Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Welch: Szerencsés szerelem

2019. január 02. - BBerni86

Nyári, utazós, testvéres, szívzűrös.

Addie és Ian között egy év van, és egy nagycsaládban ők a legjobban kijövő testvérek. De ezen a nyáron valami megzavarta az egységük: nagynénjük Írországi esküvőjén úgy összeverekednek, hogy még egy dombról is legurulnak. Egyikük sem hajlandó megmondani, mi a baj, így az anyjuk egymásért teszi felelőssé őket. Együtt mennek nyaralni Firenzébe Addie barátnőjéhez, és bármilyen gond esetén mindkettejüknek abba kell hagyni a focit. Ám az indulás napján Ian eltűnik, és Addie egy idegen társaságában akad rá, akivel Dublin mellé indul egy szerencses_szerelem.jpgkoncertre. A lány némi zsarolással csatlakozik hozzájuk, és miközben a testvérek képesek lesznek felfedni egymásnak a titkaik, Addie túljut a szerelmi bánatán is egy útikönyv vicces feladatai és Ian haverja, Rowan segítségével.

Valaki mondja meg nekem, miért kell már mindent regényt sorozattá fűzni? Ráadásul olyan meredek húzásokkal, hogy komolyan belefájdul a fejem. Jenna Evans Welch most éppen azt játszotta meg, hogy sikeres első regényének hősének volt egy legjobb barátnője, aki eddig semmi súlyt nem kapott, említést is alig kapott. Most viszont ő válik hőssé, és az előző regény hősnőjével, Linával a cselekmény közben sms-eket vált.

Igazság szerint a két kötetnek semmi köze egymáshoz, lehetne őket össze-vissza olvasni, egyik se ad a másiknak semmi pluszt. Ez megint csak a PR. Ha tetszett az első rész, olvasd el a folytatást is! Pedig nem is folytatás. Ha ebben a részben nem lenne benne Lina, sem történne semmi. Csak egy beleerőltetett szál, hogy sorozat lehessen.

Ok, kidühöngtem magam. Idegesít ez a sorozatgyártás, főleg, hogy ennek a regénynek igazából nincs is szüksége rá. Kedves kis történet, jól adagolt ifjúsági panelekkel, nem kellene egy másik regény farvizén úsztatni.

Két alapvető részből áll össze: egyrészt, ez egy jó kis road movie, amiben három kamasz körbe kirándulja Írországot. Nagyon hangulatos, láttatja velem az országot. Azért útikönyvnek nem merném ajánlani, de arra tökéletes lenne, hogy adjon támpontokat, vagy aki volt már ott, annak visszahozza az emlékeit. Érik a fiatalokat balesetek, vicces esetek, valami mindig van, és így pörögnek az események.

Más részről, ez egy kamasz regény, amiben kettő tipikusan fontos és ifjúsági témát dolgoznak fel. Az egyik természetesen a szerelem, amit Welch jó érzékkel kezel. Nem lett nyálas, és nem egy szerelem születését, hanem egy törött szív gyógyulását teszi a középpontba. Ugyan megjelenik már a következő helyes srác is a sínen, de nem édelegni van ott. A legvégén van arra utalás, hogy még az is lehet a dologból.

A másik az életút kérdése. Ian remek focista, annyira, hogy már teljes ösztöndíjakat ajánlanak neki, mindenki szerint hatalmas tehetség. De mi van, ha nem akar focista lenni? A Forever my girl történetéből hiányoltam, hogy jut el a férfi főszereplő onnan, hogy ő a körbeünnepelt sztár, addig, hogy mindent hátrahagyjon, és másba fogjon. Itt ezt megkapom, érdekesen, átélhetően. Nekem ez a rész jobban is tetszett, mint a szerelmi szál.

Különben, megjegyzem, Addie titkánál sokkal rosszabbra számítottam.

Összességében jó kis YA regény volt ez, ami kedvet csinál az ír látnivalók megtekintésére.

 

Welch: Szerencsés szerelem - Mint YA: 75% szerethető karakterek, kamaszos gondok, szép ír tájak és kellemes hang.

Szubjektíven: 70% bár irritál, hogy egybe van kötve a másik Welch regénnyel, hangulatos.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8414523622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása