Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Perry: A család barátja

2019. június 24. - BBerni86

Kavarós, féltékenykedős, nyaralós.

Amy élete a lehető legjobban alakult. Szereti az állását, jó is benne. A férjét is szereti és kölcsönös az érzelem, van egy tündéri kislányuk is. Így szívesen segít egy régi barátnő lányának, aki a helyét keresi a világban. Beviszi a céghez gyakornoknak, és amikor megbetegszik a nyaralás előtt a dadusa, Josie lesz megkérve, hogy ugorjon a_csalad_baratja.jpgbe a helyére. Ám Amy kénytelen rádöbbenni, hogy Josie fenyegetést akar jelenteni rá és a házasságára. Az egy dolog, hogy megszerezné az állását, de azt különösen nehezen emészti meg, hogy a dögös, fiatal nőnek a férje is kellene. Nem biztos benne, de sejti. Valami történik a háttérben, és neki rá kell jönnie, mi, mielőtt minden oda lesz, amit szeret.

Bár thriller elemek is vannak benne, Tasmina Perry e könyve is alapvetően strandkönyv, annak elemeit variálja egy kis másféle, izgalmasabb hangulattal.

A helyszín nagyja egy nyaralás, olyan környezetben és világban, amiről az átlagember csak olvas és próbálja elképzelni. Provence, egy villa, medencével és nagyon jó kirándulásokkal, szolgákkal és előkelő barátokkal. Amy a gazdagok életét éli. Ok, nyugati szemmel nem a nagyon gazdagok között a helye, de ha innen nézem, akkor messze több mindene és pénze van, mint ami az átlagnak. A regény környezete mindenesetre luxusszint közeli. (Elég a borítóra pillantani, nem igaz?)

A cselekmény tele van kavarásokkal, és csajos eseményekkel. Ahogy a barátnők ármánykodnak, ahogy a múltbeli titkok felszínre kerülnek, amiért minden gond van – mind olyasmi, ami egy szappanoperában is simán elmenne. Főleg, a „gonosz” személye és a tettei motivációja. De el nem árulom előre, mi volt az! Már eleve az, ahogy a szerelem és a női játszmák vannak benne első helyen, nagyon női és nyári olvasmánnyá teszik.

A regény szerkezetét feldobja, hogy párhuzamosan két történetet mesél el. Egyrészt, itt vagyunk a jelenben, amikor Amy sikerember, és élvezi mindazt, amit elért. Amíg nem jön Josie, nem kezd el gyanakodni lassan mindenre. Másrészt, visszamegyünk a barátnők egyetemi éveire, amikor kialakultak a mostani viszonyok.

Eleinte nem lehet sejteni, hogy függenek össze a dolgok, de lassan kirajzolódnak a minták. Mert minden, ami a jelenben történik, a múltban kezdődött el. Majd Amy is rájön erre, és a regény nagy fináléjában minden szál össze is ér.

A jelen, ahogy Amy gyanakodni kezd, és veszélyben kezdi érezni magát, hozza a thriller hangulatot. De ez még a csajos verzió, nem olyan, mint egy olyan sztoriban, ahol tényleg az élet a tét. Színezetnek jó ez a kitérő, de nem ez határozza meg a regény világát. Ráadásul, sokáig Amy sem biztos benne, hogy van mire gyanakodnia, csak valami nem stimmel. Ezt az érzést ragadja meg jól Perry, hogy valami nincs rendben.

A szereplők közül Amy van a középpontban. A múltban a másik nő is, Josie anyja. Perry nem hibátlan hősnőket rajzol, hanem esendő embereket, akik hibáznak is, de törekednek dolgokra. Amy, akivel a legkönnyebben lehet azonosulni, bár nekem mindig van egy kis ellenérzésem az olyan szereplőkkel szemben, akiknek ennyire megvan mindenük.

Nyárra ideális könyv, könnyed, nem unalmas, csajos.

 

Perry: A család barátja - Mint strandkönyv: 85% kis thriller, sok szenvedély, gazdagok világa és nagyon női is.

Szubjektíven: 65% elszórakoztatott, de nekem kicsit sok volt benne a csajos érzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6714907998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása