Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Történelmi vol.2.

2019. február 26. - BBerni86

5_8.jpg5: Falconer: Izabella - a francia hercegnő királynénak érkezett Angliába. A férje elég jóképű, fiatal is, akár boldog is lehetne mellette. Csak éppen olyan hajlamai vannak, amelyek ellentétesek a megszokottal. Születnek gyermekeik, és az asszony eleinte szerelmes is a férjébe, de sokkal gyilkosabb egy udvaronccal küzdeni a szeretett férfiért, mint egy udvarhölggyel. Izabella is egyre vadabb eszközökhöz nyúl, és odáig fajul a helyzet, hogy a trónörökösnek, a pár elsőszülött fiának kell majd rendet tenni a családban és az országban is. Szenvedélyes, regényes, és a magja valóban megtörtént.

4: Harris: Pompeji - egy fiatal mérnök szerelmes lesz, de a vágya tárgya hiába 4_11.jpgviszonozza az érzelmeit, a társadalmi különbségek úgy tűnik, közéjük állnak. Ám ez pont az a kor, amikor gazdag és szegény, nemes és egyszerű születésű ugyanúgy csapdába esik Pompeji poklában, amikor a vulkán kitör. Hősünk veszélyes akcióba kezd, hogy megmentse magát és a szeretett nőt. Romantikus, kalandos, és közben képet kapunk az ókori Róma mindennapjairól is.

3_9.jpg3: Saylor: Róma - monumentális családregény, amely a város alapításától kezdve követi két család történetét, összefonódva a birodalom életével. Az egyes korszakok történetei önállóan is megállják a helyüket, de a két család regényeként is lekötik az olvasót. Lesz itt szerelembe esett Vesta papnő, akinek titkolnia kellett, hogy lett egy szerelemgyereke és csak távolról követhette a kisfiú sorsát. Lesz itt szörnyetegnek csúfolt kitaszított, akire vadásznak majd. Politika, szerelem, birodalmi érdekek - Saylor jobban elemében van, mint Gordianus kalandjai közepette.

2: Cornwell: a Grál-sorozat - a 100 éves háború krónikája egy kis misztériummal keverve. 2_12.jpgA főhős egy ifjú, akinek súlyos családi titkot kell cipelnie magával. Az ő családjának a feladata a Grál kutatása és őrzése, amiben a kölyök hisz is, nem is. Ő csak túl akarja élni a háborút, ahol egyre nagyobb rangba jut íjászként. Lesznek nagy szerelmei, nagy csalódásai, és monumentális csaták, melyeket meg kell vívnia. Ahogy csak Cornwell tudja: emberi, szenvedélyes, de történelmileg hiteles és monumentális. Már mind a 4 kötet olvasható magyarul is.

1-2_6.jpg1: Manfredi: Az utolsó légió - az olasz szerző egyben történész is, aki elsősorban az ókor nagy történeteit adja közre. Van egy trilógiája Nagy Sándorról is, de a legnagyobb sikere kétségtelenül az Arthur mondakör alapjait feltáró római sztori, amiben összeköti a Római Birodalom és a nagy 1-1_6.jpgangol mondakör világát, sokkal elegánsabban, mint ahogy azt a Clive Owen film tette. Ha már itt tartunk, ebből is készült film, de inkább a regényt olvassátok, ezerszer jobb, mint amit filmen szerencsétlenkedtek belőle. Az utolsó római császár fogolyként egy szigetre kerül, de hű tanára és utolsó légiójának parancsnoka összefog, hogy megszöktessék. A barbárok a nyomukban, menekülni kell. A tanár brit születésű, így Anglia felé veszik az irányt, és teremtenek egy legendát. Izgalmas, kalandos, okos, olvassátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3014652219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása