Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Tessier: A szertartás

LORDS 1.

2024. augusztus 06. - BBerni86

Fülszöveg: a_szertartas.jpg

A ​lánynak szolgálnia és engedelmeskednie kell a férfinak.

A férfi cserében megvédi és a tulajdonának tekinti.

Én esküszöm. Te esküszöl. Mi esküszünk.

A Barrington Egyetem a Lords, egy titkos társaság otthona, egy társaságé, ami vérben vár fizetséget. A Lords tagjai mindenki felett állnak, ők a világ leghatalmasabb férfijai. Életüket a hatalomért cserében az erőszaknak szentelik. És végzős korukban felajánlanak nekik egy Kiválasztottat.

Az emberek azt képzelik, hogy gazdagon felnőni szabadságot ad, de nekem elhihetik, nem így van. Az életemet előre megtervezték, és sosem volt lehetőségem azt tenni, amit akarok, amíg meg nem ismertem Ryat Alexander Archert, aki felkínálta nekem egy jobb élet esélyét. Azt ajánlotta, amiben soha senkinek nem volt része: szabadságot.

Úgy döntöttem, az övé leszek. Egyébként is ezt hitette el velem, de ez is csak egy újabb hazugság volt. A Lords tagjai ezzel vesznek rá, hogy azt tedd, amit akarnak.

Miután beszippantott a Lords sötét, torz világa, belevetettem magam az új szerepembe, és hagytam, hogy Ryat trófeaként parádézzon velem mindenütt, hiszen számára az voltam. De ami játéknak indult, hamarosan az életbe maradásért folytatott harc lett. És csak egy kiút létezett: a halál.

Szerintem: 

Újabb próba a zsánerrel, és újfent nem találtunk egymásra a dark romance világgal. Pedig az egyetemi titkos klubok jó alap lehetne. Csak ez messze nem a Koponyák – nem csak a

szexualitás miatt.

Az első, hogy nem igazán látom ebből a történetből, hogy miért olyan nagy szám a LORDS és ott tulajdonképpen ki is vezet. Mert az derül ki, hogy lehetsz nagyon jó, fontos ember a szervezetben, akkor is csak egy katona vagy a sok között. Nem is látjuk, ki vagy kik vezetnek. Az újabb generációk minden lépését előre eltervezik, és felnőttként is feladatokat kapnak, amelyeket teljesíteni kell. Ha telefonálnak, menni kell. Egy ponton Blakely egy szónoklatot is meghallgathat arról, ha Ryat felesége lesz, lehet hogy csak néha kell elmennie a férjének, ha hívják. De az is lehet, hogy a LORDS pont akkor igényli, amikor a gyerekük születik, vagy éppen betegek, vagy bármi. Mindegy, mert a szervezetnek kell az elsőnek lennie. Mindezt úgy, hogy Ryat a generációja csodagyereke, akiről már most mindenki azt mondja, mennyire profi és szépreményű. Vezető. Akkor miért is kell ennyire beosztottként, és kinek a beosztottjaként élnie?

A tevékenységük, hogyan van annyi hatalmuk és pénzük, elsikkad. Az viszont túlzottan is meg van írva, hogy miképpen élhetik a szexuális életüket. 3 év elvárt tisztaság – hogy a LORDS legyen az első, nem lehet még egy egyéjszakás kalandjuk sem. Majd kapnak egy párt, aki kb. a rabszolgájuk lesz. Az egész párkapcsolat arról szól, hogy a férfi meg- és betöri a nőt. Adogathatják egymás között, verhetik és megalázhatják, mindent szabad. A regény erre koncentrál rá, és nem csak BDSM jelenetek felé hajlik, de lesz itt nyilvános szex és eljátszott nemi erőszak is. Meg majdnem igazi is, csak időben megérkezik a felmentő sereg.

A zsáner eleme, de attól még morgok érte, hogy a legfontosabb a történetben az erotika. Mindennél többet kapunk abból, hogy Ryat és Blakely milyen viszonyt tart majd fent. Ugyan körítésnek jön az, hogy Ryat mennyire csak a megengedett ágytornát akarja, érzelmeket nem – míg a lány minden vágya, hogy végre valaki szeresse. Majd a semmiből oda lépünk, hogy szerelmesek, házasodnak és családot alapítanak. Túltolt, hihetetlen és még furcsa is az egész. Igen, most is le tudom írni, hogy a viszonyt és a kémiát elhiteti a könyv, a szerelmet már kevésbé. De eleve nehezemre esik nem azt feltételezni, hogy ez sokkal inkább volt Stockholm-szindróma. Mert kb. Blakely szemszögéből annyi a történet, ha Ryat tehet a testével, amit csak akar, cserében biztonságban érezheti magát.

Hogy legyen cselekmény, Blakely apjának titka és az exének mesterkedései is a történetben vannak, csak éppen gyökértelenek. Mivel a LORDS átláthatatlan, azt sem érthetjük, miért kell ezeket a dolgokat tenniük. Pl. Blakely igazi anyja, aki különben a lány apjának igazi felesége is, másnak kellett a felesége legyen durván 20 évet. Miért, minek? Ki se derül. Ezt kérte a LORDS.

Borzalmasan férfiközpontú az egész, ami a nőket a földbe tapossa. Ahogy a LORDS kiválasztott nőivel bánnak, csodálom is, hogy van apa, aki arra odaadja a lányát. Pedig az van, hiszen csak az kerülhet be, akit a szülei feliratnak a listára. Tessier ugyan a Lady csoporttal valamit próbál tenni, de esélytelen. A történet szexualitása végig arra épül, hogy a férfi dominálja a nőt. Blakely ráadásként titkos fantáziaként gerjed a nemi erőszakra. Trófeafeleségnél senkit nem látok többnek, a Lady nem kap igazi hatalmat. Akit meg nem vesznek el, csak szerető lesz, még annyit sem kap. Szexbabák.

Nem is működik, hogy Blakely egyszerre legyen Ryat szexuális játszótársa, meg az erejére találó nő is. Hiába kap olyan jeleneteket, ahol kiáll magáért vagy próbál valamit csinálni. Ahogy ebben a világban a nők, ő is csak egy oldalborda. Maximum annyi a különbség, hogy ő el fogja fogadni Ryat ezen oldalát is, és nem kell azt játszaniuk, hogy a LORDS, és amit kérnek, nem létezik.

Obszcén és erőszakos. A nyelvezet is, a történet is. A szórakoztató elemet nem is találom benne. Ez simán csak mocskos, több értelemben is.

A szereplők 2-3 vonással jellemzettek, a beleerőszakolt fejlődés meg egy vicc. A naiv, szomszéd lány típus szűz Ladyvé válik, bár már írtam, ezt az egészet mennyire kamunak érzem. Ryat meg 18 éves korától olyan, mint egy szívtelen bérgyilkos. Roppant hihető, hogy mit fel nem adna majd a lány miatt.

Erőszak és BDSM pornó. Szóval, ez most nem jött be.

Idézet: 

Hatalmat akarsz? Akkor tudnod kell, hogy fenyegetést jelentesz azok számára, akik a pozíciódra törnek. Ahhoz, hogy sikerrel járj, nem erősebbnek kell lenned, csak gyilkosabbnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5518460625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása