Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

N. Simon: Az ördög maga

2024. április 09. - BBerni86

Fülszöveg: az_ordog_maga.jpg

Cserpes ​Kamilla nem tudja kiheverni a válását. A munkába temetkezik, könyvkiadója ennek következtében egyre sikeresebb, még egy külföldi producer is felkeresi. A szakember elképesztő lehetőséget kínál fel neki, amit ő gondolkodás nélkül elfogad.
Csakhogy az ajánlat másokat is érdekel, ezért a könyvpiacon verseny alakul ki. Kamilla úgy érzi, egyedül nem fogja tudni teljesíteni a feltételeket, így volt férjéhez, Benetthez fordul segítségért. A férfi az általa ismert legjobb marketingszakembert küldi Kamilla segítségére.
Nagy Olivér nem ismeri a határokat. Sikerének titka, hogy olyan megoldásokhoz folyamodik, amelyeket mások túl kockázatosnak tartanak, és nem vállalnak be. Amikor Kamilla rájön, hogy Olivér milyen eszközökhöz nyúl a siker érdekében, meginog a belé vetett bizalma. Még akkor is, ha a legnagyobb rivális kiadó vezetője, az orosz származású Natasa egy hazug, álnok kígyó…
Olivér közben folyamatosan utalásokat tesz Kamilla múltjára és magánéletére. Márpedig ez baj. Kamilla magánélete ugyancsak titkos – vággyal és álruhás szeretőkkel fűszerezett.
A manipuláció nagymestere és az óvatos, felelősségteljes nő lassan közel kerülnek egymáshoz. Kamilla egy ideig szemmel tartja Olivér minden mozdulatát, de végül ő is elveszíti az ítélőképességét. Időközben újra felbukkan Benett, és Kamilla ráeszmél, hogy a férfi még mindig szereti.
A nő két tűz közé kerül. Mind a két férfi akarja őt, de az egyikük súg Natasának.
Vajon ki hazudik, és ki mond igazat?
Ki a legnagyobb játékos ebben a játszmában?
Amikor mindenkiről lekerül az álarc, kiderül, hogy valójában ki az ördög maga.

Szerintem: 

Még csak más történethez se nagyon tudom mérni, mert ez pont az a történet, ami

nekem már kényelmetlen. Nagyon komfortzónán kívüli.

Ez nem simán romantikus vagy erotikus regény, amik között már eleve nehezen találok olyat, ami tetszik. Ez ezen felül dark romance is, BDSM elemekkel és egymást minden téren kihasználó elemekkel. Az egyik olyan elem, amit se filmen, se regényen nem bírok elszenvedni, a nemi erőszak. Ebben az is akadt.
Annyira taszít is az egész, hogy objektíven nem is nagyon tudok mit írni a könyvről, annyira viszolygok az egésznek már a témájától is.

Adott egy nő, Kamilla. A szeretett férje elhagyta, a kiadója most nagy veszélyben van. Kénytelen a volt férjtől segítséget kérni, aki pont egy olyan embert küld, Olivért, akiben szintén megvan az a vonás, ami a nőt irritálja. Vonzza is, taszítja is, veszélyes is. Olivér játszmázik vele, a volt férj is képbe kerül megint – Benett nem véletlenül hagyta el. Zsarolták, és mindent megtett, hogy biztonságba tartsa Kamillát. Még el is hagyta. Plusz, a szvinger klubból is ott van egy állandóvá vált, maszkos partner, aki a nő ki sem mondott igényeit is kielégíti.

Azért nem csak a szex a téma, vannak személyek és cégek közötti játszmák is. Csak éppen Kamilla alig tud valamit, és butának is tűnik a többiek mellett. Mindenki kétes üzletekbe van benne, sötét titkaik és tetteik vannak – Kamilla mocska meg annyi, hogy miután elrabolták és csoportosan többször is megerőszakolták, szexuálisan megváltoztak az igényei. Kis darabokból kell kirakni, mi történt korábban, ki kinek kicsodája. Én az ilyesmit máskor még szeretni is tudom, csak most túl sok volt hozzá a sötét erotika és nem egészséges emberi kapcsolat.

Annyira távol állnak tőlem a szereplők és a döntéseik, hogy hozzájuk se tudok kapcsolódni. Nem szimpatizálok velük, a veszteket se kívántam, mondhatni, közömbösek. Lélektanilag egyik-másik még építgetve is van, csak éppen olyan beteg csavarokkal, hogy nem tudom és nem is akarom megérteni őket.

A tartalomhoz tartozik egy sötétebb stílus is, keményebb nyelvezet. Szintén olyan elem, amit nem szeretek.

Vagyis, nem tudom rendesen megítélni, mert ez nekem megtestesíti, ami nagyon komfortzónán túli és taszító. Egyszerűen nem bírom az ilyen sötét szerelmi történeteket és háromszögeket. Most sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5718373433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása