Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Tárgyalótermi

2019. március 26. - BBerni86

5: Vaughan: Egy botrány természetrajza - Sophie férje sikeres politikus, megnyerő férfi, az asszony egyetemi 5_11.jpgnagy szerelme és gyermekei apja. Akit most szexuális zaklatással, munkahelyi erőszakkal vádolnak. A nő küzd magában: kinek higgyen? A férfinak, vagy a vádaknak? Közben az ügyésznő szemszögét is megismerjük, akinek személyes indoka is van arra, hogy elítéltesse a férfit. Múltbeli titkok, éles tárgyalótermi helyzeteket és politikai játszmák - mert néha nem az a fontos, mi történt és ki a bűnös, hanem, hogy kinek van nagyobb hatalma.

4_14.jpg4: Landay: Jacob védelmében - Andy ügyész, gondos családapa. A világa összeomlik, amikor 14 éves fiát egy osztálytársa meggyilkolásával vádolják. Jacob állítja, hogy ártatlan, és az apja természetesen hinni akar neki. Foggal-körömmel harcol a fiáért a bíróságon, a mindennapokban. Annyira, hogy az élete is válságba kerül a házasságával együtt. De mi van, ha Jacob mégsem ártatlan? A kétség felüti a fejét, és Andy a teljes összeomlás szélére kerül. Tárgyalótermi kriminek, de feszültséggel teli pszichothrillernek is megállja a helyét.

3: Christie: A vád tanúja - egy fiatalembert gyilkossággal vádolnak. Egy idősebb, 3_15.jpggazdagabb nő meggyilkolásával, aki anyagi javakkal maga mellé csábította a fiút. Volt indítéka, alkalma is, és mivel a hölgy örökséget is hagyott rá, természetesen sokan szeretnék, ha bűnösnek találnák, és nem kapná meg a pénzt. Alibit csak a neje adhatna neki, de ő valamiért a férje ellen vall. A jogtanácsos tanácstalan - míg a bíróságon valamire fel nem figyel. Hogy aztán ő lepődjön meg, ki kivel és hogyan játszott. Ahogy Agatha Christie tudta csak: elegánsan, élesen, a társadalmi viszonyokra is figyelve.

2_19.jpg2: Tobisman: Gyanú - Caroline Auden életet váltott. A korábban számítógépes nagyágyú most az ügyvédi pálya mellett köt ki, és munkát is kap egy példaképe mellett. Caroline lehetőséget is kap a bizonyításra, egy olyan ügyben kell kutakodnia, mely milliárdos tétel, és életek múlnak rajta. Valóban mérgezi egy multi az embereket a termékével? Caroline mélyebbre ás, mint bárki gondolta volna, és a felfedett titkokért már vadásznak rá is. Nem csak tárgyalótermi krimi, hanem abba is betekintést nyújt, milyen munka egy ekkora ügyet tárgyalásra vinni. Kalandos, izgalmas, és bírósági is.

1: Grisham: Az ítélet eladó - a zsáner mestere John Grisham, és komolyan 1-1_9.jpggondolkodtam is, melyik regényét írjam ide. A Ha ölni kell volt a másik jelöltem, de valamiért ezt 1-2_9.jpgszeretem jobban, így nézzük Az ítélet eladót! Amiben nagy per indul, a dohánycégek ellen. Az esküdtek közé bekerül egy fiatalember, akinek van egy külső kontaktja. Ők kezdik el árulni az ítéletet, hiszen a bekerült férfi nagyon ért ahhoz, hogy manipulálja esküdttársait. A védők és ügyészek is játszmáznak, nem is sejtve, hogy a nő és a férfi mire játszanak igazán. Történet a történetben, rejtett indokok, tárgyalótermi csaták, mögötte a manipulációk. Mindezt tárgyilagosan, hitelesen, ahogy Grisham szokta írni. Film is készült belőle, de nekem a regény jobban tetszett. Nem csak azért, mert itt a dohánycégeknek mennek neki a film fegyvergyárai ellenében. Hanem mert sokkal jobban a színfalak mögötti játszmák.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr814714095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása