Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. február 06. - BBerni86

A Renault úgy nézett ki, hogy egy bosnyák autószerelő műhely is eltanácsolta volna Ferenczyt a javíttatásától, ám a motorja pörgött, a kereke forgott, és még a kettest is bevetette, bár az ablakát néhány napja nem lehetett felhúzni, de legalább így kintről is tisztán hallhatták, amint a CB-be belereccsen egy hang. (Kemény & Kondor: Értetek teszem)

 

Néha a szerelem teljességgel érthetetlen. De nem baj. Sokkal jobb szeretni és szeretve lenni, mint azzal kínlódni, hogy megfejtsük ezt az érzelmet. (Higginson: Szerelem 5 lépésben)

 

A whisky fogja a pórázát, nem saját maga. Sőt, az ital lassanként az autó volánját is átvette tőle. Ami azt illeti, nem bizonyult valami jó sofőrnek. (Lauer: Mindenvörös)

 

Ne legyünk elveszettek, álljunk a sarkunkra! Mert oké, hogy forradalom, meg minden, de ez – azért azt ti is látjátok, hogy – még nagyon kevés. Az elején se vagyunk, még csak egy kósza gondolat, egy csíra ez, amiből majd szárba szökkenhet valami. Igen, csírák vagyunk. Te is. És te is. (Kemény & Kondor: Értetek teszem)

 

  • De most akkor mi van a pénzzel?
  • Mondtam anyának, hogy egy régi haversrác vagy, akinek segítségre van szüksége.
  • Haversrác? Még életünkben nem beszéltünk…
  • Most akkor inkább fizetnél? Hozzam az árlistát?
  • Micsoda? – hördültem fel, és kedélyesen ölelésre tártam a karom. – Egy ilyen régi havernak? Keblemre, haver!
  • Azért túlzásokba ne essünk. (Bessenyei: Az első csók és egyéb démonok)

 

Nagyon furák az emberek – állapította meg. – Egész palotákat építenek fel, de nem lakik bennük senki. (Kirschner: Szörnyek és ketrecek)

 

Minden olyasmi, amely kilóg a világegyetem bazi nagy szabálykönyvéből, csak trükk, semmi egyéb. (Lauer: Mindenvörös)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6514610322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása