Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Stewart: Falka

Ravenhood 1.

2024. május 24. - BBerni86

Fülszöveg: falka.jpg

A tét egyszerű: a tizenkilencéves Cecilia Hornernek egy dolga van – át kell vészelnie egy évet Triple Falls kisvárosában, ahol a családjától különélő apjánál lakik és munkát kell vállalnia az apja gyárában. Cserébe az apja fizeti a főiskolai tandíját, és egy kisebb vagyont is biztosít, amiből Cecilia segítheti egyedülálló anyját.

De minden megváltozik, amikor az első munkanapján megismerkedik a helyi fiúval, a szexi Seannal. Sean összehozza összetartó baráti körével, köztük a titokzatos Dominic-kal. A társaság a saját törvényei szerint él, és ugyanolyan hollót ábrázoló tetoválásuk van…

Cecilia mindig is óvatos volt, de most elvakítják a Sean és Dominic iránti egyre erősödő érzései, és úgy dönt, kiélvezi az utolsó szabad nyarát, és nyit az új élmények felé, repítsék azok bárhova is…

Szerintem: 

Tettem egy újabb dark románc próbát, és megint csak azt tapasztaltam, hogy

nekem ez a zsáner nem fekszik. Még az agyonmosott, össze-vissza nyálas rózsaszín romantika is kevésbé visel meg. Nagy kérés lenne több értelem?

Pedig azt hittem, itt legalább az alap ígéretes. A Robin Hood az alap, vagyis a gonosz vállalkozót akarják a tehetséges fiatalok tönkretenni és megfizettetni a bűneiért. A románc meg úgy jönne, hogy éppen a gonosz lánya lopja be magát a falkatagok szívébe. Csak éppen itt annyira kis nyomokban található Robin Hood mítosz és áthallások, mint egy hangya nyoma a dinoszauruszéhoz képest.

A történet ugyanis közel nulla. Cecilia kénytelen az apjánál dolgozni a nyáron, így biztosítva az egyetemi tandíjat és az anyja támogatását. Hamarosan már Sean csapja neki a szelet, akivel együtt jár a titokzatos, introvertált és éppen annyira dögös Dominic is. Cecilia meg abban a helyzetben találja magát, hogy mindkét srác kellene neki. A történet végig azt ragozza, kinek mit enged meg az ágyban, hogyan flörtölnek és hemperegnek, különféle párosításokban vagy hármasban. Történet helyett szex – írták már nekem, hogy ez a dark romance. Történet és értelem helyett csak mocskos szex. Akkor miért nem pornónak hívjuk?

Mocskos a könyv, így történetben és szövegben is. Ezt is be tudom a zsánernek, de attól még borzolja az idegeim. Pláne, hogy itt azért válogatott fiatalok keverednek helyzetekbe. Dominic egyenesen egy MIT végzett zseni. Akkor minek kell úgy beszélni, mintha a sarki kocsma lett volna élete fő helyszíne?

A szereplők is papírmasék. Mit tudunk meg róluk? Közel semmit. Volt egy jelenet, amikor Sean azt fejtegeti a lánynak, hogy nem számítottak arra, hogy ilyen lesz. (Amiért bele tudnak szeretni.) Kérdem én, milyen? Bevállalós, buja, érzéki? Mert kb. annyi derül ki róla, hogy nem apuci elkényeztetett kislánya, és szereti a szexet. A fiúk meg kimerülnek annyiban, hogy bosszút akarnak állni, dögösek és szeretik a szexet. Sean és Dominic kb. abban különböznek csak, hogy az egyik introvertált, a másik extrovertált. Különben semmi. Tudnék azon poénkodni, hogy Cecilia is azért esik egyik ágyából a másikéba, mert annyira egyívásúak…

Összefoglalva: történet szinte semmi, jellemek majdnem semmi, mítosz átdolgozás közel nulla – ellenben érzéki jelenetekből kapunk annyit, hogy én rányomnám, hogy pornó.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6418412927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása