Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Hale: Karácsony a Kandalló Vendégházban

2023. december 26. - BBerni86

Fülszövegkaracsony_a_kandallo.jpg

Ennek a karácsonynak tökéletesnek kell lennie! Hiszen valószínűleg ez lesz az utolsó ünnepi szezon, amit Leila együtt tölthet a barátnőivel. Mindegyikük éli a maga életét, építik a karrierjüket, lassan családot alapítanak, csak Leila nem találja sem a párját, sem a hivatását, sem a helyét az életben. Az úti cél Pinewood Hills, a festői hegyek között megbúvó kisváros, amely mintha csak egy megelevenedett karácsonyi képeslap lenne. Minden házat és kirakatot karácsonyi díszek borítanak, a fényfüzérek ragyognak, fényük meghitten csillog a hóban. A hirdetésben olyannyira otthonos vendégház azonban kész romhalmaz, a helyi kávézó jóképű, ám roppant mogorva tulajdonosa pedig úgy tűnik, már a puszta jelenlétüktől is rosszul van… Ám ha a tökéletes karácsonyhoz az kell, hogy Leila a két kezével mentse meg a romos vendégházat, és meggyőzzön egy fanatikus karácsonygyűlölőt, akkor készen áll.

Szerintem

Biztos azon is múlt, hogy sok karácsonyi

románcot olvastam mostanában, de én már belefáradtam. Aranyos, helyeske, de nincs meg az a plusz, amivel kiemelkedne számomra abból a sokból, ami kijött.
Ok, a borító tetszik, de nem nézegethettem azt olvasás helyett…

A történet egyszerű. Van egy útját kereső, nagyon pozitív és napsugaras lány, Leila. A barátnőivel megy el karácsonyi nyaralásra – ám a vendégház le van robbanva, a kávézó jóképű tulaja mogorva. De Leila nem adja fel, akkor is szuper karácsony lesz!
Romantikus komédia alapanyag, egy Hallmark filmben nagyon el tudom képzelni. Olvasva annyira nem élveztem.

Humoros, komédiaként is lehetne olvasni. Csak sajnos nekem annyira más a humorom, hogy ezen nem tudtam még vigyorogni sem. Aranyos, kedves – ismételhetem magam, de nekem nem ez a poén.

A karácsonyi hangulat nagyon benne van, ez előnyére válik – egymás segítése, az ünnepek megélése, díszítés és édességek, a táj. A cselekmény elemei, és a pozitív légkör is. Szintén az én agybajom, de ha nem karácsonykor olvassa az ember, akkor ez sok.

Nem tudom megkerülni, ebben a történetben fontos a szerelmi szál. Ami engem idegesített. Az valami nagyon nyálas, ahogy majd Theo áradozik arról, hogy Leila mennyire megváltoztatta az életét és milyen szupernő. De oda nagyon nehezen jutnak el, és annyira szappanoperás Theo múltja! Néha már kínomban nevetgéltem azon, ahogy belegabalyodnak a saját bajaikba. Theo olyan szinten űzte a struccpolitikát, hogy nem is értem, mit várt. Meghúzza magát, és a pénzéhes neje felszívódik? Esélytelen. A válás nem hull az égből. Igen, a konfliktusok röhejesek vagy kicsinyesek. A vendégház megmentése és az ex lekoptatása.

Olvasni is kellemes, ez egy karácsonyi, csajos limonádé. Könnyed, egyszerű, sok lelkizéssel. Ugyan az olyan kitörések, hogy Leila nem tudja, mit kezdjen az életével, fárasztottak, de rendben, el tudom fogadni, hogy ki kell találnia magát és a jövőjét.

Karácsony környékén tudom értékelni, különben csak elvagyunk egymással.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3118098836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása