Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Állatok az emberek ellen

2018. augusztus 14. - BBerni86

+1: Alten: Meg, az őscápa – leginkább azért, mert a film most jött a mozikba, és még az is lehet, hogy jó lesz. Szerintem meg először ismerjük meg az eredetit, ami jelen esetben a regény, aztán jöhet a filmélmény. Kutatók felfedeznek a mélyben egy megalodont, aki pusztításba kezd a világban, ami nincs felkészülve rá.

5: Benchley: A fehér cápa – itt is inkább filmes indítékaim vannak, mint regényes. Spielberg nagyon jól adaptálta, covers_15874.jpgannyira, hogy jobban szeretem a filmet, mint a regényt. Nem bírom megemészteni, hogy ebben nincs benne az a bizonyos monológ a USS Indianapolis végzetéről! De korrekt regény, a cápa természeti lény, aki nem annyira démoni lény, mint a gazdasági érdek, ami ellen oly sokáig tehetetlen a rendőrfőnök. Hiszen mit tehet egy ember, amikor a fürdőszezon közepén megjelenik egy éhes, nagy fehér cápa?

4: Boone: Kirajzás – hirtelen rengeteg pók tűnik fel, és agresszívak. Nagyok, támadnak, az embereknek annyi, ha letoltes_2.jpgpár tudós és katona nem talál megoldást. Jól megírt, pörgős, amelyben fontosak az emberi sorsok is, nem csak a pókok pusztítása. Egy baja van – nagyon éreztem a végén, hogy ez csak az első felvonás, de egyelőre a folytatás nincs sehol.

3: Herbert: Patkányok – eleinte csak érthetetlen halálesetek voltak, elszórtan. Állati támadások, de covers_67370.jpgmilyenek? Majd özönleni kezdtek. Okosak, sokkal nagyobbak az átlagos patkányoknál és az emberhús nagyon ízlik nekik. Megindul az ellentámadás is, de az embereknek komolyan meg kell küzdeni minden visszafoglalt területért. Ebben erőteljes a horror zsáner is, de szórakoztató mellette. Van szimpatikus, fiatal hőse, és sok-sok durva, idegtépő jelenete.

2:Crichton: Jurassic Park – senkinek nem kell bemutatnom. Egy milliárdos a klónozás segítségével újfajta jurassicpark.jpgvidámparkot talál ki, benne igazi dinókkal. De egy kis ipari kémkedés elég, hogy elszabaduljon a pokol, és a parkban ragadtak az életükért fussanak. Crichton stílusában még a tudományos részét is elhinnénk, és a cselekmény is igazán pörgős.

1: Schatzing: Raj - ebben pedig a víz, óceánok mélye lázad fel az ember, és minden lényt be is vetnek.frank-schatzing-raj-6132848-nagy.jpg A cápák, delfinek, bálnák is támadnak, miközben komoly biológiai és földtani hadviselés is kezdődik. Egy tudóscsapatnak kell megoldást találnia, mielőtt örökre búcsúzni kellene a természetes vizektől. Izgalmas, érdekes, komoly kutatások előzték meg az élettani részét. Az egyik kedvencem.

Egyelőre ennyi, de további tippek nincsenek kizárva!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3914169711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása