ő segíteni akar másoknak, harcos alkat. Az olvasó ebből többet lát, nekünk le van írva, hogyan ment ki anyagot gyűjteni a hajléktalanokhoz, vagy miképpen esett neki a milliárdosnak, aki bántotta a barátnőjét. De ezt az olvasó kapta meg róla, Matthew ezt a felét nem látta a nőnek. Ő tulajdonképpen a nőt látja, aki lefekszik vele a cikkért. Hiába volt meg a kémia, nekem akkor se veszi be a gyomrom, hogy Petra megtenné ezt egy riportért. Pláne, hogy Matthew semmi olyasmit nem is mond neki, amiből jó cikket tudna írni. Annyira kamu románc alapnak tűnik, hogy egyszerűen nem bírtam.

Raven generál más feszültségeket is a történetbe, de nagyon könnyen megoldja a konfliktusokat. Mondhatni, mesebéli, ahogy mindent és nagyon gyorsan elrendeznek. Akár a korrupt és erőszakos politikus megbüntetését, akár Matthew családi titkainak feltárását és a megbocsátást. Meglepően könnyen benyeli, hogy az anyja nem csak rásózta egy újabb férfira az olasz szerelemgyerekét, de el is lopta a férfi elől a sajátjaként szeretett gyereket. Bár elvben ez a szál egy kis krimit hozna a történetbe, de amikor egy megtalált levél mindent felfed, és még a bizonyíték is ott van mellette a korrupcióra, miről beszélünk? Egy tündér varászpálcával se lett volna gyorsabb.

Ahogy az ilyen románc szokta, és szintén nem szeretem, nagyon kétszereplős a történet. Kevés mellékszereplő akad benne, akik alig vannak színen. Matthew és Petra vannak végig a fókuszban, és túlzottan róluk szól minden.

A nyelvezete durvább, mint amit elfogadnék. Pláne, hogy itt gyakran nem is érzem alapozottnak, miért beszél egy-egy szereplő úgy, ahogy. Sima erotikus románc tipikus, nyelvi igényesség nélkül.

Maradjunk tehát annyiban, ez nagyon nem az a történet, ami szórakoztatna és tetszene nekem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1418245951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása