Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Lloyd: Az ártatlanság börtönében

2018. augusztus 26. - BBerni86

A héten is akadt egy olyan ötlet, amit érdemes lesz lelőni. Lássuk, mennyire volt a férfi az ártatlanság azart5.jpgbörtönében valóban ártatlan!

Vázlatos leszek, mert a történet jelentős része érzésekről, hangulatokról, fenyegetettségről szól, amit nem lehet így elmesélni, olvasni kell hozzá az eredetit!

  • Sam barátja megcsalta a nőt, durván dobta, aki bánatában egy halálraítélttel kezd el levelezni.
  • Beleszeret, odautazik hozzá, igent mond a lánykérésre. Carrie, a férfi ártatlanságban vakon hívő filmes ezt is dokumentálja, és tovább dolgozik Dennis szabadulásán.
  • Már házasok, mire csodával határos módon egy haldokló bevallja Holly meggyilkolását. Dennis szabad emberként távozhat.
  • A házaspár New Yorkba megy, ahol Dennis interjúkat ad, egy készülő könyvről tárgyal. Sam már nem találja benne a levelekből ismerős kedves férfit.
  • Amit külön sérelmez, hogy Dennis nem fekszik le vele. Attól fél, mivel Dennis már szabad, bárkit megkaphatna, már nem kell neki a csúnyácska Sam.
  • Dennis apja kórházba kerül, majd meg is hal, kénytelenek visszamenni a Red River nevű kisvárosba, azart2.jpgahonnan Dennis származik, ahol Sam soha nem járt még.
  • Dennis még mindig közellenségnek számít. Ugyan Holly halála nem az ő lelkén szárad, de sok helyi lány eltűnt akkoriban, akik soha nem kerültek elő, amiért ő a bűnbak.
  • Sam hinni akar a férje ártatlanságában, de egyre több a gyanús jel. Miért nem hajlandó lefeküdni a saját feleségével? Milyen titokzatos utakra jár el? A helyi rosszlány, Lindsay mit őrizgetett neki jó 20 éven át? Ki az a fogyatékos, aki a nyomukban jár?
  • Dennis kutakodáson kapja, és megmutatja neki a rejtett dobozt. Csak gyerekkori fotók vannak benne. És egyik éjjel arra ébred, hogy Dennis felizgult, végre elhálják a nászt is, ha a nőnek kellemetlen pózban is.
  • Amikor egy kiscicájuk elpusztul, kiviszi a nőt egy temetőbe. Megígérteti vele, senkinek nem szól a helyről, elássa a macskát.
  • azart3.jpgSam idegei azonban képtelenek kisimulni. Ahogy a régi képeket nézegeti, talál egy rejtett rekeszt a dobozban. Tele van fotókkal, halott lányokról a bomlás különböző szakaszaiban. A póz is ismerős. Lemeztelenített altest, hason fekve, felhúzott csípővel. Ahogy Dennis őt is beállította akkor este. Rádöbben, nem másik nő miatt nem feküdt le vele sokáig a férje, nem a csúnya arca taszította. Hanem a bőre melege, az élete. Dennis nekrofil. És az a gyilkos, akinek itt tartják.
  • A visszatérő férfinak próbálja eljátszani, hogy minden rendben. De a képeket ellopja és postára adja biztosítékként.
  • Dennis a képek hiányát fedezi fel, és jelenetet rendez. Lindsay is érkezik, ketten fogságba tartják a nőt.azart1.jpg
  • Lindsay teszi teljessé a történetet. Kamaszként pár fiú elkapta, megerőszakolták, de a történet másként terjedt. Lotyónak bélyegezték, a lányok kinevették és szekálták. Csak Dennis és Howard, a kis fogyatékos voltak rendesek. Dennis bosszút ígért. Az első lány véletlenül halt meg, csak megalázni akarták. De ezzel valami elszabadult, Dennis levadászta a lányokat.
  • Érkezik Carrie, dulakodnak, Lindsay mindenkivel végezni akarna. Ahogy Howard halálát is ő okozta, aki veszélyeztette a titkuk. Dennis lelövi a nőt.
  • Pár hónappal később Dennis újra börtönben van, ezúttal az eltűnt lányok meggyilkolásáért. Az ügyészség alkut ajánlott: ha bevallja, nem halált kérnek, életfogytiglant. A saját ügyvédei szerint harcolhatnának is, nincs semmi konkrét, ami a testekhez kötné Dennist. Ami van, a fotók, azokat Sam őrzi, és senki nem tud róluk. Nem adta fel a férjét, most is mellette áll. De jobban szereti, ha börtönbe van, és nem mellette. A képekkel zsarolhatja. És mivel Dennis teherbe ejtette, a gyerekre is gondolnia kell. Mi lenne, ha kislány, és Dennis szabadul? Bántaná őt is? Határozottan közli a férjével, hogy jobb a vádalku. Ő majd látogatja tovább.

azart4.jpgFel nem tudom fogni, mi a jó ebben Samnek. Ha annyira tart a férfitól, miért nem adta fel? Miért áll mellé, miközben mégsem? Olyan ambivalens, hogy nem is akarom igazán megérteni.

De ezt a véget leszámítva nekem tetszett a könyv, olvasmányos is, és van annyi cselekmény, hogy ne legyen unalmas Sam állandó belső értékelgetése és félelmei.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6214193939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása