Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Zseniális nyomozók

2018. október 02. - BBerni86

5: Harry Bosch - háborús veterán, a Los Angeles-i rendőrség igazságért harcoló gyilkossági nyomozója. Anyjar5.jpg meggyilkolása óta neki csak az igazság számít, amit ki is szolgáltat, ha ehhez néha meg is kell kerülnie a szabályokat. A nőkkel nincs szerencséje, a természete is nehéz. Viszont jó apa, amint megtudta, hogy van egy lánya, Maddie mindig számíthatott rá. Michael Connelly rengeteg regényben szerepeltette már, amelyekben nyomozott korrupt politikus után, rendőrségi visszaélésben, sorozatgyilkosságban, a kínai maffia nyomában is járt már. Érdemes megjegyezni Connelly univerzum építését is, egyéb hőseit is beleszőtte már Harry világába.

4: Luther nyomozó - eredetileg tévében debütált az okos, kemény londoni r4.jpgnyomozó, aki kénytelen szembenézni saját természetének sötét oldalával is. Luther nyomozó ugyanis hajlamos az önpusztulásba rohanni, amikor rákattan egy ügyre. Sokat veszít ezért, de soha nem adja fel. Neil Cross teremtménye, regényben a sorozat előzményei jelentek meg.

3: Robert Hunter - a fiatal Robert Hunter csodagyereknek indult, akiből bármi lehetett volna. Ám egy családi tragédia a bűnüldözés világába sodorta, és nagyon fiatalon letett pszichológiai doktorija után a különleges ügyosztály zsenije lett. Ha egy szadista, elképzelhetetlenül gonosz gyilkos feltűnik, Hunter lesz, aki a nyomába ered és levadássza. Rendőrként ő a példakép, magánemberként azonban tele van problémákkal és fájdalmakkal. Az előző nyomozókhoz hasonlóan képtelen normális családi életre - a nők ugyan buknak rá, de senki nem bírja mellette huzamosabban és máig kísérti a múltja is.r3.jpg

Chris Carter már egész sorozatot írt alakja köré, magyarul négy jelent meg. Egyikben brutálisabb gyilkossal, mint a másikban. Pörgős, izgalmas regények.

2: Lincoln Rhyme - a helyszínelők főnöke volt, egy zseniális fickó, aki a nyomokból minden gyilkost képes volt r2.jpgelkapi. De elég volt egyetlen baleset, hogy minden véget érjen: gerincsérülés, lebénult. Az öngyilkosság kezdte foglalkoztatni, és mindenkit elüldözött maga mellől. A feleségét is. De egy ügy miatt, egy brutális gyilkos miatt újra dolgoznia kell. Egy újoncot kap szemnek és fülnek, aki helyszínel az utasításai szerint, míg Rhyme elemez és gondolkozik. A társulás annyira bejön, hogy Rhyme újra a legcsavarosabb gyilkosok nyomába járhat Amelia segítségével. Deaver csavaros, okos, izgalmas regényeinek visszatérő hőse e páros, és sajnálatosnak is tartom, hogy a magyar kiadás mennyire le van maradva.

1: Aloysius Pendergast - FBI nyomozónk alaphangon is zseni. Tökéletes memória, több doktorátus, és vonzalom a különös ügyek iránt. Ha olyan bűneset történik, melyben mintha természetfeletti elem is közrejátszani, Pendergast biztosan felbukkan a helyszínen és az igazság nyomába ered. Rendkívül művelt, gazdag, a végletekig udvarias - de távolságtartó ember. Túl sok tragédia érte már. Elvesztette a feleségét, a családja zsenik és gyilkos őrültek gyülekezete. Mestere az álcázásnak, megállja a helyét közel harcban is, de az igazi fegyvere az elméje. Child - Preston szerzőpáros már 10 fölötti kötetben szerepeltette, csavaros és okos történetekben, melyekben izgalom is bőven jutott. Alakjában nem is titkoltan egy modern Sherlock Holmes ölt testet.r1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8014273793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása