Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Történelmi krimi

2019. január 15. - BBerni86

5: Saylor: Gordianus sorozat - Róma, Julius Caesar kora. A városban él Gordianus, aki egyedi szakmát saylor-rome450x338.jpgválasztott magának. Ő a nyomozó, az első magánnyomozó a város történetében. Az ügyei rendre a politikai és történelmi események közepébe sodorják, így az esze mellett a politikai érzékét is folyamatosan be kell vetnie. Segít Ciceró ügyeiben a bíróságon. Megoldja a Kleopátra ellen irányuló merénylet ügyét, és a híres március 15. eseményei közepette is felbukkan. Annyira sikeres a sorozat, hogy már előzmény sorozata is van, melyből kiderül, hogy lett Gordianus nyomozó és milyenek voltak az első ügyei. A történelmi vetület a sorozat érésével egyre erősebb, mint a krimi, és Saylor nagyon erős történelmi atmoszférát teremt.

4: Schatzing: Az ördög temploma - Jacob, vagy utcai nevén a Róka, egy fiatal tolvaj a középkori 4_3.jpgNémetországban, aki csak túl próbálja élni a mindennapokat. Az épülő dóm körül cselleng, amikor olyat lát, amit nem kellett volna. Az építőmester meggyilkolását. Balszerencséjére a gyilkos is felfigyel a fiúra, és vadászni kezd rá. Jacob kénytelen menekülni, miközben az igazságot is fel kell derítenie, és le kell lepleznie a nyilvánosság előtt, vagy ő is áldozattá válik. Bár nem olyan izgalmas, mint a szerző remeke, a Raj, de éppen olyan gondosan megírt. Szinte életre a középkori város a lapokon, miközben kriminek se rossz.

3: Cornwell: Szorul a hurok - 1810, London. Az akasztások szinte mindennaposak, a családtagok minden 3_3.jpglehetőséget megragadva igyekeznek szeretteik megmenteni a bitótól. A kivégzésre vár egy portréfestő is, akit a grófné meggyilkolásával vádolnak, akinek az arcképét festette. A rokonok a belügyminiszter nyakára járnak, aki egy független nyomozót biz meg az esettel. A napóleoni háborúk veteránja, Rider Sandman azt hitte, ez könnyű pénz lesz. De ahogy belemászik az ügybe, rá kell jönnie, hogy az igazság fent és lent is rejtve van, és nem könnyű egy ártatlan életet megmenteni. Széles társadalmi tabló, egy hősies főhős, Bernard Cornwell a krimi 2_3.jpgszálat is éppen olyan profin kezeli, mint más sorozataiban a politikai ármányokat és csatákat.

2: Kastner: Az ördög színe: kék - 1669, Amszterdam. A városban él egy festő, akit a mi korunk zseniként tisztel, de akkoriban súlyos megélhetési gondokkal küzdött. Ő volt Rembrandt. Egy fiatal festő szegődik tanítványául, aki döbbenten figyeli, hogy a mester kék korszakába lép, és milyen nyugtalanító képeket fest. Közben rejtélyes, brutális gyilkosságok történnek a városban, melyek kapcsolatban vannak ezzel a különös, nyugtalanító kék színnel. Mibe keveredett a mester, milyen gyilkos összeesküvés van a háttérben? A fiatal festő a rejtély nyomába ered, amiben Rembrandt lánya lesz segítségére, akivel a veszélyek közepette egymásba is szeretnek. Korhangulat, romantika, izgalmak, és egy más szemszög Rembrandt karakteréhez. Jó fajta!

1: Carr: Laszlo Kreizler sorozat - ami két kötetet jelent. Az első rész a Halál angyala, melyben 1896-ban, New 1-2_1.jpg1-1_1.jpgYorkban egy új tudomány képviselője, a pszichológus dr. Kreizler a bűn lélektanát igyekszik megfejteni. A városban brutális gyilkosságok történnek, az áldozatok gyerekek, prostituáltak. Különös kegyetlenséggel öl a gyilkos. A rendőrség a törekvő Roosevelt vezeti, aki felkéri a doktort, hogy segítsen. Kreizler egy ütőképes kis csapatot épít, majd a gyilkos nyomába erednek. Történelmi hangulat, erős karakterek, Roosevelt útja a politika, majd az elnökség felé. Olyan hangulatos regény, hogy sorozat is készült belőle sztár szereposztással. A Halált a Sötétség angyala követte, melyben egy elvetemült, gyerekrabló és gyilkos asszonnyal kell felvennie a küzdelmet a csapatnak. Újabb elbeszélő, új nézőpont, történelmi környezet és bűnök. Nem egy boldog világ ez, az emberek szenvednek, és az igazság nem egyenló a happy enddel. De izgalmas, fordulatos, történelmi mindkettő. Sajnálom is, hogy Carr nem folytatta tovább Kreizler ügyeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5014563338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása