Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Morgan Dane 1.

2024. január 30. - BBerni86

Fülszöveg: mondd_hogy_sajnalod.jpg

Férje tragikus elvesztése után Morgan Dane visszatér a szülővárosába, hogy a családja körében vigasztalódjon. Lassan végre békére lel, és egy ígéretes karrierlehetőség is feltűnik számára – csakhogy váratlanul meggyilkolják a bébiszitterét, a szomszédja pedig felkéri őt a fia, Nick védelmére, akit a gyilkossággal vádolnak.

Tessa, az áldozat igazi „szomszéd lány” volt, a közösséget felzaklatja a halála. Morgan viszont évek óta ismeri Nicket, és a felhalmozott bizonyítékok ellenére sem tudja elhinni, hogy bűnös. Segítséget kér barátjától, Lance Krugertől, aki exrendőrből lett magánnyomozó. Morgan és Lance eltökélik, hogy megtalálják a valódi gyilkost. Belevetik magukat a nyomozásba, szembeszállva a várossal, a rendőrséggel és egy buzgó kerületi ügyésszel. Végül azonban olyan titkokat tárnak fel, amik felbolygatják a közösséget, és egy rejtőzködő őrült célpontjává teszik őket.

Szerintem: 

A Fekete macska regények között jelent meg, de lehet, hogy

még csajosabb kriminek is tartom, mint amilyenek ebben a kiadói sorozatban vannak. Az azért stimmel, hogy tényleg fontos benne a bűnügy és a nyomozás.

De előre szaladtam. Az alapok: adott egy háromgyerekes özvegy, Morgan, aki 2 év gyász után próbál visszatalálni az életbe. Hazaköltözött a szülővárosába, és az ügyészségen helyezkedne el, visszatérve a joghoz. Csakhogy a környéken bűnügy történik, és Morgan nem hiszi, hogy az a gyilkos, akit annak tartanak. Elvállalja a védelmet, ezzel el is érve, hogy már ne várják tárt karokkal az ügyészségen. Kamaszkori szerelmével kiegészülve az igazi tettes nyomába erednek.
Vagyis, alapvetően két szálat kever benne Leigh: miközben Morgan és Lance nyomoznak is, a régi érzelmek is kezdenek visszatérni. Minden adott egy romantikus krimihez.

Ezt erősíti az is, hogy rendszeresek benne az olyan lélekrajzi betétek, amikor mindketten azon töprengenek magukban, hogy mennyire vonzódnak a másikhoz, és milyen jövője lehet egy esetleges kapcsolatnak.
Mindketten komoly terheket cipelnek: Morgan még mindig tanulja, hogyan éljen a fronton elesett, katona férje nélkül. Lance pedig a beteg anyjára visel úgy gondot, hogy azt eddig egy szerelme sem volt képes hosszabb távon tolerálni. Meg lehet sejteni, abban is van kihívás, hogy Morgan 3 kisgyerekes anya. Akivel ő lesz, annak gyorsan apapótlékká is kell képeznie magát.

Leigh építgeti őket is, a kapcsolatukat is. Miközben erősödnek, emberileg jó döntéseket hoznak, arra is ráébrednek, hogy nem lehetnek mindig mártírok. Van köztük valami, és érdemelnek annyit, hogy megtudják, mire elég a szikra.
Azért, azt is hozzáteszem, hogy ez nem az erotikus fajta romantikus krimi. Itt lassan haladnak, mindketten sérülékenyek, és ebben a részben inkább lelkiekben közelednek egymáshoz, nem fizikailag.

Ők a kiemelt szereplők, de Leigh szépen pakolja melléjük a kisváros jellegzetes szereplőit. Nagyon erős baráti/családi körük van, akik drukkolnak is nekik. Túlzásba nincs víve a jellemük, inkább egy-egy jellegzetes vonással bírnak, de bizonyos szempontból Morgan és Lance sem mély figurák. Jó emberek, akiket saját tragédiáik formáltak. Tipikus románc-páros.

Ami nekem menti, hogy azért korrekten össze van rakva a krimi is. Azt nem állítom, hogy túl eredeti, vagy felérne azokkal a könyvekkel, amiket kifejezetten a bűnügy miatt olvasok, de ami kell a zsánerbe, azt beleteszi. Van nyomozás, kerülnek veszélybe a szereplők, bemondogat az igazságügyi rendszernek. A gyilkos személye különben kitalálható, ahogy az indíték is. Nem az eredeti, emlékezetes krimi esete áll fenn, hanem a korrekt iparosmunkáé. Most tudtam becsülni azt is.

A stílusa is inkább a csajos irányba viszi. Sok az érzelem, belülről van megfogva. De pörgeti is az eseményeket, sokat beszélgetnek. Jó a tempó.

Nem lett a kedvenc könyvem, de nem is rossz élmény. Helyenként el is szórakoztatott. Azt mondanám, könnyen csúszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr618309043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása