Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Stewart: Exodus

Ravenhood 2.

2024. május 25. - BBerni86

Fülszöveg: falka2.jpg

Cecilia Horner unalmas évre számított, de ez lett élete legizgalmasabb nyara, miután megismerte a helyi rosszfiúkat, Seant és Dominicot, és a kapcsolatuk sokkal veszélyesebb fordulatot vett…

De elkábul a felismerésre, hogy a két fiú a Ravenhood titkos társaság tagja, amelynek élén egy Franciának nevezett férfi áll, aki nem szeretné, ha Cecilia az emberei vagy a küldetése közelébe férkőzne…

Ceciliának minden oka megvan rá, hogy gyűlölje, de a szerelmet csak egy hajszál választja el a gyűlölettől. És ha a Triple Fallsban eltöltött idő megtanította Ceciliát valamire, akkor az az, hogy nagyon is hajlandó ezt a vékony határvonalat átlépni..

Szerintem: 

Az első gondolatom, hogy annyira azért nem akadtam ki, mint az első köteten. Szó se róla, ezt

sem tartom jó könyvnek. Szinte mindennel bajom van, amivel korábban is. Kezdek belefásulni?

Számomra továbbra is az a legnagyobb baj, hogy annyira mondogatják, hogy a falka egy modern Robin Hood csapat, de ebből aztán semmit nem lehet érzékelni a történetből. Mit csinálnak, kinek és hogyan segítenek? Egyáltalán, kinek mi a csapaton belül a feladata? Itt ezt csak mondogatják, és amit tényleg bele próbált venni Stewart a cselekménybe, az se jelent semmit. Ahogy majd Cecelia keménykedik az apja egyik volt ügyfelével, és kb. zsarolja? Pazaroltak rá vagy 2 oldalt. De különben is igaz, hogy itt inkább csak beszélnek arról, hogy Robin Hoodok és segítenek az embereknek, de a történetnek nem része, hogy ezt miképpen teszik.

A szerelmi szálak most is inkább pornó oldalak és nem érzelmek. Mit ne mondjak, nagyon meggyőző Cecelia, amikor éppen arról szónokol, hogy mennyire szerelmes Dominicba és Seanba is, közben meg azon jár az esze, hogy Tobias mennyire dögös, ő a legszebb, akit valaha látott. Épp akkor először, teszem hozzá. Igen, roppant hiteles a nagy szerelmi vallomása, amikor elég egy csókkal megakaszatani, és már Tobias csinál vele, amit csak akar. Arra meg már nem is mondok semmit, ahogy az egész történet folyamán ez a lány/nő majd kezeli a szerelmet. Kb. mindenki annyira kell neki, hogy szerintem simán beköltözött volna egyetlen nőnek Tobias, Dom és Sean mellé, ha van ilyen opció. Miközben a történet felében azon sopánkodik, hogy Tobias a nagy és igazi szerelem számára, a férfi – a fejezetek másik felében Sean és Dominic szerelmét siratja, gyászolja. Akkor sem lett szimpatikusabb, amikor pl. 6 évvel később visszajön, neki voltak kapcsolatai, vőlegénye. De meg van győződve arról is, hogy Tobias az igazi. Érte is jön vissza. De azért féltékeny lesz, meg rosszul esik neki, hogy Sean megnősült, van két gyereke és boldog. Mintha akarna még tőle valamit…

Amúgy se tudok mit kezdeni azzal, ahogy Cecelia ebben a regényben minden férfi vágya tárgya. Mert az őrületig odáig vannak érte – Dom még meg is hal érte. Igaz, most legalább visszatérő elem, hogy mindenki mondja neki, milyen szép. A korábbi szomszéd lány típus most átment a bombanőbe, akit még az ellenségei is simán elsősorban szépnek jellemeznének. Rosszul is voltam, amikora valakivel összefut, és rögtön azt hallja, hogy ’Te milyen szép vagy!’ Csak éppen ez annyira aláássa azt, ahogy kemény üzletasszonyként látja magát. Igaz, az üzleti dolgaik is úgy vannak kezelve, mint a Robin Hood ténykedés. Beszélik, hogy van, csak éppen ténylegesen nem látunk belőle semmit.

Stewart most legalább próbálkozott, azt a javára írom. Nem csak a fertő és tabudöntés jött azzal, hogy míg a fiúkat Tobias eltiltott a lánytól, ők titkos viszonyba kezdtek. Kb. az volt a regény első felének tartalma, hogy mindketten tudták, hogy nem kellene egymáshoz sem érniük, de nem tudtak ellenállni. Még kárörömködtem is, amikor Sean és Dominic korábbi géppel repültek haza, aztán rajtakapták őket félreérthetetlen helyzetben. Ennyit arról, hogy Cecelia annyira szereti őket, hogy meg is várja őket… Igaz, azért a szerző el sem engedi, hogy megbotránkoztasson. Nem véletlenül emlegeti annyit, hogy Cecelia 19 évesen hogyan ment bele abba, hogy két jó barát csaja legyen, és később sem véletlenül vágja annyiszor Tobias fejéhez, hogy azt nem tudja neki megbocsátani, hogy az öccsével és a legjobb barátjukkal, fogadott testvérükkel is összefeküdt. Saját maga kurvázza le magát, még akkor is, amikor azt üvöltözi, hogy ő nem kurva.

Igen, a nyelvezet is ugyanolyan obszcén maradt.

Kicsit elkalandoztam. Most nem csak ez a tabu oldal van. Előre megyünk majd az időben 6-7 évet, amikor Cecelia visszatér, hogy végleg elengedje vagy visszaszerezze Tobiast. Így van egy akkor, a Tobiasszal töltött nyár, majd következik egy most, amikor próbálnak dűlőre jutni azzal, hogy együtt tudnak-e még lenni vagy el kell engedniük egymást végleg.

Stílus, történet, szereplők – még mindig nem tetszik. Még mindig inkább pornó, mint románc. De azt aláírom, hogy az előző résznél jobban sikerült.

Idézet: 

Minden nőnek szüksége van egy kis titokzatosságra, nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4918412929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása