Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Singh: Angyalháború

Angyali vadász 6.

2018. július 12. - BBerni86

Párkapcsolatos, angyalos, háborús, képességes.

Elena egyre jobban belejön abba, milyen feladatokat kell ellátnia egy uralkodó arkangyal párjának. De mellette marad az a harcos is, akinek a férfi megszerette. Védelmezi az emberi családját és barátait, kiáll az angyalaik mellett. Most szükség is lesz a korábban megszerzett nyomozói ösztöneire: az angyalokat egy rejtélyes kór támadja meg, egyre többen zuhannak le és szereznek súlyos sérüléseket. Raphael is küzd egy kórral, valami nagyon sötét erő kerülgeti, ami halálra rémíti a nőt. Lijuan egyre nyíltabban is háborút hirdet ellenük, ez is az ő műve lenne? A háborús készültség mellett Elena a családja miatt is aggódik: az apja nem akarja engedni kisebb angyalhaboru.jpglányának a vadászképzést, Elena így a húgáért is harcol, miközben párja anyja igyekszik elbizonytalanítani, és a háborúba szövetségeseket keresnek.

Tulajdonképpen örülök, hogy folytatódhat magyarul is a sorozat. Az első kiadója eltűnt, és szerintem évekig nem is lehetett hallani az Angyali vadász kötetekről. Pedig nem lehettek rossz eladásai, ha korábban kiadtak öt részt, plusz egy elbeszéléskötetet. Így én jó hírnek veszem, hogy a Könyvmolyképző a bővülő repertoárjába felvette ezt a sorozatot is. Egészen rákapok az urban fantasy szekciójukra is… (zafír pöttyös)

Kérdés, bele merjen-e vágni, akinek nincsenek előismeretei. Igazság szerint bele. Igen, lesz utalás, melyet nem fog érteni, csak ha utána olvas. Raphael kapcsolata a szüleivel, vagy éppen a történet, ahogy Elena angyallá lett. De a történet tökéletesen érthető, követhető itt kezdve is, hiszen most érkezik el a sorozat a következő alapkőhöz. Hiszen a sorozat jól szakaszolható!

Az első részek szóltak Elena és Raphael kibontakozó szerelméről, illetve a nő angyallá válásáról. Majd elkezdett alapozni egy háborút egy másik arkangyallal, Lijuannal. Ezekben a részeken nem is Elenáék voltak a középpontban, hanem Raphael legjobb embereit emelte ki Singh egy-egy kalandra és vele szerelembe esésre. Ebben a részben tért vissza az írónő az eredeti hőseihez, és vitte tetőpontra a háborút. A kémkedés véget ért, jöhet a harc! Ami olyan fordulattal zárul, melyet nem lövök most le, de amely a sorozat következő irányvonala lehet.

A kötet szépen kipipál mindent, amit egy urban fantasy kell, hogy tartalmazzon:

  • egy olyan fantasy világ, amelynek a mi világunk az alapja, csak van benne egy eltérő elem. Ami az angyalokat jelenti. Tovább építi a világképet Singh ebben a részben, bevezet egy új mitológiai elemet is. (Jön a Légió!)
  • a cselekmény akciódús. A szereplők harcosok, és olyan a helyzet is, amikor harcra kényszerülnek. Ebben a részben eljutunk a nyílt háborúig, amikor mindenki bevet mindent, ami a repertoárjában van, legyen az karddal kaszabolás vagy angyaltűz. De mellette van krimis nyomozás, politikai lépegetés is. Cseppet sem lehet unatkozni.
  • a szerelmi szál fejlesztése. Elena és Raphael stabil pár, nagyon erős és működő kapcsolattal. Már nincsenek felesleges körök, ők nagyon egymásért élnek – ezért a konfliktus ezen a vonalon elég mű. Elena azon aggódik, hogy ő a férfi gyengepontja. Azért nem fejlődik halálosabbá, mert ő mellette van. De omnia vincit amor.

Tetszett ez a rész, a megkezdett vonal – és a stílus is a szokott színvonalú. Ha folytatják, én biztos olvasom tovább is. (De egy Illium főszereplésű kötetnek is tudnék örülni…)

 

Angyalháború - Mint urban fantasy: 90% cselekményközpontú, pörgős, minden kötelező elemet kipipál.

Szubjektíven: 85% szeretem a szereplőit, a világát, örülök, hogy folytatódik! Jó rész lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1114103199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása