Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. augusztus 07. - BBerni86

– Főnök, emlékszel, mit ígértél az apjának. Azt kérte, hogy vigyázz A. J.-re. Szerinted így gondolta? Különben sem hiszem, hogy ki akarnád nyírni a legjobb emberedet. 
– Nem nyírom ki, csak a lábát lövöm el. Attól még tud dolgozni. (Bolin: Armageddon)

 

Óvatosnak kell lennünk. Manapság nincsenek titkok. A vámpírok csak akkor léphetnek be az otthonodba, ha behívod őket. De amikor kiteszel valamit az internetre, az olyan, mintha nyitva hagynád a bejárati ajtót, és az éjszaka összes teremtményének engedélyeznéd a belépést. (LaValle: Bölcsőrablók)

 

Egy másik feljelentett, hogy a tengerparton nem találta meg a tengert (igazoló jelentést kellett írnom, hogy az utas állt a tengerparton, hogyan lehet, hogy nem látta a tengert?). (Nógrádi: 40 év alatt a Föld körül)

 

– Te azt mondtad Gyuri bának, hogy szeretem Zorkát? 
– Miért, nem így van? 
Könyörgöm, erre mit lehet válaszolni? A saját szüleimnek nem mondom azt, hogy szeretem őket, nemhogy Gyuri bának, hogy szeretem a lányát! Ha eddig csak képzelődött arról, hogy egyszer majd eltesz láb alól, akkor most már biztosan a pontos ütemtervet és az eszközlistát készíti elő hozzá. De előtte még köttet a szüleimmel egy jutányos életbiztosítást a nevemre, mert elég jóban vannak. (Király: Csak barátok?)

 

– A haditengerészettől mentem nyugdíjba. Bennem megbízhatnak. Csak még egyvalami, uram. Ugye, aki fölfedezi, azé a névadás joga? 
– Így van – helyeselt Truman, és csak ujja ideges kopogása árulta el, hogy elege van az öregből, és szeretne már intézkedni. 
– Akkor szeretném Dottie-nak keresztelni a feleségem után – vágta ki Karl. 
– Ó, ez nagyon kedves dolog – Truman égnek emelte a szemét, és türelmetlenül toporgott. 
– Aha! – Karl hangja diadalmasan csengett a hallgatóban. – Mert szörnyűséges boszorkány, a sírba visz, és nincs előle menekvés. (Bolin: Armageddon)

 

Egyszer minden lángész kezdő volt, Ularik. (Örkény: Rózsakiállítás)

 

Most már hivatalos: a nagyapámnak izgalmasabb az élete, mint nekem. Bár az meglehet, hogy hamarosan vége lesz, ha az orvosságait piával öblíti le. Azért meg pláne, ha tolószékkel megy el a kedvenc kocsmájába. (Király: Csak barátok?)

 

Most tényleg úgy ült ott, mint egy nyomozó karikatúrája egy skandináv krimiből: öreg, levert, magányos. A nője lelépett, a hűtőszekrénye üres, az élete értelmetlen. (Neuhaus: Aki szelet vet)

 

– Az egyik vérvizsgálat ketamint mutatott ki. 
Truman kérdő tekintetére magyarázólag hozzátette: 
– Az egy nagyon erős nyugtató. 
– Mindenki szokott néha nyugtatót szedni, doktor úr – vonta meg a vállát Harry. 
– Igen, de ezt általában lovaknál alkalmazzák – húzta föl a szemöldökét a doktor. (Bolin: Armageddon)

 

Hiába döntesz úgy, hogy nem veszel tudomást az igazságról, az igazság akkor is megváltoztat. (LaValle: Bölcsőrablók)

 

A legviccesebb az egészben, hogy csak azért nem igazgatóit kaptunk, mert egy: Botond apja gyógyította ki az igazgató görényét a súlyos bélfertőzésből, és kettő: a kémiatanár, aki egyben a biosztanárunk is, valamilyen rejtélyes oknál fogva kedvelte Botondot (talán beszívott a kémialaborban, és örökre agykárosodást szenvedett). (Király: Csak barátok?)

 

Gyanakodva néztem a haragos ebeket. 
– Hogy hívják őket? Pszichopata és Gyilkos? 
Hardy a fejét rázta. 
– Süti és Csoki. (Kleypas: A pártfogó)

 

Majd, amikor közösen kiolvastuk a Harry Potter első kötetét, söprűvel akartunk kiugrani a lombházból. Szerencsére apa még időben felfedte azt a szörnyen lelombozó hírt, hogy muglik vagyunk. (Király: Csak barátok?)

 

Ugyanezen az egyetemen történt, hogy japán tolmácsot kerestek. Jelentkeztem. Az volt a véleményem, hogy a némettel, az orosszal és az angollal valahogy csak megélek Japánban is. Mikor megkérdezték, mennyire tudok japánul, mondtam, hogy semennyire, de az útig volt még négy hét, addig valamennyire felkészülök. Természetesen, jogosan, kirúgtak. (Nógrádi: 40 év alatt a Föld körül)

 

Mindenki változik, ezért nehéz a gyerekkori barátságokat életünk végéig megtartani. De szerintem azok a legértékesebb barátságok, amik a nagy változásokat is átvészelik. (Király: Csak barátok?)

 

A tekintély ugyanis olyan, mint egy pecsét; semmi köze a szóban forgó okmányhoz, de ennek mégis amattól lesz hitele. (Örkény: Tóték)

 

Az ördög mindig a kereszt mögé rejtőzik – búcsúzott Igor, és becsapta az ajtót. (LaValle: Bölcsőrablók)

 

A.J-t én választottam magamnak, Harry. Én. És szeretném, ha tiszteletben tartanád a döntésemet. 
– Választottad? Ő az egyetlen férfi a korosztályodban. Ezt én nem választásnak nevezném, hanem választékhiánynak. (Bolin: Armageddon)

 

Barom jó lenne, ha létezne olyan ragasztó, ami a nyomorult emberi kapcsolatokat ragasztja össze. Lehetőleg pillanatok alatt. Akkor nem kéne az őszinteséggel szarakodni. (Király: Csak barátok?)

 

 

Fruzsi egy műanyag villával megbökdöste a dobozt, mire néhány rozsdás részecske komótosan levált róla. 
– Elmondanád hogy mit is látunk pontosan? Mert nekem eléggé elátkozottnak tűnik. Olyan Annabelle módon. (Király: Csak barátok)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4214942734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása