Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Visszanéz7ő

3. hét

2019. január 20. - BBerni86

Január

14. Milton: A történelem bizarr lábjegyzetei - ismeretterjesztő: 5/5

15. Szaszkó: Vigyázz rám - dráma: 5/5

16. White: Az elveszett gyermek - thriller: 5/4

17. Reizin: Szerelem gombnyomásra - romantikus komédia: 5/4,8

18. LaZebnik: Páros randi tesóknak - ifjúsági: 5/5

19. Scott: Szélhámos szerelem - romantikus: 5/2,5

      Martin: Éjvadászok - sci-fi: 5/5

20. Hamilton: A szultán foglya - fantasy YA: 5/4

      La Plante: Nyughatatlan özvegyek - bűnügyi: 5/4

Ez volt 2019. 3. hetében a blogon - mit szerettetek a legjobban?

Elnézve a lapletöltéseket, azt kell mondanom, kimagaslik a héten A történelem bizarr lábjegyzetei (Top3, bravó!). Ami tényleg egy jó kis történelmi könyv, tanulni is lehet belőle, miközben nagyon szórakoztató is. Szinte sajnálom is, hogy nincs magyar változata, mert biztosan a magyar történelembe is akadnak olyan esetek, amelyeken jókat lehetne mosolyogni vagy éppen szörnyülködni. Tudtátok pl. hogy volt egy olyan királyunk, aki úgy halt meg, hogy rászakadt a saját trónja? De vissza a listákhoz!

Sokakat érdekelt még a Vigyázz rám, Az elveszett gyermek és szépen mennek felfelé a Páros randi tesóknak számai is. Ami melengeti a szívem, mert így azonosak azok a könyvek, amik a héten engem is nagyon megmozgattak.

A Vigyázz rám nagyon belém tépett. A héten talán az volt az a könyv, ami a befejezése után is nagyon sokáig a gondolataimban maradt. David és Chris, mindkettejük drámája olyan fájdalmas, hogy legszívesebben elsirattam volna őket.

Ami könyves hír a hétről, hogy már elkezdik a kiadók a Könyvfesztiválra készülő megjelenéseiket bejelenteni. Idén áprilisba lesz megrendezve, és én már most készülök rá. A programhoz még túl korán van, így januárban, de majd ha hallok valami jó hírt, pl. izgi dedikálást, mesélek.

De nem annyira távoli tervek - jövő hétre a történelmi témák felé fordulok nagyrészt. A terveim között szerepel egy monumentális orosz családregény a sztálini korról; egy angol gyerekkönyv a II. világháborúval a háttérben. Még krimit is olyat találtam (A rózsaszoba titka), ami kosztümös és a viktoriánus korszakban játszódik. De éppen most olvasok egy képregényt, aminek a gyökerei szintén történelmi szimbólumok - Guy Fawkes neve kinek ismerős? Azokon kívül, akik látták a Gunpowder című BBC sorozatot? Jövő hét végére mesélek majd róla. De persze lesz más is, pl. vicces ufós sztori, vagy éppen egy interjúkötet megrázó magyar bűnesetekkel.

Annyira rápörögtem a történelemre, hogy valószínűleg az 5 regény is ilyesmi lesz. Még agyalok, hogy történelmi romantika, klasszikus történelmi regény, vagy pontosan mi legyen, de ha keddig nagyon elborul az agyam, lehet, hogy apokaliptikus történeteket gyűjtök össze.

Mindenesetre, ez volt a 3. hét, jöhet a 4!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr414573324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása