Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Castle: Meztelen hőség

Nikki Heat 2.

2024. január 26. - BBerni86

meztelen_hoseg.jpgFülszöveg: 

Amikor holtan találják Cassidy Towne-t, New York legkönyörtelenebb bulvárfirkászát, Heat nevezetes gyanúsítottak egész sorára bukkan. Mindüknek komoly indítéka volt, hogy végezzen Manhattan legrettegettebb sárdobálójával.
Heat gyilkossági nyomozását tovább komplikálja újabb találkozása a magazinszerzők szupersztárjával, Jameson Rook-kal. Miután nemrég szakított a férfival, Nikki nem érzi úgy, hogy itt lenne az ideje megbirkózni az érzelmi teherrel. Csakhogy a jóképű, szellemes, Pulitzer-díjas író nagyon is érintett az ügyben, így kénytelen ismét együtt dolgozni vele.
Megoldatlan kapcsolati problémák feszültsége és erotikus izzás tölti be a levegőt, miközben Heat és Rook hírességek és maffiózók, énekesek és prostituáltak, profi sportolók és bukott politikusok között indulnak a gyilkos keresésére.
Az új eset mindent elsöprő hullámokat kelt a titkok, eltussolt ügyek és botrányok világában.

Szerintem: 

Kifejezetten szórakoztató, de már szinte

bulvár. Ezt a benyomást erősítette tovább bennem a sorozat következő kötete.

Mivel sorozat – mennyire kötődik az előző részhez? A magánéleti szálat húzza tovább, vagyis a Nikki – Rook románc folytatólagos. Arra azonban oda van figyelve, hogy az elején gyorsan átvegyék az előző részben történteket ilyen téren, hogy az is be tudjon kapcsolódni, aki nem nézte a Castle sorozatot, illetve a Nikki Heat-sorozattal ezzel a kötettel ismerkedik meg. A bűnügy pedig teljesen új, ahogy a nyomozati munka is, így ilyen szempontból teljesen megáll a lábán.

Erre a részre is igaz, hogy a szereplők kompatibilisek a tévésorozat szereplőivel. Viszi tovább a személyeket, akik különben a tévés sorozat állandó szereplőiről lettek mintázva. Sajnos, személyiségfejlődés nincs. Főleg a mellékszereplők olyanok, mint ha egy az egyben ugyanolyanok lennének. Igaz, annyit nincsenek is színen, hogy lehetne mélyíteni őket.
Most talán csapatként vannak felerősítve: mivel Nikki a cikk miatt besértődött, a csapata szintén megszakít Rookkal minden kapcsolatot és haragban vannak. Amikor végre megbeszélik, akkor is azt mondják, hogy nem az bántotta őket, hogy Rook Nikkit tette a középpontba, hanem az, hogy őket, mint csapatot nem írta meg. Pedig különben tényleg csapatként dolgoznak, ha alapvetően ez azzal a kiegészítéssel igaz, hogy nincs önállóság. Csinálják, amit Nikki mond nekik.

Bulvárossá teszi maga a bűnügy is. Egy olyan újságírónőt ölnek meg, aki bulváros cikkekkel szerzett hírnevet. Az indítékot is ilyen vonalon keresik.
De bulváros az is, ahogy Rook cikke miatt Nikki mondhatni híresség lett, és felemlegetik neki az ott megjelenteket. Mondhatnám, hogy kap egy negatív kritikát a 15 perc hírnév, de ez többnek is tűnik 15 percnél. Mégis, mennyire kaphatták fel azt a cikket, ha 3 hónappal a megjelenése után is beidézik a random fotósok a nőnek?

Bulvárossá teszi az is, hogy nem a krimit éreztem benne a fajsúlyosnak. Benne van az ügy, Rook nagyon hamar bele is folyik. Nyomoznak, és szépen hozzák a rendőrös krimik elemeit. Kihallgatások, bizonyítékok, elméletek. Nikki sztárrendőr volta, ahogy igazából minden rajta fordul meg, kicsit sok még mindig, de mondanám, hogy a Castle okán ezt már megszoktam. Elkalandoztam – de az ügy mellett erősen arra koncentrál a szerző, hogy miképpen alakul Rook és Nikki kapcsolata.

És megjegyzem, nem tetszett, ahogy meg van írva. Amilyen súlyosnak volt jelölve a szakítás, olyan könnyen és gond nélkül találnak most vissza egymás mellé. Nem éreztem úgy, hogy tényleg megoldották volna a konfliktust. Inkább csak annyira vonzódnak egymáshoz, hogy mire észbe kapnak, már megint együtt is vannak. Ez így túl… ponyvaregényes? Bár, emlékszem arra is, hogy a Castle-ben mindig azt vadászták még a rendőrök is, hogy Castle milyen szexjeleneteket írt a könyvbe. Igazából nincs belőlük a termékben sok, de azért kihangsúlyozza, hogy mi a sztoriban a lényeg.

A forma is szórakoztató regényé. Sok párbeszéd, humor és némi nyelvi játék is akad. A meztelenség többféleképpen be van építve a szövegbe – Nikki pl. meztelennek érzi magát, amiért Rook cikke miatt mindenki tud az anyjáról és az indítékairól. Ide illik Nikki vezetékneve, a Heat is. A krimi kánikula idején játszódik, meg utal a szerelmi szálra is.

Könnyed, kikapcsolódásra szuper olvasmány, ami krimi is, románc is. Nem feltétlenül tetszik a súlyozás, én jobban örülnék, ha krimi felé billenne a mérleg, de a sorozatélményt továbbra is vissza tudta adni.

Idézet: 

Azon gondolkodtam, milyen ocsmány dolog a pletyka. Hogy áldozatot csinál az emberekből, de akármennyire is megvetjük, mégis zabáljuk, mint kacsa a nokedlit.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5818308341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása