Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Leiner Laura

2018. szeptember 11. - BBerni86

Rengetegszer emlegetem, hogy magyar ifjúsági irodalomba az egyik örök kedvencem Leiner Laura, és mivel egy magyar ifjúsági top5-be nem tudom melyik regényét venném bele, inkább nézzünk egy Leiner Top5-öt!

5: Bábel - adott egy RHC rajongó lány, aki baráti társasággal megy a Bábel fesztiválra, ahol a kedvencei is fellépnek.5r5.jpg Minden fesztiváli őrület megtalálja, és azzal is szembe kell néznie, hogy legjobb barátja lehet, hogy több is, mint barát. Ezt elég feldolgozni, és akkor arról még nem is volt szó, hogy vajon a srác akar-e többet tőle, mint barátságot. Lesz a koncertre happy end?

4: SZJG - ez volt a sorozat, amivel Leiner kibérelte a rajongók szívébe az egyik sarkot. Adott 5r4.pngnekünk egy Renit, aki helyes, kedves, nagyon  könyvmoly és olyan reménytelenül szerelmes a suli legmenőbb srácába... vagy lehet, hogy nem is olyan reménytelenül? És adott nekünk egy Cortezt, aki álomsrác No.1 volt úgy, hogy mellette emberi is volt. Maga az SZJG is tele van nagy karakterekkel és helyzetekkel. Felejthetetlenek maradnak Reni rajz órái, a csontvázas kirándulás Bécsbe, a kémia órák. Humora van, szíve, és sok kamaszkérdéskört is veséz, mint a pályaválasztás, az első szerelem. Kedvet is kaptam újraolvasni... de sokan akartunk mi is a Szent Johannába járni!

3: Akkor szakítsunk! Szerelmespárunk szakított, elég rejtélyes okokból. Most nagy is a harag, mégis együtt kell 5r3_1.jpgindulniuk szilveszterkor mentőakcióra. Járnak ilyen-olyan buliba, lesznek autós kalandok és egy srác, aki mindig eltéved. Ebben is humor, szív, fontos kérdések szerepelnek - és még a szerelmi szál is olyan, hogy nem kaparom tőle a falat. Leiner párjait bírom, ebben a regényben is.

2: Ég veled! Hanna az anyja halála óta annak szenteli minden idejét, hogy apját 5r2.jpgegészségesen tartsa. Mivel kihallgat egy beszélgetést, mely szerint apja már őt félti, hajlandó egy pár hetes nyári versenyre elmenni az iskolai csapattal. Ez az Iskolák Országos Versenye. Sorra jönnek a feladatok és kalandok, barátságok születnek, lesznek olyanok, akikben csalódunk, és feltűnik egy újabb Leiner Laura álomsrác, aki bár igazi lenne! Itt is a szokott recept: humor, kalandok, szerelem, dráma. Ahogy anno SZJG diák akartam lenni, most sajnálom, hogy nem mehettem anno IOV versenyre.

1: Bexi sorozat. Már csak azért is, mert elképesztő, milyen fejlődési utat járt be ez a sorozat. Az első részt gyengébbnek éreztem, aztán letehetetlen lett az összes és már az elsőért is tudok rajongani. Beki, művésznevén Bexi egy Youtube videó után lett popsztár, akit felkérnek egy duettre az egyik tehetségkutatóba. Ő kapja a legnagyobb esélyest, a helyes és jó hangú Márkot. Ahogy lenni szokott, eleinte egymás agyára mennek, aztán súlyosan egymásba szeretnek. De milyen rögös út vár rájuk... londoni forgatás, vetélkedő, feltűnő Késtél Geri, balatoni turné, lemezkiadói zsarolás... Beki újabb példakép alkat, Márk generált egy csomó márkert, tele van az egész humoros mellékszereplőkkel és helyzetekkel, miközben megint van komoly, drámai vonal is. Akár a popszakmáról, akár a széteső családokról. Minden kötetnél komolyan sajnáltam, hogy a Márk - Bexi dalokat nem hallgathatom meg. Most kedvem lett ezt is újraolvasni.5r1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1514214525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása