Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Molloy: A mintaanya

2019. február 17. - BBerni86

A regény szerkezete elég összetett, azt meg sem próbálom visszaadni. Röviden vázolom a jelen eseményeit, aztán elmesélem a szereplők múltjának titkait.

A jelenben a mama klub tagjainak gyerekei 2 hónapos kor körül járnak. Mindenki agya a kicsik körül forog, így 4_10.jpgbeterveznek egy csajos estét. Elsősorban Winnie az, akit ki akarnak ugrasztani a lakása falai közül. Winnie különben is más, mint ők. Nekik férjük van, míg Winnie maga vállalt gyermeket spermadonor igénybe vételével.

Winnie kölcsönkapja Almát, az egyikük bébiszitterét is, így velük tart a bárba. Sokat isznak, és a lányokat zavarni kezdi, hogy Winnie sokat lóg a telefonon. Amikor a nő eltűnik a szemük elől, azt hiszik valami pasi felszedte és elmentek együtt, rábukkannak a telefonjára és a kulcsaira. Egy program van rajta, amivel Winnie folyamatosan figyelheti a kisfiát. Heccből letörlik, és magukhoz veszik a nő dolgait.

Másnap robban a bomba: a kis Midas eltűnt. Egyszerre van bűntudatuk, de nem is akarnak előtérbe kerülni. Mert mindenkinek van egy sötét titka a múltból. De kimaradni sem tudnak teljesen, maguk kezdenek el nyomozni és kombinálni.

2_10.jpgNagyot robban, hogy Winnie kamaszként egy menő sorozat főszereplője volt. Csak meghalt az anyja, szétesett, és az óta nem lehetett hallani róla. Ők sem tudták, hogy ki volt a nő korábban. Volt egy zaklatója, elkezdik őt lenyomozni.

Colette a munkája révén hozzáfér a polgármester aktáihoz, ő így hoz egy gyanúsítottat képbe. Az eltűnt férfi kezdett ki a bárban a nővel, de nyoma veszett. Lehet, hogy ő vitte el a kisfiút?

Alma is gyanúba keveredik. Illegálisan van az Államokban, most ki is fogják toloncolni. Lehet, hogy ő akart így pénzhez jutni?

Magukat is védeniük kell, mert a rendőrség az ő szennyesük is előássa, és lassan gyanúsítottként kezdik kezelni őket.

De a végére az is felmerül bennük, hogy Winnie nem is akart gyereket, és neki volt teher a saját fia, akit eltüntetett az útból. Ahogy erről beszélgetnek, Francie rájön arra, kire és hogyan illenek, amiket tudnak a gyerekrablóról.5_6.jpg

A mama klub tagjai között van Scarlett is. Ő az, akinek eddig soha nem látták a kicsinyét. Mi van, ha ő vitte el Midast? Elmennek hozzá, és valóban. Az asszony babája holtan született, nem bírt belenyugodni. Közel lakott Winnie házához, rálátott. Ő is ott volt a bárban, és miután a részeg anyák magukhoz vették Winnie kulcsait, könnyű volt megszerezni őket és bemenni a babáért. Akit szinte őrülten a magáénak hisz. Tragédia nélkül visszakerül a baba az anyjához.

Egy évvel később összeülnek. Francie családanya, már van Will mellett egy újabb babája is, egy kislány. Most fognak kiköltözni a kis családjával Connie Island-re. Winnie boldog a kisfiával, akiben imádott anyja vonásait látja viszont. Colette elkészült a saját könyvével, míg Nell egy nők jogaival foglalkozó cégnél helyezkedett el. Mind boldogok és elégedettek.

Scarlett pedig börtönben ül, és még mindig hiányzik neki a baba.

3_7.jpgA regényben különben Scarlett fejezetei úgy vannak megírva, hogy ne lehessen tudni, ki ő. Arra van terelés, hogy ezek Winnie fejezetei, aki egy nős férfi kedvéért szabadult meg a babától. Aztán persze a végére kiderül, hogy ez Scarlett hangja, és aki szeretőnek tűnt, az átnevezett Midas baba volt.

A múltbeli titkok:

Francie: kamaszként viszonya volt az egyik tanárával, aki teherbe ejtette. Amikor a lány ezt bevallotta, a férfi nyom nélkül felszívódott. A lánynak az anyja nem engedte megtartani a babát, abortusza volt. Később ezt okolta azért, hogy nem sikerül teherbe esnie magától, ha mégis, elvetél. Még adósságba is verte magát a család, hogy lombik programmal megszülethessen a kis Will.

Colette: szellemíró, most éppen a polgármester nevében ír önéletrajzot. Véletlenül esett teherbe, és nem képes bevallani, hogy a gyerek mellett nem megy a munka. Nagyon lemarad, és a minősége is rossz. A férje sem képes többet segíteni neki, ő dada felvételét javasolja. Colette azonban a munkát és a lánya nevelését is saját kezében akarja tudni, de lassan eljut a töréspontig.1_3.jpg

Nell: egyetemista ösztöndíjasként az egyik elnökjelölt mellett volt gyakornok. A férfi jóval idősebb volt nála, a legnagyobb lánya csak egy évvel volt fiatalabb, mint a lány. Ajándékokat kezdett hagyni a lánynak, beszélgetett vele és nyomult. Egyszer felhívatta magát Nell lakására is, ahol lefeküdtek. Nell nem akarta, de hogy mondhatott volna nemet egy annyival feljebb álló férfinak? A botrány kipattant, és a politikus mindent a lányra hárított. Hogy Nell volt az, aki elcsábította. A lánynak ráment az ösztöndíja, az állása, a kapcsolata a vőlegényével. A férfi az elnökségről le kellett, hogy mondjon, de a családja is kiállt mellette, és miniszter még lehetett. Most éppen Nobel-díjra jelölték. Nell nevet váltott, és jó 15 éve feledni akarja a múltját. Most viszont kipattan, és igyekeznek a munkahelyéről finoman kirúgni. Ő karakán lesz, képes lesz más irányba folytatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9614622876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása