Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Taylor: Semmi lány

2019. március 30. - BBerni86

Szerelmes, otthonról kiszabadulós, megváltozós.

Jenny Dove korán vesztette el a szüleit, és került nénje gyámsága alá. Magányos, csendes kislány volt, akit csak egy általa látott, mágikus ló volt képes lebeszélni az öngyilkosságról. Jenny egyetlen barátja Thomas lett, miközben a családja valósággal bebörtönzi a házba, nehogy valami baja essen a szerintük életképtelen lánynak. semmi_lany.jpgA ló-barát kell hozzá, hogy Jenny valami merészbe fogjon bele. Unokatestvére egykori szerelme, az ő gyerekkori barátja, Russell ajánl neki egy tervet. Kössenek házasságot és vele alkut! Russell kiszabadítja a lányt a rokoni házból, cserébe Jenny örökségével megmentik a férfi családi birtokát. Jenny belevág, de még egy elrendezett házasság is tartogat meglepetéseket. Baleseteket, hisztis rokonokat, és annak a lehetetlenségét, hogy a lány beleszeret a saját férjébe.

Jodi Taylor a magyar olvasók számára sem ismeretlen írónő. Van egy időutazós sorozata, amely elég erősen emlékeztet engem a DODO-ra. Annak már három kötete is megjelent, egynél tovább nem jutottam. Ahogy említettem, nagyon DODO utánérzés volt. Most érkezett valami egészen más tőle, ami nagyon tetszett is.

A Semmi lány első blikkre egy romantikus történet, amiben egy érdekekből köttetett házasság fokozatosan megtelik érzelmekkel, és a felek igazi párra lelnek egymásban. De ahogy elmélyed benne az ember, egészen más zsánerelemek is felvillannak.

Az első a fantasy. Jenny társa Thomas, aki egy ló. Csak éppen nem igazi, egyedül Jenny látja és hallja. Képzeletbeli barát, vagy valami több? Lehet egy ló védőangyal? Mert leginkább ezt a szerepet játssza el a lány életében, amíg nem jön valaki más, aki Jenny oltalmazója lehet. Aki olvasott már az írónőtől, hajlani fog arra, hogy Thomas természetfeletti lány. Aki ezzel a kötettel kezd, könnyen lehet, inkább a kitalált, képzeletbeli barát teóriánál marad. A regény megengedi mindkettőt, ami előnyére válik.

Majd jön a krimi is. Jenny eddig elzárva élt, tulajdonképpen a szobája négy fala között. Most kiszabadul, és sorra érik a balesetek. Vagy ezek nem is balesetek? Lehet, hogy valaki ártani neki? De ki, és miért? Nem árulom el, Taylor ügyesen rávezet. A nagy leleplezés meg egészen olyan, mint egy Agatha Christie kötetben lenne.

Természetesen szerelmes regény is, de nem a szenvedélyes erotikus fajtából. Itt a két főszereplő először nagyon jó barát lesz, és fokozatosan válnak ennél többé egymásnak. Sokkal hitelesebb, meg valahol jobban esik is olvasni, mint amikor az ágybeli függéseket nevezik más kötetek életre szóló nagy szerelemnek. Igen, én nagyon rühellem azt a vonalat, amit Christian Grey hozott a női regények világába.

Van értelmes cselekménye, és olyan hétköznapi, de szívmelengető jelenetekkel van tele, hogy jó érzés olvasni. Barátok szerzése, a segítségre szoruló állatok befogadása és megmentése, vagy éppen az utcára került fiú esete, aki a hőseinktől kap esélyt valami jobbra és többre.

Története annak is, hogy megéri hinni magunkban. Azzal kezdődik minden, átalakíthat egy kis hit. Jenny nagy utat tesz meg, és annyira szerethető figura, hogy könnyű szorítani neki az út minden lépésénél.

Pozitív meglepetés volt a kötet, tetszett. Szerethető, értelmes, érzelmes, jó értelemben.

 

Taylor: Semmi lány - Mint romantikus: 90% humoros, könnyed, emberi történet. Szerelmes is, de nem csak az.

Szubjektíven: 85% hamar megszerettem a szereplőit, tetszett, ahogy a zsánereket keverte.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9314727271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása