Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Klasszikusok

2019. július 02. - BBerni86

r5_9.jpg5: Scott: Ivanhoe – meg ne kövezzen senki, de e történetben simán felfedezem a Robin Hood elemeit. A szászok némelyike még reménykedik, hogy visszaszerezhetik a trónt a normannoktól. Így az öreg Ivanhoe nagyon ki is akad a fiára, aki nem elég, hogy beleszeret a lehetséges szász királynéba, de még Oroszlánszívű Richard lovagja is lesz. A kitagadott fiúnak kalandok sorát kell túlélnie, hogy visszaszerezze nevét, szerelmét és r4_11.jpgaz apja tiszteletét.

4: Sienkiewicz: Quo vadis – Rómában egy új vallás van terjedőben, a kereszténység. A gazdag műélvező mit sem törődik ilyesmivel, de kedvenc unokaöccse egy keresztény lányba szeret bele. Ráadásul az egyre őrültebb Néró a város felgyújtását e csoportra akarja kenni, és megindul a vérengzés. Mit tehet egy műszerető egy ilyen korban? Szerelem, hatalom, ármányok – romantikus r3_13.jpgklasszikus.

3: Fitzgerald: A nagy Gatsby – Gatsby titokzatos alak, aki a nagyszabású estélyeiről híres. Jöhet mindenki, van minden, mit az ember kívánhat. De ki a férfi? Honnan az irdatlan vagyona? A szomszédba költöző újságíró a titok nyomába ered, és Gatsby barátsága révén rálátása lesz egy szomorú ember szomorú szerelmének történetére, aki soha nem érheti el az annyira áhított zöld fényt, mert a múlt nem megismételhető.r2_11.jpg

2: Steinbeck: Édentől keletre – Adam és Charles, féltestvérek. Adam szelíd, már szinte a butaság határáig naiv. Amikor felbukkan az életében a beteg prostituált, a szívét neki adja, noha a nő viszonyba kezd az öccsével, és közli is, gyűlöli őt. Adam elviszi a nőtől született ikreket, akiknek vagy ő, vagy az öccse r1_9.jpgaz apjuk. Aaron és Caleb nagyon más személyiségek lesznek, és meg kell vívniuk a maguk harcát a család múltjával, az Édentől keletre.

1: Hugo: A nyomorultak – a romantika megteremtője, Victor Hugo. Költő, regényíró, akinek az is ismeri a nevét, aki soha nem olvasott tőle. Örök klasszikusa Jean Valjean története, aki egyetlen kenyér ellopásáért évtizedeket töltött börtönben. Akit egy nemes püspök az igaz útra terelt, aki befogadta a tönkretett Fantine kislányát, és egy életen át játszott macska-egér játszmát Javert felügyelővel. Aki kimentette Mariust a szétlőtt barikád romjaiból, aki feladta mindenét, hogy Cosette boldog lehessen. Tucatnyi film, musical, még mese is készült belőle. De az eredeti a monumentális regény.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4114921984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása