Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Kubica: Az utolsó hazugság

2018. november 04. - BBerni86

Kénytelen vagyok bontani a szerkezetet, mert a regényben keverve vannak az idősíkok, ami nagyon tetszett ott, de poénlelövésben nem működik. Így elmesélem először a jelent, Clara szemszögét. Majd jön Nick, vele a múlt és zárásként visszatérünk a jelenbe.

Akkor következik Az utolsó hazugság tartalma!

reg4.jpgClara fáradt, de nagyon boldog nő. Jól él, a férjét imádja. A 4 éves kislányuk tündéri, a pár napos kisfiuk is tökéletes. Most otthon van a kicsivel, Nick ment el Maisie-ért a balettre. Onnan telefonál haza, hoz vacsorát. Kínai vagy mexikói? A nő a kínait választja. De aztán hiába vár, a férje és a lánya nem érkeznek. Mire elkezdene telefonálgatni, a rendőrség érkezik a hírrel: autóbaleset történt, Nick nem élte túl.

Az asszony a kórházba siet, jönnek a szülei is. Maisie szerencsére pár karcolással megúszta. A nő még elköszönhet a férje testétől, amit azért tartanak még életben, mert szervdonor volt, és felmérik, mi hasznosítható belőle. De már agyhalott. Clara teljesen össze is omlik, még a kislányának sem képes elmondani, hogy az apja halott és nem jön haza többé. A temetésen is ott a kislány, és Nick szülei ki is akadnak, hogy a kisunokájuk nem érti, mit csinálnak itt, és Clara azt mondja neki, apa majd hazajön.

A letargiából Maisie rémálmai rángatják ki a nőt: arról álmodik, hogy a rossz ember kövei őket autóval, és ők egyre gyorsulnak. A rendőrség szerint baleset volt, Nick gyorsan hajtott, kisodródott és pont egy fának csapódott. De Clara reg5.pngezt már nem hiszi el, valaki üldözte a férfit, azért ment gyorsan! Nyomozni kezd, ki akarhatta megölni a férjét.

Gyilkos helyett viszont titkokat talál, melyek megkérdőjelezik, mennyire ismerte a férjét és milyen volt a házasságuk igazából. Rájön, hogy komoly anyagi gondjaik voltak, és a férje hozzányúlt a gyerekek tanulmányaira spórolt pénzhez is. A fogászati rendelő szinte csődben, már szinte minden alkalmazottat el kellett bocsátani, és Nick egyedül vitte a céget. Felbukkan egy nő neve, Melinda Grey, aki fontos volt, többször szerepel Nick programjában. Csak nem csalta meg vele? És egy számlát is talál, egy drága ékszerről, amit nem ő kapott, akkor biztos a másik nő. Ez fáj legjobban, hogy Nick megcsalta. A sértett szerető járhatott a nyomában? Valamelyik kirúgott alkalmazott? Clara egyre többeket lát gyanúsnak, vádaskodik,és igyekszik összerakni a részleteket.

reg1.jpgNick imádta a feleségét és a családját. De hozott pár rossz döntést. A saját fogászat eleinte jól ment, de elég egyetlen ügy, hogy minden tönkremenjen. Melissa Grey egy idősebb nő, húzásra jött be. Nick a lelkére kötötte, hogy jöjjön el kontrollra és vigyázzon. Melissa nem jött, helyette az idézés. A nő beperelte gondatlanságért: a foghely begyulladt, kórházba kellett mennie, annyira súlyosan. Nick elkezd ügyfeleket veszteni, a biztosítása nem fedezi teljesen a várható kártérítési összeget sem. Kénytelen belenyúlni a tartalékokba, és leépíteni a rendelőt. Bohém barátját is ki kell rúgnia, aki nagyon a lelkére veszi. Nick otthon képtelen bevallani ezt a terhes feleségének, inkább szerencsejátékozni kezd, hogy lassan kipótolja a pénzt és rendbe tegye az anyagi helyzetük.

De felbukkan az életében Kat is, a középiskolás szerelme. Akkor szakítottak, amikor Nick egyetemre ment. A nő férjhez ment, van egy fia. Most válik, és reg2.jpgállítja, a fiának igazából Nick az apja, aki teherbe ejtette a búcsúestéjükön. Nick DNS tesztet kér, ha már Kat ilyen elvárásokkal áll elő - elvárná, hogy a sajátjaként nevelje a fiút azonnal, és céloz arra is, hogy a kettejük kapcsolatát is felmelegíthetnék. Nick mereven nemet mond: neje van, akit szeret. Ha a gyerek tényleg az övé, valamit kitalálnak, de az ő családja Clara és a két gyerek.

Megszületik a kisfiuk, nagy az öröm. Csak a nevében nem egyeztek még meg, amikor Maisie Felixnek szólítja a kisöccsét. Ez rajta is marad. Nick kezd megkönnyebbülni közben, anyagilag kezdenek rendbe jönni a dolgok. Tudja, van egy nyaklánc, amit a felesége vágyódva nézegetett, de nem telt rá. Most megveszi neki, és a medálba Maisie és Felix nevét gravíroztatja. A balettről hozza haza a lányuk, amikor Kat hívja telefonon. Megvan a teszt eredménye: nem Nick, a férje a fia apja. Nick megkönnyebbül, boldogan siet haza imádott nejéhez, akinek végre mindent elmondhat. De a kanyarban megcsúszik.

Clara elméleteit csak fűti Connor, a család régi barátja és Nick munkatársa. Még rá is nyomul a nőre, aki erre még nem áll készen, és szerette a férjét, bármit is tudott meg most. Végül Nick asszisztense mondja el neki a kirakós reg3.jpghiányzó darabjait: hogy Melissa egy páciens, aki beperelte a férjét és nem szerető. Hogy Connor ki lett rúgva, ezért mond olyanokat a férjéről, aki kifejezetten korrekten járt el Connorral.. Clara meghirdeti a rendelőt, eladja, így anyagilag rendben lesznek. Kattel is összefut, most benne látja a nőt, akiért elhagyta volna Nick. Kat bevallja, ő szerette a férfit, de Nick őt nem. Elmondja ő is a történetét.

Clara azonban még mindig bizonytalan. Akkor hívja az ékszerész, kész a nyaklánc, mehet érte. Maisie is vele megy, aki erősködik, hogy nézzék meg a láncot, Clara bármennyire is idegenkedik a férje árulásának bizonyítékától. Kinyitják, megismeri a láncot. Ami neki tetszett, amiben a gyerekeik neve van. Most hiszi el, hogy Nick valóban őt szerette és igaz volt a házasságuk, a szerelmük. Most lesz képes elengedni a fájdalmát. Most lesz képes a kislánynak is elmondani, hogy az apja többet nem jön haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5114343131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása