Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Hayder: A bábu

2018. szeptember 23. - BBerni86

A héten lehetett kicsit borzongani is, nézzük is meg, min és hogyan!sp3.jpg

AJ nem régen lett kinevezve vezető ápolónak a Beechway Pszichiátriai Intézetben. Náluk kapnak kezelést az idegbetegek, és olyan gyilkosok is, akiknél pszichés betegséget állapítottak meg. Bár megvannak a rendszeresen zűrt keverő betegek is, összességében nyugodt hely. Már nem az – pár éve egy rejtélyes öngyilkosság és öncsonkítást követően elterjedt a legenda, hogy egy egykori ápolónő, egy törpe szelleme kísérti az intézetet. Lidércnek nevezték el. Bejár a betegekhez, a mellkasukra ül és kínozza őket. Most megint róla suttognak, és újabb betegek halála alátámasztani látszik a szellemes elméletet. Már az ápolók is félnek a kérdéses, kísértetjárta szárnyban dolgozni. Az éjszakai műszakokat sorra mondják le.

sp6.jpegAJ eddig lelkiismeretesen bejárt, helyettesített, de már rá is kezd átragadni a többiek paranoiája. Mintha ő is látna itt egy szellemet vagy árnyat. Tudni akarja, mi folyik az épület falai között, ezért saját szakállára kutakodni kezd, mint a betegek között terjed az őrület.

Lassan elkezdi bevonni az igazgatónőt is, aki tetszik is a férfinak, de eddig mindig tartotta tőle a távolságot. Nem tűnt jó ötletnek a belső szabályzatot felrúgva egy kollégával összejönni. De, mikor kutakodása közben rádöbben, hogy a nem rég elment terapeuta évekig volt Melanie szeretője, összeszedi a merészségét és kezdeményezni kezd. A nő vevőnek tűnik rá. Viszonyba kezdenek, AJ még a nénikéjének is bemutatja a nőt.

Melanie azonban nem szívesen hallja, hogy AJ szerint valami zajlik az intézetben. Észrevette, a Lidérc mindig akkor csap le, amikor valami miatt elmegy az áram, és nem működnek a kamerák. Ez inkább emberre vall, nem szellemre. Kéri, vegyék fel a kapcsolatot a rendőrrel, aki nyílt napon előadást tartott. Mel nem akarja ezt megtenni, és kéri, AJ se csináljon semmit. Félti az állását, az intézet tulaja eredményeket, és nem botrányt akar. De AJ egyre biztosabb benne, hogy itt valamit tenni kell, és maga keresi fel a nyomozót.

Jack Cafferty nyomozó arról ismert, hogy minden ügyet megold. Most azonban egy olyan eltűnés miatt fő a feje, ami másfél éve megoldatlan. Misty modell volt, aki egy klinikán próbált sp5.jpgleszokni a kábítószerről. Kijelentkezett, és azóta senki nem látta. Az anyja újra a sajtóhoz fordult, megint nagy a nyomás, és el akarják venni az ügyet a gyilkossági csoporttól. Jack még egy kis haladékot tud nyerni – mert ő igazából tudja, hol van a lány teste és mi történt vele. De egész eddig falazott az érintett rendőrnek. Most azonban van egy terve, hogyan oldják meg az ügyet. Csak Flea beleegyezése kell még.

Flea merülőtiszt, aki az eltűnt személyeket kutatja. Jó egy éve komoly baleset érte, most vár az orvosira, hogy merülhet-e újra. És nagyon nem akar a Misty ügyre gondolni. De Cafferty megkeresi személyesen, és nagyon megdöbbenti a nőt azzal, hogy mindent tud. Hogy Misty ittas állapotban szökött a klinikáról, és kilépett egy autó elé. Hogy a sofőr maga is részeg volt, megijedt, betette a kocsiba a lány tetemét és a nővéréhez hajtott. Flea a testről nem tudott, csak az ittas sofőr öccséről, és megfújta helyette a szondát, amikor gyorshajtás miatt a közútiak is megérkeztek Thom után. A testvére a halottról sem szólt, Flea fedezte fel a kocsiban napokkal később. Testvére már zsarolta, ő nem megy ezért börtönbe! Flea kénytelen volt eltűntetni a testet. Cafferty rájött, de eddig falazott neki. Most azonban ideje véget vetni a történetnek. Arra kéri a nőt, helyezzék el a mostani kutatási helyszínen Misty maradványait, találják meg és legyen vége! De Flea mentségeket keres, halogat, neki az lenne a legjobb, ha elfelejthetné ezt az egészet. De sp4.jpgCafferty a nyakára jár.

Ebbe sétál bele AJ, és adja elő, hogy szerinte valaki gyilkolja a betegeket az intézetben. Cafferty még örül is az esetnek, jó lesz figyelemelterelésnek. Ketten rájönnek, hogy az egyik beteg, akit most nyilvánítottak egészségesnek, és kiengedtek, 14 évesen a szülei brutális meggyilkolásáért került az intézetbe. Babákat is gyártott a szüleiről, és az intézetben is készített bábukat. Amikor előkerülnek ezek a rejtekhelyükről, ott vannak levarrt szemmel a meggyilkoltak is. Cafferty igyekszik lefogni a kint levő Isaacet, de arra a férfi már felszívódott. Cafferty kideríti, hogy Isaac apja szeretőt tartott. A nő, Penny még él, vele beszélget el a nyomozó. És kezd aggódni, hogy Penny is Isaac célpontja lehet.

Már muszáj hivatalosan is lépni, AJ kénytelen bevallani Melanie-nak, mit intéztek eddig. A nő kiakad, ő jobb szeretné nem hivatalosan intézni a dolgokat. AJ vakon hisz benne, segíteni akar neki, de ő nem bír leállni. A távozott Jonathan Kealy-t keresi fel, aki Melanie előző szeretője is volt egyben. sp2.jpgAki döbbenetes történetet mesél el a férfinak: Melanie, ha szerelmi életébe gond van, kifordul magából. Az előző intézetből is azért kellett elmennie, ahogy bánt a betegekkel. A legutóbbi gyilkosság is akkor történt az intézetben, amikor Jonathan szakított a nővel. Nem Isaac, Melanie az igazi szörnyeteg.

Közben Cafferty Isaac nyomára akad. Aki Melanie házában van, őt ejtette túszul. De ahogy Cafferty vezeti a tárgyalást, valamit észrevesz Melanie viselkedésében. Mire AJ telefonál, hogy vigyázzon a nővel, már maga is rájött, ki is ő valójában. Isaac visszakerül az intézetbe, de Melanie gyilkosság vádjával letartóztatásba kerül. Előkerül a maszk, amiben a betegeket riogatta és kínozta.

Isaac segíteni próbált, és valóban azokat akarta leállítani, akik valaha is bántották. Az anyja gyerekként bántotta, most Melanie szemét húzásait akarta megtorolni. Az intézetbe visszakerülve öngyilkos lesz. AJ komolyan gyászolja, és kimegy a helyre, ahova Isaac az utolsó üzenetével küldte. Ott Pennybe botlik, aki szintén Isaac miatt jött. Csak most értette meg, mennyire félreismerte.

Éjjel Flea is jelentkezik, van nála egy nagy táska. Rászánta magát, csinálják meg! Elhozta Misty maradványait, és a férfi segítségével elássa őket az utoljára hagyott keresési sp1.jpghelyszínen, ahol majd a következő munkanap előkerülhet.

 

A regényt imádtam, de ahogy most utána olvastam, rájöttem, mi a gond.

Ez egy sorozat sokadik darabja! Ok, hogy ezt a típusú krimit lehet össze-vissza, akár nem is sorozatként olvasni, de így tudom fájlalni, hogy nekünk egy csomó minden kimaradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr10014240591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása