Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Tobisman: Gyanú

Caroline Auden 1.

2018. november 01. - BBerni86

Bírósági, nyomozós, összeesküvős.

Caroline az egész életét megváltoztatta. Nagyon jó informatikai szakember volt, de biztonsági okokból vált. Elvégzi a jogot, és egyik példaképe irodájában kezdheti el a szakmát. Louis hírhedt arról, hogy az újakat is gyanu.jpgazonnal mély vízbe dobja. Caroline a SuperSoy üggyel kell, hogy bizonyítson. A genetikailag módosított szója állítólag tönkreteszi a fogyasztói máját, akiknek most átültetésre van szükségük. De nincs egyértelmű bizonyíték, azt a lánynak kell megszereznie. Túl sok anyag, túl sok titok, és valaki a másik oldalról konzekvensen eltűntet mindent, amihez a lány nyúlhatna. De nem adja fel, bevetve a számítástechnikai ismereteit nyomra akad, jól teljesít a bíróságon is. Mire feleszmél, már a saját életét is féltenie kell, mert nyerhetővé tett egy reménytelennek tűnő ügyet egy nagyvállalat ellen.

Mivel az alcímben ott van, hogy egy Caroline Auden regény, erősen bízom benne, hogy nem ez az ügyvédnő egyetlen ügye. Remek sorozatnyitó lenne a kötet, és a karakter is bőven van olyan érdekes és izgalmas, hogy több történetet is elvihetne a hátán.

Bár sok tekintetben tipikus alapozó regény, amiben megismerjük a szereplőket, képességeiket, mellette jogi thrillerként is remekül működik. Ha jól számolom, három zsáner elemeit sikerült a szerzőnek ügyesen ötvözni. Egyrészt, ez egy tárgyalótermi regény. Bíróságon kell ügyet nyerni, kiharcolni a tárgyalást, és megkezdeni a bizonyítási eljárást. Caroline jelen van itt is, ahogy a felkészülésben is, belülről követhetjük az ügy alakulását. Nagyon tetszettek a tárgyalótermi részek, pörgősek és szórakoztatóak, egy jogi sorozatba is működne.

Másodszor, ez thriller is. Van egy gonosz és korrupt nagyvállalat, ami eltüntetné a nyomait. A tanúk fenyegetettségben élnek, van, aki el is menekül. Majd Caroline is veszélybe kerül. Hangulatában annyira nem, csak cselekményelemekben jelentős ez a szál. Mert Caroline nem egy félős alkat, ő a fenyegetések ellenére is bátran megy előre és küzd, és erre ösztönzi a környezetében levőket is.

Harmadszor, van egy kalandregényes vonulata is. Caroline kimegy a terepre is, és egy kicsit a tetovált lányt idézve az informatikai tudását is elkezdi bevetni. Hacker volt, és addig váltott, amíg ez a világ nem szippantja teljesen magába. Nekem tetszett az is, amikor a neten tört fel oldalakat, de az is, amikor terepen volt, védte a tanúját vagy éppen menekülnie kellett. Pörgős ez a regény, nem hagy unatkozni. A fordulatok is jól adagoltak, kis szerelmi szál, kis összeesküvés és a végére egy jófajta csavar is jutott.

Az egész regénynek jó a hangulata. Caroline pozitív személyiség, egy cselekvő ember, aki segíteni akar másokon. Ennek a légköre hatja át a sorokat is. Még a lányban egy világot döntő csavar is úgy van tálalva, hogy Caroline ebből a citromból is tud limonádét készíteni. Abszolút pozitívan köszön el tőlünk a szerző.

Jó értékek mellett áll ki, és finoman kezeli azt a kérdést is, mennyire szabad szabályokat szegni egy jó ügy érdekében.

Caroline alakja jól árnyalt, a többiek halványabbak. De annyira emlékezetesek, hogy nyomot hagyjanak az olvasóban.

Határozottan tetszett ez a kötet, és akarok még Caroline Auden sztorit!

 

Tobisman: Gyanú – Mint tárgyalótermi: 90% érdekes ügy, thriller elemekkel színezve, izgalmas és jól felépített.

Szubjektíven: 95% jó a jogi szál a thriller elemekkel, a szereplő is szimpatikus. Bejött.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1514336939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása