Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2018. november 25. - BBerni86

Lord Phillip már idős férfiként, 2 fiú özvegy apjaként vett el egy gyönyörű, 17 éves francia nemeslányt. A szerelme belehalt a szülésbe, de a férfinak megmaradt a kislányuk, Angelique. Ő a családi birtokon nőtt fel, apja kedvenceként, a bátyjai féltékenységének tárgyaként. Ugyan a haldokló Phillip meghagyta legidősebb fiának, egyben a családi vagyon és birtok örökösének, hogy gondoskodjon a húgáról, nem bízott benne, hogy a fia tartani fogja a szavát. Így titkon a rejtett pénzét a lánynak adja, hogy abból gondoskodni tudjon magáról, ha a bátyja nem tenné.

Lord Phillip halála után Angelique azonnal száműzve lesz egy cselédszobába, majd a bátyja állást szerez neki egy előkelő család gyerekei mellé nevelőként. A lány elutazik, és a gyerekeket hamar megszereti. A szüleik nem sokat foglalkoznak velük: szépek, divatosak, és a család helyett a társasági élet a mindenük. Angelique itt döbben sp2_4.jpgarra rá, hogy a bátyja mennyire kiforgatta mindenéből. Szegény és távoli rokonnak hazudta, ráadásul a legtöbb tulajdonát ki sem adta, hanem megtartotta magának a ruháit is. A lány gyönyörű, felfigyel rá az úrnő fivére is, de a lány a cselédek tanácsára még időben elrejtőzik és zárkózik előle a gyerekszobában. Egy családi barát ennél tovább jut, meg akarja erőszakolni a lányt. Angelique megvédi magát, a férfiba harap, aki bosszúból azt hazudja, a lány akarta elcsábítani őt. A féltékeny úrnő ajánlólevél nélkül dobja ki a lányt.

Így Angliában nem talál állást, anyja szülőföldjére, Párizsba utazik. Itt sem lel állásra, de kisegít egy megvert és tönkretett utcalányt. Összebarátkoznak, és a lánynak merész ötlete támad. Az apjától kapott pénzből egy luxus bordélyt nyit, ahol ő a madame, de ő nem megy el senkivel. Társaságot, szórakozást nyújtanak, a lányai különlegesek, és Angelique vigyáz rájuk, jól fizeti őket, miközben maga is jól keres. Sokan udvarolnak neki, az idősebb amerikai milliomos is, aki feleségül is venné, de a lány kikosarazza John-t. De összebarátkozik a belügyminiszterrel, aki miatta jár ide. Mással sose megy el, ők beszélgetnek egymással. Thomas lesz az, aki a politikai helyzet veszélyére is figyelmezteti, így Angelique még időben zárhat és búcsúzhat el a lányoktól.

Felpakol, Amerikába indul. A hajón egy 30 éves, vagyonos amerikai ügyvéddel köt barátságot. Andrew jóképű, kedves, és nem akar elköszönni a lánytól. Ő segít neki lakást keresni, rendszeresen keresi, és hamarosan a kezét is megkéri. Angelique viaskodik magában, a múltjába beavassa-e, de végül nem teszi meg. Andrew karácsonykor viszi el az apjának bemutatni, aki felesége halála óta özvegyen él és a fia a mindene. Angelique és John döbbenten ismernek egymásra, és John teljesen kiakad. Megtiltja a fiának a nősülést és elmondja neki, hogy sp1_4.jpgAngelique Párizsban madame és szajha volt.

Andrew kettesben maradva kérdezi meg a nőtől, mennyi igaz a történetből. Angelique mindent elmesél, a valóságnak megfelelően. A származását, a bátyja álnokságát, a bordélyt, ahol valóban madame volt, de férfival soha nem ment el, még szűz. Csak egy titkot tart meg: nem mondja el, hogy John is vendég volt náluk, és őt akarta megkapni. Andrew feleségül veszi, még büszke is rá, és vállalja, hogy az apja semmilyen kapcsolatot nem akar a menyével. Angelique hamar teherbe esik, és kisfiút szül. Majdnem belehal a szülésbe, Andrew eddig nagycsaládot akart, de most elég neki egy gyerek is, csak a nejének ne legyen baja. A fiú a Phillip Andrew nevet kapja, a nagyapja és az apja után. Boldog család lesznek, és amikor Andrew politikai karrierje a nő múltjának megszellőztetése miatt ér véget, Angelique jobban sajnálja, mint a férje.

Az ötödik házassági évfordulójuk ünneplésére készülnek, amikor Andrew nem ér haza. Elütötte egy kocsi, belehalt. A nő majdnem belepusztul a fájdalomba, letargiába süllyed, a fia tartja életben, aki már most Andrew mása kicsiben. Az rázza fel, amikor régi dadája megírja, hogy Crispin, a bátyja tönkrement és árulja a családi birtokot. Angelique ajánlatot tesz rá, haza akarja vinni a fiát. Hiszen a másik bátyja halott, Crispinnek nem született fia, Phillip fogja örökölni a nagyapja hercegi címét. Már pakolnak össze, amikor John erőt vesz magán és elmegy a nőhöz. Ő is majdnem belepusztult Andrew halálába, és a temetésen látta először az unokáját, akitől nem bír többé távol maradni, annyira Andrew mása. Bocsánatot kér a viselkedéséért, és már képes belátni, hogy mennyire kicsinyes és féltékeny volt. Kibékülnek, és megegyeznek, John majd rendszeresen látogatja a kisfiút és a menyét Angliában.

Amikor Angelique a családi házba megy, Crispin éppen elmenőben van. Még most is ki akarja dobni a húgát, de most leesik neki, hogy Angelique vette meg a birtokot a fiának, aki örökli majd a hercegi címet is, ami ellen nem tehet semmit, bármennyire is gyűlölje a nőt. Bosszúsan távozik. Délutánra ideér Phillip is a dadájával, és Angelique végre békére lel, csak azért fáj a szíve, hogy Andrew ezt nem érhette meg.sp3_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5014391214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása