Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Heti meglepetés

2018. december 08. - BBerni86

A héten jöttek ki jó kötetek, melyeket hétfőn nem listáztam, tehát a pótlás:

meglepi4_3.jpg- Novik: Ezüstfonás - egy újraírt mese, melyet az írónő már novellaként is kiadott, de az ötletét regénnyé fejlesztette tündérekkel, varázslattal, emberi furfanggal. A novellát is nagyon szerettem, és tetszik, amerre elvitte az eseményeket az írónő. Mesésebb. A cselekmény szerint egy kis zsidó lány meglepi2_9.jpgátveszi az apja kölcsönzői üzletét, és sikeressé teszi. Mikor az erdőben ezzel fennhangon dicsekszik, a tündérek királya meghallja és kihívás elé állítja: változtassa az ezüstjét arannyá, vagy halál fia lesz! A mesterkedésbe aztán belesodródik egy kis parasztlány, és a hercegnő is, akit az apja a cárhoz akar hozzáadni.

- Roberts: Biztos menedék - az írónő thriller és krimi vénája mutatkozik meg ebben, nem a romantikus író. Kamaszok egy plázában a főszereplői, ahol tömegmészárlás kezdődik, és már meglepi3_5.jpgnincs biztos menedék.

- Berry: A püspök embere - Cotton Malone egy újabb kalandra tér vissza. Mivel már 10 kötet felett járunk, nagyon talán nem szorul bemutatásra az egykori különleges ügynök, aki már visszavonult és Koppenhágában vezet egy kis könyvesboltot, de a balhék valahogy mindig rátalálnak. Amelyek ráadásul mindig kötődnek egy történelmi rejtélyhez, illetve titokhoz. A legújabb részben Martin Luther King halála lesz a rejtély tárgya.meglepi5.jpg

- Tchaikovsky: Hadállat - az idei karácsonyi könyvpiac részemről egyik legjobban várt darabja. A szerző előző könyve, Az idő gyermekei, annyira zseniális volt, hogy ezzel kapcsolatban most tele vagyok elvárással. Nagyon nem nézegettem a cselekményt, meglepetésekre és izgalmakra vágyom olvasáskor, de azért az alapot megosztom: Rex a címbeli hadállat. Egy kutya, aki jórészt golyóálló, fel van fegyverezve, és társaival a rosszfiúkat kell kiirtania. Rex Jó Kutya akar lenni, és a Jó Kutya engedelmeskedik a Gazdának. De mi van, ha a Gazda háborús bűnösként áll bíróság elé? Akkor Rex rossz lett attól, hogy teljesítette a parancsokat?

meglepi_12.jpg- Lakatos: Simlis - erről tudok a legkevesebbet mondani nektek. A Szigor regények világába tartozik, annak egy mellékszereplője (Éva) kapott ebben saját történetet. Megint erotika, politikai alkuk világa nyílik meg. A részemről sokkal jobban szerettem Lakatos Levente könyveit, amíg thrillereket írt kevés erotikus elemmel, mint amióta a magyar Szürke 50 árnyalatát teremti meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9314453000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása