Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Skandináv krimik

2018. augusztus 28. - BBerni86

5: Sund: Victoria Bergman trilógia - rejtélyes gyilkosságok, egy magánéleti gondokkal küzdő rendőrnő és egy 5regeny5.jpgpszichiáter barátsága, és egy sötét családi múlt, amiben gyermekbántalmazás és zaklatás hatványozottan szerepel. Pszichésen is nagyon erős, tele van csavarral, 5regeny4.pngnagyon figyelni kell, hogy a végére összeálljanak a szálak! Egyedi, sötét hangulata van, és olyan borzalmak benne, amit csak a skandinávok képesek megálmodni.

4: Kepler: Joona Linna sorozat - egy fokkal populárisabb, de sötét és tipikusan skandináv sorozat. Némi társadalmi mondanivaló, csavaros bűnügyek, és egy zseniális de sebzett nyomozó. Az egyik része kalandosabb, a másik sokkal erősebb pszichésen, lehet szemezgetni!

3: Millenium-sorozat - az alap, ami a zsánert divatossá tette. Zseniális és 5regeny3.jpgemlékezetes szereplők, nagyon sötét ügyek. Gyermekbántalmazás és erőszak, emberkereskedelem, sorozatgyilkosság, náci történetek. Az új szerzős kötetek lazábbak, és modern témákat is behoznak. Azok a populárisak, de az eredeti hármas éjfekete és komor és olyan sötétség jön belőle, hogy úgy érzed, megfertőz.

2: Nesbo: A fiú - talán a Harry Hole sorozatot kellett volna ide tennem, mint a 5regeny2.jpgszerző legismertebb munkáit, de sokkal jobban szeretem ezt a kötetet. Brutális, kemény témákat feszeget, sokéig depresszív a hangulata, de akciódús, erős csavarok vannak benne és hamarosan jön filmen is. Nálam ez a favorit.

1: Adler-Olsen: A Q ügyosztály esetei - egy megkeseredett, nyomorult és elviselhetetlen nyomozót el akarnak tüntetni, így neki adják a megoldatlan esetek ügyeit egy bevándorló társsal. Semmit nem várnak és néznek ki belőlük, de ha a megfelelő ügy a kezükbe akad, nem eresztik a megoldás nélkül. Akciódús, erős kriminek is, a szereplői nagyon egyediek, emlékezetesek, és nyomorukkal együtt is szerethetőek. Nem is tudom, melyik ügy volt a legemlékezetesebb. Valahogy mind belém tudta mélyeszteni a fogát.5regeny1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8314202653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása