Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Ifjúsági disztópia

2018. augusztus 21. - BBerni86

5: Dashner: Az útvesztő sorozat – a regény, ami kicsit újítani tudott a zsáneren. Erőre találó hősnő images.jpghelyett fiúcsapatot kapunk, sok izgalmat, és egy rejtélyt, amit 5 rész alatt sikerült megnyugtatóan megfejteni. Miért kísérleteznek a fiúkon halálos útvesztőkön keresztül, mi az és mit akar a VESZETT? A regények sokkal erősebbek a filmeknél, jobb a történet is, noha nagy Dylen O’Brien drukkerként a filmeknek is adtam esélyt.

4: Mafi: Ne érints trilógia – a pörgős cselekmény helyett a lélektanon van a súly. Juliette a jövő tahereh-mafi-ne-erints-ne-keress-ne-felts-akcios-konyvcsomag.jpgszétesett világában egy börtön rabja, akihez senki nem érhet hozzá. A lány érintése pokoli fájdalmat okoz, és csak ketten kivételek: titokzatos börtönőre és egyben a katonai diktatúra egyik vezetője, és egy hozzá hasonló rab fiú. Szökés, titkok a múltból, harc a rendszer ellen. Durva, de ennek a szerelmi szála olyan, hogy nem bírtam letenni. Nagyon igaz rá a szólás: Ne ítélj elsőre!arcana.jpg

3: Cole: Arkánum sorozat – angolul már 5-6 rész is olvasható, mi csak 2-nél járunk nagy bánatomra. Ebben aztán van harc, rejtély, mágia, emlékezetes szereplők és kapcsolatok. Miközben egy lány ráébred nagy erejére a világvége közepén, a szerelméért vetélkednek álomba illő srácok, még háborút is vív a Hegylakó szellemében: csak egy maradhat!

2: Collins: Az éhezők viadala trilógia – ami menővé tette a zsánert, regényben és filmen hunger_games_cov.jpgis kasszát robbantott. A körzetek lakói szigorú szabályok szerint, szinte rabszolgaként élnek, és évente két gyermeket el kell küldeniük egy halálos viadalra. A legszegényebb körzetből pedig érkezik egy lány, Katniss, akivel a lázadás szelleme is feltámad. Az első korrekt, a második nagy kedvenc, a harmadik gyengébb, de akit érdekel a zsáner, ez a megkerülhetetlen, jellemző sikerregénye, benne minden jellemzővel.

1: Aguirre: Razorland trilógia – Pikk a föld alatt él, a kevés túlélő egyikeként. Vadász akar lenni, sikerül is elérnie, bár a kívülről befogadott idegen, a titokzatos Folt mellé osztják be szolgálatra. Miközben egyre közelebb kerül a titokzatos fiúhoz, rájön arra is, hogy a szörnyek már a világuk veszélyeztetik, és a túlélés már nem elég. Lesz itt belső intrika, szörnyek elleni harc, érzékeny szerelmi szál – minden rész új helyszín, új kihívás, bővülő világkép. Nekem jobban bejön, mint az Éhezők viadala, jobban szeretem a hőseit és sokkal kalandosabb is.razorland.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6314185321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása