Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Scottoline: Minden órában négyszer

2018. szeptember 02. - BBerni86

A héten thriller dömpinget tartottam, olvastam nagyon jó könyveket, így kisoroltam, miről mesélek ma kicsit többet. A nyertes:

Lisa Scottoline: Minden órában négyszervar2.jpg

Dr. Eric Parrish most egy jónevű kórház pszichiátriai osztályának a feje. Elkötelezett gyógyító, aki a betegei mellett jó apa is lett, mindenben a tökéletességre törekszik. Nehezen is viseli, hogy a felesége válni akar. Eric még reménykedik, hogy Caitlin meggondolja magát. Így tartja a szokásos rutint: iskolába viszi a lányát, rendbe tartja a házuk környékét.

A kórházba lehívják konzultációra. Egy idős asszony rákban haldoklik, maximum 3 hetet jósolnak neki. Ő rendben van, megbékélt a helyzettel, de az unokáját nagyon félti. Nincsenek barátai, róla gondoskodik és számítógépen játszik. Az anyjára, az asszony lányára nem lehet számítani, alkoholista, aki többet van az aktuális barátjával, mint anyjával és fiával. Eric megígéri, hogy foglalkozik a fiúval.

Max meg is érkezik hozzá, és tipikus rögeszmés, szorongásos tüneteket mutat. Okos srác, matematikából korrepetál. Nagyon tetszik neki az egyik diáklány, Renée. De kezdeményezni nem mer, csak távolról figyeli, és szeretné mindentől megvédeni, magától is. Ericben fel is merül, hogy féltse a lányt a fiútól, de Max semmilyen erőszakos tünetet nem produkál.

var4.jpgOtthon viszont rá kell döbbennie, hogy Caitlin komolyan válni akar és fog. A házat, amit jelképes összegért engedett át neki, már el is adta, és összeköltözik új barátjával. A lányuk, aki könyvmoly és félénk, edzésekre kell, hogy járjon, mivel az új férfi lánya is odajár. Eric elhatározza, hogy magának követeli az elsődleges felügyeletet, ki is adja az ügyvédjének a feladatot: bíróságra mennek!

De egy nap minden a nyakába szakad:

  • Max nagyanyja meghalt, a fiú eltűnt. Eric komolyan aggódik, hogy kárt tesz magában. Mivel tudja, hogy már csak Renée maradt, akire vigyázni akar, ő is a lány nyomába szegődik, hátha Max is felbukkan. A fiú azonban más utat választ – bombával fenyegetőzik egy plázában. Eric le tudja csillapítani, de Max ellen eljárás indul.
  • Mi több, Renée gyilkosság áldozata lett, és Eric is gyanúsítottként van kezelve, amiért követte. Eric nem akarja a rendőröket Max felé küldeni, hiszi, hogy a fiú nem erőszakos és nem gyilkos. Így ő kerülvar1.jpg kereszttűzbe.
  • Az egyik orvostanhallgató, a csinos Kristine már többször jelezte, hogy szívesen lenne a nő az életében, de Eric mindig elküldte. Most Kristine feljelentette a vezetőségnél erőszakért, noha nem tett semmit. Mégis, megindul a pletyka és a retorzió.
  • Caitlin jól ki is használja a helyzetet.

Eric rájön, hogy a története szereplői között van egy szociopata, aki haragszik rá, és most tönkre akarja tenni. Jó barátja, a szintén orvos Laurie szerint Max az, de ezt Eric minden nyom ellenére sem hajlandó elhinni.

Rájön a megoldásra: Kristine. Aki nem magától találta ki az erőszak vádját, felbujtották. Beszélne a lánnyal, akit sérülten és haldokolva talál meg, a szociopata is igyekezett elvarrni a szálakat. Míg Kristine állapotát stabilizálná, rátámad az egyik gyakornoka, Sam. Meg is ölné a férfit, ha a Sam által félrekezelt beteg nem lépne közbe, és nem támadna Samre. Sam zuhan le a tetőről és hal meg, míg Eric súlyos sérülésekkel kórházba kerül.

var3.jpgMindenre fény derül. Sam az állását akarta. Így most minden a helyére kerül: a kórház bocsánatot kér, Kristine is elmondja az igazat, és Caitlin is rendesen kezeli a válást a továbbiakban.

Már otthon gyógyulgatva Eric felméri, Laurie akár a következő nagy szerelme is lehetne. Éppen a nővel van, amikor a kórházból kikér pár adatot. És feltűnik neki, hogy nem Sam volt az, aki kavart a háttérben. Hanem Laurie. A visszatérő nőnek leesik, hogy már Eric is rájött. Bevallja, pokoli mérges volt. Mindig is Ericet akarta, aki ezt észre sem vette. Caitlint választotta, hiába volt az a nő mindig is manipulatív és nem hozzávaló. Eljátszaná, hogy Eric megbolondult, és rátámadt, de Eric időben jelzett a rendőrségre, Laurie csuklóján kattan a bilincs.

Záró képben Maxet látogatja meg, aki végre megkapja a kezelést, ami kell neki. A srác már igyekszik is összehozni az új orvosával a férfit.var5.jpg

Tetszett, bár a végére nagyon besűrűsödött a cselekmény. És egy van, ami nagyon idegesített: - a gyilkos szemszögéből írt részek.

Mivel Laurie a szociopata, akkor azok az ő fejezetei. És én nagyon nem tudom őt elképzelni, mint nagy gamer-t, akinek kedvenc kontrollere is van. Az nagyon kamasz fiús. Ez az egy, ami utólag az agyamra ment, de különben tetszett a regény.

Megsúgom, antikváriumba vadásztam még az írónőtől könyvet, úgyhogy fogok még Scottoline regényéről mesélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4414208455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása