Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Bishop: Holló a hollónak

Mások 2.

2018. szeptember 27. - BBerni86

Természetfelettis, jóslatos, harcos, kapcsolatépítős.

Meggie Corbyn beilleszkedett a Lakeside Udvar lakói közé. Mindenki kedveli ott a lányt, és igyekeznek a lehető hollo_a_hollonak.jpglegjobb körülményeket biztosítani neki. Simon, a Farkas, az Udvar vezetője már közeli barátnak számít, fontosak egymásnak. Így nem kicsit bontja meg a dinamikát, amikor egy rémálmot követően Simon az emberi alakjában igyekszik vigasztalni a lányt. Mindketten halogatják a szembenézést azzal, mennyire barátok, mennyivel többek ennél. De nincs idő ezen gondolkodni: Meggie érzi az Udvarra leselkedő veszélyt, neki köszönhető, hogy nem haltak meg Hollók tucatjai. Egy drog terjed, és egyre agresszívabbak az emberek, akik a Másokra támadnak. Ha az Udvar visszavág, vérfürdő lesz. Ki áll a támadások mögött, mi ez a drog? Meggie segíthet a megoldásban, és nyomozás indul, sötét titkokat felfedve, hogy valami még rosszabbat meg tudjanak előzni.

Sorozatoknál mindig el szoktam merengeni azon, mennyire értheti a történetet az, aki most próbál bekapcsolódni. A Mások sorozatnál ez azt jelenti, hogy az első rész kihagyásával azonnal erre, a kettesre veti magát az olvasó. És most fogósnak érzem ezt a kérdést.

Bishop arra használja az első két fejezetet, hogy miközben nagyon távolról alapoz a jelen cselekménynek és konfliktusnak, képbe hozza a világképről, lényekről és Meggie történetéről az olvasónak. Nekem remek emlékeztető volt, hogy teljesen felidézze az első részt. Rögtön úgy is éreztem, hogy mindenre emlékszem korábbról. De annak, akinek nincs meg az olvasmányélmény, ez csak nagyon az alap. Nem is biztos, hogy elég.

Mert a Másoknak nagyon komplex világa van. Egy egész alternatív történelme, amiben remekül egymásra találnak a mi világunkból vett elemek, és ez a másik világ, ahol olyan természetfeletti lények élnek, mint a Mások. Nekik is van hierarchiájuk, sok fajuk, jellemzőik. Közösségeikben szabályok, konfliktusok, mindenkinek megvan a maga helye. És mindezt abból a két fejezetből átérezni… jobb, ha olvassátok az első részt is!

Különben a világot még mindig bővíti, ebben a részben kileshetünk kicsit Lakeside határain túlra is, és új, érdekes népekkel és közösségekkel ismerkedhetünk meg.

A cselekmény most is minden igényt kielégítő. Tulajdonképpen kicsiben rengeteg zsánerből kapunk ízelítőt: kis orvosi thriller, kis horror, kis csajos rész, kis krimi, akciós részek. Zajlanak az események, végig pörög a regény, miközben néha csak a lények egymás közti kapcsolatairól olvasunk, de olyan epizódok által, hogy mozgalmas, eseménydús legyen.

Változott a fő karakterek súlya is. Többet kaptunk a Másokkal együttélni igyekvő emberekből, főleg a rendőrség tagjaiból. Maggie szerepe talán kicsit kisebb, ezt sokkal inkább éreztem Simon regényének. Aki annyira remek urban fantasy alfahím, hogy nem is tudom, kivel kellene egy skatulyába tennem. Férfias, okos, és mellette nem is egy tökéletes lény, de ettől csak jobban bírtam. Mivel Farkas, neki az emberi dolgok újak és különösek, és még tanul ő is egy csomó mindent. Van egy sebezhetőbb oldala, de egy vérszomjas is.

Bishop humora is bejön nekem. Nagyon tud hangulatokat teremteni, és képes arra, hogy egy horrorba hajló jelenet után megnevettessen. Oké, ehhez kellett, hogy bejöjjön a fekete humor.

Nagyon bírom ezt a szériát, ez a részt is nagyon szerettem! Mikor vehetem meg a harmadikat?

 

Bishop: Holló a hollónak – Mint urban fantasy: 100% ötletes világ, emlékezetes karakterek, mágia és akció keveréke.

Szubjektíven: 100% érzelmes, de érdekes és fordulatos, a világát és karaktereit is szeretem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5214265419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása