Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Csóti: Hetedvérig

2019. július 27. - BBerni86

Mágikus, családi titkos, szerelmes.

Rose az anyjával új helyre költözik – ami érdekes benne, hogy ez az anyja szülővárosa. Minden, amitől eddig tiltotta. Az anyja boszorkány, de a gyermeke apja ember volt, így Rose nem örökölt mágiát. Eddig távol is kellett maradnia a mágikus rokonaitól. Mindenki kíváncsian néz itt rá, Rose keresi is a helyét. Egy különös démonnal köt hamar barátságot, és Adriel fokozatosan ráébreszti, milyen hazugságokban élt eddig. Nem igaz, hogy nincs hetedverig27.jpgmágiája, csak más, mint a boszorkányoké. Ki ő igazán? Miért kellett ide költözniük, mit titkol előle az anyja? Ki volt az apja? Miközben a varázsvilág készül elismerni egy új fajt, gyilkosságok borzolják a kedélyeket, és a barátokból lassan egymásba szerető páros minden eseménynek a középpontjába belekerül.

Bekezdés – díjas regény, vagyis egy pályakezdő regényét tarthatjuk a kezünkben. A Twister szépen gondozza ezt a kezdeményezését, és ezt a regényt is sikerült jól eladhatóvá tenni. Eleve egy népszerű zsánerben mozog, reklámozták is, és a borító kifejezetten jól sikerült.

Elvárásokkal ugrottam bele, és kettős érzelmekkel léptem ki a regény világából. Az eleje és a vége tetszett, a közepével voltak gondjaim. Mondjuk, simán be tudom ezeket tudni a rutin hiányának. Amikor valaki szereti a történetét – ami jó dolog –, tele van ötlettel, minél többet el akar mesélni nekünk. Emiatt nehezebb húzni, és ennek az lesz a vége, ami ebben a regényben is megtörtént.

Nagy a terjedelem, sok szálon vezeti az eseményeket, a világa is komplex, sok részlettel. Mindent át akar adni nekünk az írónő, és egyre csak bővül és bővül a regény dereka. Nincs, ami összefogja, nem akarnak haladni az események, csak újabb és újabb szálak, nézőpontok következnek. Ott meg is akadtam cseppet, a kevesebb talán több lett volna. De a világot és a szereplőket jól felvezette, a végére összehúzta a szálakat és karcsúsított. Ami kellett is, így végül jó szájízzel tehettem le a könyvet.

Ha már a szerkesztés, van egy eleme a kötetnek, ami annyira tetszett, hogy külön ki is emelem. A mese betétek. Látszólag, elsőre nem sok közük van a cselekményhez. Csak mesék, legendák a varázsvilágból. Aztán, a regény fele körül kezdtem bennük felismerni a történet szereplőit. Mesék, de róluk. Innentől kezdve nagyon élveztem őket – jó móka volt felfedezni az utalásokat, mert aki figyel, innen sok mindenre rá lehet jönni, és még hangulatuk is van.

A szereplők sok tekintetben ifjúsági regény kompatibilisek. Rose, Adriel könnyen megkedvelhető és hagyományos értelemben jó lelkek. Kamaszregény, így kellett a sok érzelmi vihar és gyötrődés is, de azért nekem ebből kicsit sok is volt, amit kaptam. Ami viszont tetszett velük kapcsolatban: az övék nem egy első látásra, nagy szenvedélyre épülő szerelem lesz. Ők először barátok lettek, és el tudtam hinni, hogy ahogy egyre jobban megismerik egymást, a múltjukban levő fájdalmas pontokat, azzal a mélyebb lényegük, úgy lesznek szerelmesek egymásba. (A szülők szerelmi szála sokkal mesebeli szerelmesebb.)

A világ jobban elvitt, mint a krimi szál a gyilkosságokkal. A végére az is jobban lekötött, de nem azt éreztem a lényegnek. Megismerni a szereplőket, a varázsvilágot.

Nem tökéletes, de szórakoztató és van még benne bőven lehetőség.

 

Csóti: Hetedvérig - Mint ifjúsági fantasy: 65% mesei betétek, varázsvilág mixelve klasszikus kamasz szálakkal.

Szubjektíven: 70% az eleje és a vége lekötött, van ötlet a világában is. Csak a sok nyavalygás.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7714982384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása