Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Swanson: Az üvegerdő

2018. december 09. - BBerni86

A regény keveri az idősíkokat, de mivel ez SpoilerZóna, én szépen lineárisan sorba szedtem a fő eseményeket:sp3_4.jpg

A II. világháborúba mindkét Glass fiú bevonult, de más frontra kerültek. Henry az európaiba, Paul a csendes-óceáni hadszíntérre. Még a bevonulás előtt Henry New Yorkban megismer egy 19 éves, gyönyörű vidéki lányt. Silja egy skandináv származású, ártatlan teremtés, akit az anyja egy szocialista kommunában nevelt fel. Összejárnak, egymásba szeretnek napok alatt, és amikor Henry megkéri a lány kezét, ő igent mond. Gyors esküvő, pár nap együtt töltött boldog idő és a fiú bevonul.

Silja terhes maradt, és nagyon várja a kicsit, ahogy a férjét is haza. Szép kislánya lesz, akinek a Ruby nevet adja. Henry is hazatérhet, de sajnos, már nem az az ember, aki bevonult. Súlyos sérülés érte, az életéért is nagyon sp2_5.jpgküzdeni kellett. A genitáliái sérültek meg, így egyelőre nemi életre nem képes. Az orvos ugyan azzal biztatja a nőt, ha hagy időt a férjének gyógyulni, idővel újra képes lesz a szexre, és gyerekük is lehet még. De Henry traumái túl nagyok, minden közeledés kiborítja, és PTSD tünetei is vannak.

Silja próbálkozik, miközben ő tartja el a családot és a kislányuk is neveli. Ő veti fel, hogy a férje járjon pszichiáterhez. Valami javulás lesz, de nem a házasságukban. Henry új hobbit talál magának: a szovjetektől félve egy bunkert kezd el építeni az erdőben, ami mellett laknak. Paul jön neki segíteni, aki egy özveggyel keveredik itt viszonyba, de más botrányba is belekeveredik. A rossz nyelvek szerint a szeretője gyerekeinek még szinte kamasz bébiszitterével is összeszűrte a levet. Henry adja az öccsének a tanácsot, hogy menjen, keressen egy helyes lányt, telepedjen le, alapítson családot.

Mikor Ruby orvosi ellátásra szorul, egy rendes doktor látja el. Silja és a doktor egyre közelebb kerülnek egymáshoz, viszonyuk lesz. Ruby rájön, de falaz nekik, sokkal szimpatikusabb neki az új férfi, mint az apja. Silja teherbe esik és a férje elhagyását fontolgatja. Vinné magával a lányát is.sp4_2.jpg

Paul elment, és a bátyja tanácsát megfogadva elvett egy 20 éves vidéki szépséget, aki már az esküvő alatt is a gyermekét hordta. Egy édes kisfiú szülei lettek, aki már most az apja mása kicsiben. Angie nagyon boldog a vidéki életükben, imádja a férjét és a fiát is, máris az új babát tervezi, próbál teherbe esni, bár ezt Paul még nem tudja. A nő hiszi, hogy örülni fog, ha összejön.

De Ruby telefonhívása mindent összezavar. Az apja halott - mérget ivott. Öngyilkosság, vagy gyilkosság? Ráadásul Silja is eltűnt. A házaspár a lányhoz utazik, akit a rendőrség vallat. Szerintük Silja lehetett a gyilkos, és a lány falaz neki. sp1_5.jpgPaul egyre különösebben viselkedik. Ruby éri el, hogy Angie és a baba hazamenjenek. Rábíz a nőre egy dobozt is, az anyja dolgaival.

Angie egy idő után nem bírja megállni, elolvassa, ami benne van. Silja naplója. És Paul levelei - egy része a testvérének, egy része Rubynak. Kiderül, hogy Paul fuldoklott a házasságában, elege volt a nőből és a fiukból is. El akarta hagyni, vagy megölni. És Ruby az, akire lecserélte volna. Kiderül az is, hogy Henry ölte meg a feleségét, aki el akarta hagyni. Ruby ezért mérgezte meg az apját, és intézte a belé szerelmes Paullal úgy, mintha az apja lett volna a felesége gyilkosa, majd öngyilkos lett volna. Ruby a nagybátyjában is felismerte a pszichopatát, kihasználja, és biztonságban akarta tőle tudni Angie-t és a babát.

Pár évvel később Angie főiskolára jár, van egy korabeli szerelme, aki elfogadja őt a babával együtt. Már a házasság is szóba került közöttük. Ruby levele érkezik meg, benne Paul halotti kivonata. Amint átértek Spanyolországba, Ruby tett róla, hogy halálos baleset érje. Ő most más néven, boldogan él, és ezt kívánja Angie-nek is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr10014462096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása