Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. május 29. - BBerni86

A terv jó volt, szavamra! Száz százalékos lórúgás: először lövünk, aztán nem kérdezünk semmit! (Szűcs: Sarló, kalapács, boszorkányság; In: Képtelen történetek, másvilági mesék)

 

Sam: Hol az otthonom?

Én: Leszek én az otthonod. (Saenz: Életem kifürkészhetetlen logikája)

 

Én soha nem hittem a Télapóban. Az élet voltaképp tündérmese. Nem hiányzik ebből a képből egy kövér, szakállas öregember. (Andrews: Törött tükör)

 

A világ napról napra változik. Te minden nappal öregszel. De még mindig számtalan dolgot szeretnél kipróbálni. Mintha homokot tartanál a markodban. De minél erősebben szorítod, annál sebesebben folyik ki az ujjaid közül, míg végül nem marad semmi... (Csiu-Fan: Licsiang halai; In: Láthatatlan bolygók)

 

Akik ilyenkor még ébren voltak, ritkán sántikáltak jóban, és a sok kétes alak között ott bujkált pár potenciális ragadozó is. Mindegy, hogy kecske vagy oroszlán, egy pisztoly bárki kezében ugyanazt a lyukat üti. (Varga: Vérvörös szilveszter; In: Képtelen történetek, másvilági mesék)

 

  • Mi az a végzet?
  • Sorsunk befejezett alakja, lehetőségeink köré húzott vonal. Határ. Átlépnünk nem szabad. Annyi feladat és annyi dicsőség, amennyit az égilakók engedélyeznek. S elrendelt a halálunk is. Ez mind együtt: a Végzet. (Majtényi: Istennő szépséges fia!)

 

Az arany gyönyörű és a legjobb fényvisszaverő fém, az egyik legértékesebb anyag, amit az ember ismer. Ám az arany a csillogása ellenére is megtévesztő lehet. Ami alatta van, az gyakorta fakó, piszkos, hitvány. Az aranytól még a leghétköznapibb tárgy is olyasminek tűnhet, ami valójában nem az. Egy szempillantás alatt képes elolvadni. Mikor lappá kalapálják ki, olyan vékonnyá válik, mint a hajszál, és elfújhatja a leglágyabb szellő is. Az aranylemez egy vékony fémlap. És hazudik.

A városunk tele van csillámló anyagokkal: mozaikcserepekkel, nemes és fényes fémekkel. De éppúgy, mint amikor az ember ujja a lagúna csillámló felszínéhez ér... egyetlen érintés, és minden darabjaira hullik. (Morelli: Az aranyozó lánya)

 

A neopatkányokat génsebészetileg alakítják a felegyenesedett járásra, így lassabbak a hétköznapi fajtársaiknál. Közszájon forgó tréfa, hogy szerencsére nem Jerryt - a Tom és Jerryből - használták mintának. (Csiu-Fan: A patkány éve; In: Láthatatlan bolygók)

 

Ha valakit szeretsz, csak megadod neki a lehetőséget, hogy összetörje a szíved. (O'Neill: Majdnem szerelem)

 

Ússz, ússz, ússz! Rövidebb az élet, mint hinnéd, (Csiu-Fan: Licsiang halai; In: Láthatatlan bolygók) 

 

(...) megvan a magamhoz való eszem. De már tudtam, hogy a társadalmunkban szükség van mindenféle papírok meglobogtatására, hogy komolyan vegyenek. (Cole: Lefelé a folyón)

 

Az időt semmi sem élheti túl ezen a világon. (Csia: A sárkányló éji útja; In: Láthatatlan bolygók)

 

Életet és halált osztogattok, mintha istenek volnátok - csóválta a fejét a férfi. - Hát ezt tanítottam én nektek? Mi a baj a módszereimmel, hogy a diákjaim újra meg újra ilyen elképesztő mértékű arroganciára ragadtatják magukat? (Black & Clare: Az aranytorony)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6414822404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása