Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Fiona Cummins: Eljön

2018. szeptember 16. - BBerni86

A héten is olvastam nagyon durva thrillereket, erős csavarokkal, bajba is voltam, melyiket meséljem el alaposabban. Az nyert, aminek biztosan jön a folytatása is. Vagyis:

Fiona Cummins: Eljön.spo3.jpg

Brian Howley látszólag rendes, csendes ember. Eljár munkába, egy észrevétlen állásba, és lelkiismeretesen gondozza súlyosan beteg feleségét. Senki nem is sejti, hogy a férfinak van egy másik oldala is. Ő a Csontgyűjtő, egy családi hagyomány folytatója. Családjában több generáció óta gyűjtik a férfiak eltorzult, csontbeteg emberek csontjait. Brian is ebbe nőtt fel, ez motiválta a munkavállalását is. Őrzi a gyűjteményt, és igyekszik azzal beírni magát a családi krónikába, hogy igazi ritkaságokkal bővíti a gyűjteményt. Hagyományosan sírokat rabolt, vett testrészeket, de képes rabolni és ölni is értük.

spo4.jpgClara Foyle helyes kislány, de állandó szekálódásnak van kitéve a kezei miatt. Hiányzik mindkét kezéről 2-2 ujja. Az anyja most egy összejövetelre küldi el, hiába tiltakozik. Nem is bírja a többi kislány között, hazaindul. Az édességboltba belép édességért, és kifelé jövet egy férfi felajánlja, hogy hazaviszi. Édességgel kínálja, kedves vele, Clara vele megy. De a férfi nem haza viszi. Fogságba találja magát.

A Foyle szülők összeomlanak. A vásárolgató, divatos anyuka magába roskad, másik kislányára egyáltalán nem figyel. A rendőrségnek, Etta Fitzroy nyomozónak azonban a férj lesz gyanús. Miles már került a rendőrség figyelmének középpontjába, zaklatási ügyek és prostitúció igénybevételéért. Miles a gyerekrablás idejekor is csalta a nejét, de nem hajlandó elárulni, kivel volt. A botrány így is kipattan, a felesége még jobban magába zuhan. A kislányuk nyit rá egyszer a dadájára és az apjára, ezt a viszonyt próbálta Miles spo2.jpgeltitkolni.

Tőlük nem messze él a Frith család. Erdman és Lilith kapcsolata már kihűlt, Erdman úgy érzi, a felesége már csak bántani tudja őt. A fiuk születésekor változott meg az életük: Jakey egy ritka és gyógyíthatatlan betegséggel született, a teste folyamatosan új csontokat növeszt, míg teljesen börtönbe nem zárja, eleven szoborrá nem változtatja a gyereket. Szerencsés esetben sem élhet többet 30 évnél. Minden ütődés, trauma veszélyforrás, mely további csontok növekedését indíthatja be. Lilith otthon maradt a gyerekkel, Erdman egy utálatos állásban ragadt, és minden Jakey túlféltéséről szól.

Egy könnyű vacsora fordul tragédiába: a hús szeletelése közben Erdman csúnyán megvágja magát, és a pohár vízért menő kisfiú elesik, kicsavarodik a karja. A kórházba rohannak, ahol órákig várnak, és ahol egy árny a nyomukba szegődik. Lilith ezért is a férjét okolja, aki már kezd komolyan belefáradni az életükbe.

spo6.jpgOlyannyira feldühíti a neje, hogy kivonul az éjszakába. Látja, ahogy egy banda egy kamaszlányt kezd el zaklatni. Közbeavatkozik, a lány elmenekül, de Erdman súlyosan megsérül. Még felfogta, hogy egy különös idegen mászkál körötte, de aztán elájul. Az érkező mentő elől az idegen elszalad, de elejt valamit.

Lilith pokolian mérges a férjére, majd megijed, amikor a rendőrség érkezik és beavatják a történtekbe. Etta kapja az ügyet, aki a helyszínen talál egy nyúlcsontvázat. Megszólal a fejében a vészjelzés: legutóbbi gyerekrablásos ügyébe is egy ilyen került elő. Elkezd nyomozni utána, Erdman leírta a különös idegent, de egyelőre nem kap keretet erre a nyomra.

Erdman kijöhet a kórházból, de nem képes hazamenni a feleségéhez. Egy ismerősnél húzza meg magát, míg Lilith egyre kétségbe esettebb, majd dühösebb. Jakey érzékeli a feszültséget, és attól tart, valaki követi. Az iskolából is megpróbálták kicsalni. Rémálmodik, és alvajárva kárt tesz magában. Kórházba kell vinni, belobbant a betegség, a mellkasába növő új csont akadályozza a légzését is. Erdman a híreket hallva rohan hozzá, a szülők a gyászban egymásba tudnak kapaszkodni.

A csontgyűjtő innen viszi ki a gyereket, és viszi a rejtekhelyére. Erdman maga is nyomozni kezd, míg Lilith az spo5.jpgöngyilkosság gondolatával játszik el.

Etta most kezd el igazán kutatni a csontvázak után. Kiderül, az édességboltba is érkezett egy nyúlcsontváz, és a Frith házba is került egy. Ugyanaz a tettes. Csontgyűjtő követi a nyomozást, és hogy a nőre ijesszen, nyúl belsőséget tesz Etta kocsijába.

A nő ettől csak még elszántabb. Fiatalon volt egy kisfia, aki halva született. Azóta minden gyerekkel kapcsolatos ügy a szívügye, ez is az lesz. Főleg most, hogy a férjével a gyerekvállalás kérdése a vitás pont. Etta akar gyereket, David nem. Etta húga most szült, és ez is fáj a nőnek. Egyre többet gondol saját elveszett kisfiára.

Rájön, mi a kapcsolat a gyerekek között. A csontbetegség. A tavaly eltűnt lánynak egy bordapárral több volt. Jakey ritka betegsége, Clara csonka keze. Ezek, és a hátrahagyott idézetek, nyulak segítségével Etta eljut egy múzeumba, ahol Csontgyűjtő rendszeres vendég. A kapott információk és a nyulak csontjai egy légytenyésztőhöz vezetik, aki már konkrétumokat is tud mondani a döglegyeket vevő férfiról. Így meglesz az állása, a személyazonossága.

Kiderül, a kórházba takarító. Ahogy nyomokért Erdman az anyja holmiját átnézi, rádöbben, hogy miben halt meg a bátyja 3 évesen. Ugyanaz a betegsége volt, mint Erdman fiának. És a kórházból ellopták a testét. Ő is rájön, ki a fia elrablója, és ő követni is tudja.

A raktárba megtalálja a fiát, a bátyja csontjait, melyek mellett már várja a hely Jakey csontjait. Dulakodni spo1.jpgkezdenek. Etta még időben érkezik, a dulakodásban tűz keletkezik. Mindenki kimenekül, a gyűjtemény szinte teljesen megsemmisül.

A Frith család megerősödik, és Jakey tud mesélni Clara sorsáról is. A kislány jól volt, Csontgyűjtő nem régen vitte el máshova, de még élt. A Foyle házaspár szétszakad ugyan, de van remény, hogy ki tudnak békülni, és a megmaradt lányukért van is bennük hajlandóság. Csontgyűjtő átszállításkor meg tud szökni, felszívódik.

Brian Howley felszívódik. A neje belehalt a betegségébe, a gyűjteménye elégett. Clara maradt neki, akit életben tart még, és gondolkozik, mit kezdjen vele. És Jakey is ott van, akit csak azért is meg akar szerezni magának. Figyeli őt.

Etta pedig megfogadja, hogy el fog kapni a Csontgyűjtőt, és bíróság elé állítja. A házasságát át kell gondolnia, de már képes közeledni a húga és unokaöccse felé.

A történet innen fog továbbmenni, én már alig várom!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr114228013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása